Ingrediente:
400-500 gr carne de porc sau de vita, taiata cublete
3 cepe mai mici sau 1,1/2 ceapa mare
3 catei usturoi
1 morcov
1 conserva 400 g rosii intregi (eu am home-made 8-) ) - puteti sa folositi in loc si 2 linguri pasta de rosii+apa
1 pahar vin rosu
1 pahar apa
1 foaie dafin
1 lingurita maghiran
sare, piper
Intr-o cratita se incinge putin ulei si se perpeleste carnea pe toate partile, apoi se scoate deoparte.

In cratita se pun la calit apoi ceapa si usturoiul tocate. Dupa 2 minute se pune si morcovul tocat si se mai lasa 5 minute la calit, apoi se pune borcanul de rosii si se amesteca bine.

.

Carnea se pune inapoi in cratita si se toarna deasupra paharul de vin si cel de apa.

Se pune si foaia de dafin, lingurita de maghiran, 1 lingurita sare, 1lingurita piper, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade bine, carnea e moale si sosul gros (pt porc cam 2 ore, pt vita cam 2,1/2-3 ore).

Daca sosul scade prea repede, pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa. La sfarsit se mai potriveste cu sare si piper dupa gust.
Se serveste calda cu garnitura dorita (piure de cartofi, orez, macaroane) si salata/muraturi.

.

Ajutor











