Forum Culinar: Tocanita mea - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tocanita mea

#1 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 28 November 2009 - 05:28 PM

Buna fetelor...era timpul sa vin si eu cu o reteta :headbang: Pentru inceput una mai simpluta, de tocanita de porc sau vitele, asa cum o pregatesc eu. La aceasta reteta apelez ori de cate ori sunt in pana de imaginatie culinara ;) ...in plus, daca mai ramane ceva a doua zi o maruntesc bine, fierb niste spaghete si am un sos minunat la ele ;) .

Ingrediente:

400-500 gr carne de porc sau de vita, taiata cublete
3 cepe mai mici sau 1,1/2 ceapa mare
3 catei usturoi
1 morcov
1 conserva 400 g rosii intregi (eu am home-made 8-) ) - puteti sa folositi in loc si 2 linguri pasta de rosii+apa
1 pahar vin rosu
1 pahar apa
1 foaie dafin
1 lingurita maghiran
sare, piper

Intr-o cratita se incinge putin ulei si se perpeleste carnea pe toate partile, apoi se scoate deoparte.
Imagine atasata: 95_a1b09a95648c61f80bbcd1e9424413e8.jpg

In cratita se pun la calit apoi ceapa si usturoiul tocate. Dupa 2 minute se pune si morcovul tocat si se mai lasa 5 minute la calit, apoi se pune borcanul de rosii si se amesteca bine.
Imagine atasata: 95_4c945d486ca39f92502dfff921517810.jpg
.

Imagine atasata: 95_5b990c0467107c83e6dd5baece14efcb.jpg
Carnea se pune inapoi in cratita si se toarna deasupra paharul de vin si cel de apa.
Imagine atasata: 95_6b260fc3161aca60d7b18ef8d7776c30.jpg

Se pune si foaia de dafin, lingurita de maghiran, 1 lingurita sare, 1lingurita piper, se amesteca bine si se lasa sa fiarba la foc mic pana scade bine, carnea e moale si sosul gros (pt porc cam 2 ore, pt vita cam 2,1/2-3 ore).
Imagine atasata: 95_54f7e9b5c06580b084ae01c3cd1e0ce6.jpg

Daca sosul scade prea repede, pe parcursul fierberii se mai completeaza cu apa. La sfarsit se mai potriveste cu sare si piper dupa gust.

Se serveste calda cu garnitura dorita (piure de cartofi, orez, macaroane) si salata/muraturi.
Imagine atasata: 95_51fff79c5cb5da1bbcdc70ff26246c3a.jpg
.
Imagine atasata: 95_65f708a690d77c7c611c6cd7eade66e6.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 November 2009 - 08:31 PM

Am gatit si eu chestii de genul asta dar fara reteta.
Se mai numeste cumva si ragu? :?:

Poate pune cineva si o reteta clasica de ragu. :read2:

Monsher Alexandru(-Julia-Child :lol: ) Peut-être?
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#3 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 28 November 2009 - 10:02 PM

Si asta-i fara reteta...adica v-am dat ce pun in ea, da sunteti liberi sa faceti ce combinatii vreti. Dar asta nu-i ragu Shefule...e o tocanita, foarte buna de altfel (poate un pic inspirata din ragu :laughing7: ), ragu e un pic mai cu dichis :floare: .

Poate reteta de ragu va pune Adriana, tocmai de la mama lui, da s-ar putea sa pun si eu ca oricum fac destul de des :roll:

artizan

#4 Useril este offline   Kroko 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 33
  • LocationA doua stea la stanga

Postat 29 November 2009 - 12:26 AM

Asa face mama gulasul (ca-l are nitel in sange :)) ... si ni-l serveste tot cu piure.
La tocanita stiu ca se pune doar carne, ceapa si rosii ... si multa dragoste evident. Si se papa cu paine. Eu barem asa am invatat-o la mama acasa.
Si 2 h ptr. carne de porc? Nu-i cam mult?
Mi-ai facut pofta ... profit ca tot vrea fi-miu carne cu sos de ketchup :scratch:
Sanatate!
www.watch-in.com => un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni ( inca in dezvoltare :) )

#5 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 29 November 2009 - 01:48 AM

Kroko a spus:

Asa face mama gulasul (ca-l are nitel in sange :() ... si ni-l serveste tot cu piure.
La tocanita stiu ca se pune doar carne, ceapa si rosii ... si multa dragoste evident. Si se papa cu paine. Eu barem asa am invatat-o la mama acasa.
Si 2 h ptr. carne de porc? Nu-i cam mult?
Mi-ai facut pofta ... profit ca tot vrea fi-miu carne cu sos de ketchup :)
Sanatate!

Da, dar pentru gulas mai trebuie cartofi sau galuste direct in tocana si bineinteles paprica :( . Sa zicem ca tocanita mea e "upgradata" fata de cea traditionala(care si aceea circula in variante nenumarate, ba cate un cartof, ba un morcov in plus) Usturoiul, morcovul, dafinul, vinul si maghiranul ii sporesc semnificativ aroma :) Incearca, sigur are sa-ti placa, cel putin ai mei toti o preferea in locul celei clasice :mrgreen: . Eu fierb pana la 2 ore la foc mic pentru ca imi place carnea sa fie moale de tot, sa te "topeasca" intre dinti. Dar desigur ca e gata si intr-o ora, totul depinde de preferinta fiecaruia si de timpul in care trebuie sa fie gata mancarea. Daca e graba mare, dupa 1 ora deja-i in burta tocanita :scratch: .Eventual daca vrei s-o fierbi mai putin, pune ceva mai putin apa, ca sa scada mai repede :P

artizan

#6 Useril este offline   diamond 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 74
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 29 November 2009 - 02:49 AM

Hana,ce foame am io la ora asta... si eu faca adesea mancarica asta!:scratch: te pupez!:)

#7 Useril este offline   Kroko 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 33
  • LocationA doua stea la stanga

Postat 02 December 2009 - 05:46 PM

Deci am facut-o si pe asta ;)
Am avut carne de vita f. faina ...
Am pus si putin ardei gras si am lasat-o mai usor cu verdeturile si usturoiul.
Si ptr. ca al meu copil (cel mare) e f. pretentios, am trecut sosul printr-o sita (grosul nu l-am aruncat, ci l-am papat noi, astia mari si mai nemofturosi). Am fiert la ea cam 3 ore ... m-am oprit ptr. ca era f. frageda carnea (cum am spus, a fost f. faina, nici eu nu m-am asteptat =))).
Am servit-o cu cartofi fierti la abur. Poze n-am.
Pot spune ca a fost un deliciu ... chiar mai bun decat gulasul lu' mama ... dar nu ma spune :P
Dar ... al meu copil n-a mancat, sau barem nu cum mi-am dorit eu ... a trebuit sa-i scot bucatele de carne din sos, mai era putin si ma punea sa i le sterg ... si le-a mancat si pe ale cu chiu si vai (si cu lacrimi) cu ketch-up. Am fost f. trista ... mai bine zis, mi-a facut o mie de nervi. Noroc cu sor-sa, care a papat cu mare pofta. Asta e, cand ai copil mofturos ...
In fine, noi am "lins" si strachina.
Multumesc de reteta! Acum nu trebuie sa ma mai rog de mama sa-mi faca gulas ;)
Sanatate!
www.watch-in.com => un altfel de forum ptr. romanii de pretutindeni ( inca in dezvoltare :) )

#8 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 05 December 2009 - 05:03 PM

Diamond si eu te pupez ;)

Kroko, ma bucur ca v-a placut ;)

artizan

#9 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 August 2011 - 11:22 PM

Tocanita mea,o tocanita oarecare,facuta dupa pofta de moment si ingrediente la îndemîna.Pentru ca e asemanatoare cu a Andradei,o lipesc aici :-*

Tocanita de vita

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13127518504982.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2011/post-5-13127518656748.jpg

De fapt intentionam sa gatesc un papricas de vita,doar cu ceapa,ardei gras rosu,boia de ardei iute,pieper,sare...ceva de genul asta.Dar nu am gasit ardei grasi frumosi,doar verzi.Apoi niste ciuperci frumoase mi-au tras cu ochiul,asa ca m-am agatat de ele...si daca tot nu mai iesea un papricas din toate astea,o tocanita buna tot trebuia sa "construiesc".

• 800 g carne de vita,taiata bucati
  • 2 ardei,taiati bucati
  • 10 fire de ceapa verde,taiata rondele
  • 2 morcovi,tocati grob
  • 4 rosii,taiate în patru,fara pielita
  • 1-2 frunze de dafin
  • 1 legatura mica de marar,tocat fin
  • 6-8 ciuperci,taiate în patru
  • 2-3 catei de usturoi,tocat fin
  • 1 canuta vin rosu
  • 2 canute apa calduta
  • sare,piper
  • ulei de floarea soarelui

Se pregatesc toate ingredientele.Ceapa se caleste în ulei de floarea soarelui,pîna devine transparenta,apoi se adauga bucatile de carne si se amesteca mai departe pîna se rumenesc si ele putin.Se stinge cu vin.Dupa ce acesta s-a evaporat,se aduga cubuletele de morcovi,ardei si rosii si se mai amesteca cîteva minute pe foc domol.Se adauga frunzele de dafin si apa,se sareaza si pipereaza putin,se amesteca si se lasa sa fiarba acoperit,pe foc domol pîna scade lichidul aproape la jumatate.Se verifica carnea.Daca este deja destul de moale,se adauga ciupercile si mararul,si se fierbe mai departe acoperit,însa pe foc iute de data aceasta,timp de 15-20 de minute.Cu 5 minute înainte de a opri focul,se adauga usturoiul,se amesteca,se degusata si condimenteaza daca mai este nevoie.Se opreste focul,dar vasul se lasa mai departe pe ochi,acoperit,pîna preparati garnitura.Aromele vor avea timp suficient sa se îmbine.
Aceasta tocanita o puteti servi cu orez fiert,cartofi natur sau piure,merg bine chiar si niste paste pe lînga.Dar cel mai bine si mai bine,pe lînga aceasta tocanita,merge o mamaliguta!

Si ieri a fost buna,dar azi a fost fantastica!

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 08 August 2011 - 04:52 PM

M, asa pofta mi-ai facut de tocana de vita...trebuie neaparat sa fac si eu zilele astea!
Acum ca am terminat cu dieta merge sa gust cate un pic si eu din mancarurile mele preferate :D

#11 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,481

Postat 08 August 2011 - 05:18 PM

aaah, vine toamna pas-pas si cu ea si tocanitele :D . si eu am facut saptamana trecuta o tocanita irlandeza.

#12 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 August 2011 - 08:13 PM

boabe de cafea, la 08 August 2011 - 04:52 PM, a spus:

M, asa pofta mi-ai facut de tocana de vita...trebuie neaparat sa fac si eu zilele astea!
Acum ca am terminat cu dieta merge sa gust cate un pic si eu din mancarurile mele preferate :hungry:

Bobita,sa ai spor si pofta buna :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 08 August 2011 - 08:14 PM

MariaSan, la 08 August 2011 - 05:18 PM, a spus:

aaah, vine toamna pas-pas si cu ea si tocanitele :) . si eu am facut saptamana trecuta o tocanita irlandeza.

Daca ar fi dupa vreme,noi ar trebui sa mîncam doar ciolan cu fasole,tocanite,papricasuri,tochituri...la noi e toamna de prin martie :hungry:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   boabe de cafea 

• Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 08 August 2011 - 08:24 PM

Maya, la 08 August 2011 - 08:13 PM, a spus:

boabe de cafea, la 08 August 2011 - 04:52 PM, a spus:

Acum ca am terminat cu dieta merge sa gust cate un pic si eu din mancarurile mele preferate :)

Bobita,sa ai spor si pofta buna :)

Multumesc! :hungry: :)

#15 Useril este offline   KikenHana 

• fata verde
  • PipPipPipPip
  • Locationinto the wild

Postat 08 August 2011 - 10:32 PM

Tocanita...what a comfort food! Imagine postata

artizan

#16 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 August 2011 - 11:30 PM

aaah, vine toamna pas-pas si cu ea si tocanitele :hungry: . si eu am facut saptamana trecuta o tocanita irlandeza.

si, nu ne spui si noua cum ai facut-o?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#17 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 11:17 AM

aura, la 08 August 2011 - 11:30 PM, a spus:

aaah, vine toamna pas-pas si cu ea si tocanitele :hungry: . si eu am facut saptamana trecuta o tocanita irlandeza.

si, nu ne spui si noua cum ai facut-o?

sigur ca da!
carnea bucati am rumenit-o putin pe toate partile, am adaugat bucati maricele de morcov, ceapa rosie, praz, turnip, ceapa verde, cartofi si le-am invartit si pe ele putin, apoi am adaugat seminte de cumin si supa de vita, am dat in fiert si am bagat la cuptor pana s-a patruns carnea.

#18 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 11:18 AM

Maya, la 08 August 2011 - 08:14 PM, a spus:

aaah, vine toamna pas-pas si cu ea si tocanitele :) . si eu am facut saptamana trecuta o tocanita irlandeza.

Daca ar fi dupa vreme,noi ar trebui sa mîncam doar ciolan cu fasole,tocanite,papricasuri,tochituri...la noi e toamna de prin martie :)

Maya, s-a mutat vremea din irlanda la voi :hungry: - eu nu ma bucur de raul vostru, dar ma bucur pt mine :)

#19 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 09 August 2011 - 12:27 PM

ok maria. Nu am mancat niciodata turnip, e cazul sa incerc. Nu stiam ca si irlandezii folosesc cumin, de fapt nu stiu nimic despre bucataria irlandeza :hungry:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#20 Useril este offline   MariaSan 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 09 August 2011 - 01:33 PM

Cu placere! Nu stiu daca cuminul a fost original in stew (mai mult ca sigur nu), dar acum bucataria irlandeza a fuzionat cu alte bucatarii :occasion14:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi