Forum Culinar: Tarta umpluta cu marmelada - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta umpluta cu marmelada

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 February 2010 - 11:31 PM

Am facut in Kenwood aluatul fraged din:

500 gr faina

200 gr zahar

15 gr praf de copt

2 oua

1 lingura de coaja de portocala rasa

190 gr unt la temperatura camerei

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739241745.jpg
Am amestecat pina ce s-a facut aluatul si apoi am facut bila de aluat
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739248453.jpg
Pe care l-am intins si pus in tava
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739253218.jpg
Apoi am intins marmelada
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739256998.jpg
Iar deasupra am inchis tarta cu alta bucata de aluat intins pe care l-am gaurit ca sa nu se umfle
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739262393.jpg
Am copt-o la 180°C pentru circa 45 de minute
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126739265484.jpg
Si gata de a fi gustata
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-12673926883.jpg

#2 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 February 2010 - 11:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 28 February 2010 - 11:31 PM, a spus:

Am facut in Kenwood aluatul fraged
Si gata de a fi gustata


Yumii!!! Bun, bun! :toothy9; A mai ramas o bucatica si pentru pofticiosi? :drool:

#3 Useril este offline   taylor 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 258
  • Inregistrat: 26-November 09
  • Locationtorino

Postat 01 March 2010 - 11:18 AM

ce bine arata :( si ce bine mi-ar prinde la o ceasca de cafea :(
Poarta-te cu altii asa cum ai vrea sa se poarte altii cu tine

#4 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 04:15 PM

Am facut reteta asta din jumatate de cantitati. Si bine am facut!!! Al`fel...
Nu mai fac niciodata! E prea buna!!! Am mancat-o toata!
Multumesc pentru retetele delicioase, Adriana! :rolleyes: si te rog sa ma ierti ca nu am salvat macar o poza cu bunatatea de tarta!

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 September 2010 - 05:11 PM

Pofticioaso :rolleyes:
Puteai s-o faci toata, o bagai bucati la congelator si cind aveai o pofta iti scoteai o bucata si mincai :)

#6 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 09:20 PM

Tu nu ma stii... mai ales in conditiile actuale, as fi in stare s-o mananc si congelata!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 September 2010 - 09:35 PM

Vezi postareaCristinica, la 24 September 2010 - 09:20 PM, a spus:

Tu nu ma stii... mai ales in conditiile actuale, as fi in stare s-o mananc si congelata!

Stres sau BB? :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 24 September 2010 - 09:49 PM

Vezi postareaMaya, la 24 September 2010 - 09:35 PM, a spus:

Stres sau BB? :)



Au, Maya! Stres. Prea mult stres! :)

#9 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 September 2010 - 11:50 PM

Adriana, oare ar merge sa o fac cu prune proaspete? Mi-e pofta de o tarta de genul asta cu prune.

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2010 - 11:50 AM

Cred ca da, doar sa pui sub prune un strat fin de pesmet sau biscuiti macinati ca sa absoarba umiditatea pe care o lasa prunele proaspete la copt, sau sa coci un pic stratul de dedesubt gol.

#11 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 September 2010 - 02:25 PM

Eu fac aluatul la fel.
Il impart in doua.
Pun marmelada sau gem.
Si mai pun samburi de nuca tocati grob.
A doua foaie o fac suluri si din ea construiesc un grilaj.
Fiind o variatiune pe aceeasi tema,pun si eu o poza.
Adriana marmelada e o specialitate de contrabanda.Imagine postata
Ferice de tine ca ai asa ceva.Imagine postata

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-48-128541741515.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-48-128541745973.jpg


Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2010 - 02:34 PM

A ta e ca o crostata :(
Am o multime de marfa de contrabanda din anii in care aveam sau primeam fructe gratis si nu reusesc sa le "elimin".
Am refacut-o acum, am reusit sa consum un borcan mare de marmelada de prune din 2002 si unul de pepene galben din 2001 :P

#13 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 25 September 2010 - 07:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2010 - 11:50 AM, a spus:

Cred ca da, doar sa pui sub prune un strat fin de pesmet sau biscuiti macinati ca sa absoarba umiditatea pe care o lasa prunele proaspete la copt, sau sa coci un pic stratul de dedesubt gol.

A iesit racoroasa, desi aici a plouat toata ziua, se potriveste de minune si miroase bine. Am avut prune marisoare care erau cam acre. Le-am tras intai cu zaharul in tigaie pana s-au inmuiat. Am intins foaia, pus un strat de gris si apoi prunele. A iesit buna, nu dulce, acrisoara si racoritoare, cum ziceam. MIe imi place fie rece rece, dupa ce o tin la frigider o zi sau incalzita la micro cu inghetata.
Merci, Adriana!

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-729-128543619706.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2010/post-729-128543685312.jpg

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 September 2010 - 08:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2010 - 02:34 PM, a spus:

A ta e ca o crostata Imagine postata



E intradevar o deosebire.Aluatul meu nu are praf de copt.Acuma ,cand am cautat prin
strafundurile istoriei mele culinare am vazut.
E- Aluatul nisipos.
La voi se spune- Pasta Frola.
E cam la fel.
Uite reteta mea :

500 g faina
200 g zahar
3-4 oua
250 g unt

Daca ouale sunt mici pun 4,sau pun si putina apa.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 September 2010 - 10:17 PM

Armina, s-a copt foarte bine, ma bucur ca ti-a placut.
Da, Pisco, e o frolla cu praf de copt. La crostata merge fara praf de copt dar la o tarta ca asta, cu aluat deasupra si dedesubt mie imi place mai mult asa pentru ca e mai pufoasa.
Eu am gustat-o la cafeluta
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128544578042.jpg
Am congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta.

#16 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 26 September 2010 - 08:58 AM

Vezi postareaAdriana, la 25 September 2010 - 10:17 PM, a spus:

]
Am congelat o bucata, de curiozitate, ca sa vad cum se comporta.



Bine ai facut.
Sa ne spui si noua cum se comporta.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi