Forum Culinar: Ciorba de miel - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciorba de miel (cu stevie si loboda)

#1 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 18 April 2010 - 08:34 PM

Am facut acasa, de Paste, ciorba de miel. Dupa ce-am bucatalit animalul, capul, coada, o parte de gat si ceva coaste le-am bagat la ciorba.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161514232.jpg

Am tocat 2 cepe si cativa morcovi:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161517408.jpg

Pastarnacul si patrunjelul radacina le-am ras:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161520062.jpg

Cat au fiert legumele si carnea, am spalat si ales frunzele de stevie si de loboda:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161526924.jpg

Aproape de final, am pus verdeturile si-o creanga de cimbru:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161532859.jpg

Au urmat taiteii facuti in casa, leusteanul si patrunjelul (cumparat). Chiar la sfarsit, am pus bors proaspat (luat de prin vecini) :-h:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161537404.jpg

In farfurie, gata de papat =)):

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-46-127161541675.jpg

Acum 2 ani, cand Pastele catolic a fost cam cu o luna mai devreme, am facut in Germania o ciorba de asta, dar, neavand stevie si nici loboda, am pus salata. A iesit o ciorba nesperat de buna! =)) Deci, care n-are stevie, sa cumpere salata, ca iese ceva nemaipomenit de bun! :scratch:

#2 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 April 2010 - 07:58 AM

Hai ma foxule stii ca nu-mi place mielul si tu vii c-o ciorba deasta faina,acu mi-e pofta de ciorba...Arata foarte,foarte,da' foarte imbietoare ciorbita ta(da fara miel pt. mine :thumleft: ) :-*

#3 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 April 2010 - 12:14 PM

Vezi postareaGeany, la 19 April 2010 - 07:58 AM, a spus:

Hai ma foxule stii ca nu-mi place mielul si tu vii c-o ciorba deasta faina,acu mi-e pofta de ciorba...Arata foarte,foarte,da' foarte imbietoare ciorbita ta(da fara miel pt. mine :-* ) :(

Da' de ce nu-ti place tie mielu'? Ai mancat carne de miel si nu ti-a priit? Ori nu poti sa mananci, din varii motive? :-*
Pe cuvant ca e extraordinar de gustoasa ciorba de miel! Poti sa dai deoparte carnea si halesti doar zeama, oricum sunt taitei si verdeturi in oala, nu mananci doar zeama goala. :thumleft: Taica-miu cerea borsul fara carne, halea dupa aia friptura de miel. :)

#4 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 01:05 PM

Cand eram mica eram terorizata de ciorba de miel!! Si acum sunt experta!!Eu ii pun si menta :thumleft:
Curat toata carnea de pe oase si ramane numai buna!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 April 2010 - 01:21 PM

Vezi postareazerda, la 19 April 2010 - 01:05 PM, a spus:

Cand eram mica eram terorizata de ciorba de miel!! Si acum sunt experta!!Eu ii pun si menta :thumleft:
Curat toata carnea de pe oase si ramane numai buna!

Cu menta inca n-am incercat, dar o sa tin minte, pentru data viitoare!
Cand cureti tu carnea de pe oase? Dupa ce e fiarta, nu?

#6 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 01:42 PM

Da si de fiecare data imi promit sa astept pana se raceste, pana acum n-am reusit niciodata!!

#7 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 April 2010 - 01:54 PM

Vezi postareazerda, la 19 April 2010 - 01:42 PM, a spus:

Da si de fiecare data imi promit sa astept pana se raceste, pana acum n-am reusit niciodata!!

Aaaaa, tu o cureti de pe oase taman la final. Io o scot din oala inainte sa pun taiteii. Cat se raceste putin carnea, fierb taiteii si ultimele verdeturi si clocoteste si borsu'. La final, carnea-i numa' buna! :thumleft:

#8 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 04:17 PM

Nu doar miel nu mananc,ci si multe altele ca nu-mi place nimic care are iz(spun eu),adica un gust mai ''forte'',nu mananc:organe(doar ceva ficatel de pui),nu mananc oaie sau miel,nu mananc vita,nu mananc peste(doar tonno la conserva),nu fructe de mare,nu burta(ciorba de burta),nu mananc pui de tara sau gaina,cocos etc,rate,gaste curca...si mai sunt multe altele :D ,sotul meu ii disperat...eu doar carnita de la porcule si puiule cumparat de la magazin...is' cu capu rau de tot...de gatit le gatesc dar pt. ei eu nici prin vf. capului nu-mi trece sa m-ating,aaa...si ma spal de ele pe maini de o mie de ori si tot parca simt''un iz''peste tot si pe farfurii tacamuri,tot chiar si dupa ce au fost spalate de 10 ori...tu ai mai auzit de asa ceva?
Ce sa fac daca asa sunt eu''stramba'' :D
De gatit in schimb le gatesc f. bine,cumnatelul meu care e f. pretentios zice ca ciorba de burta ca a mea n-a mai mancat desi el o serveste peste tot unde are ocazia,restaurante asa ca e stiut cand vine mereu se milogeste sa-i fac,racitura de cocos,mi-au zis toti musafirii ca e bestiala,gatesc si cu peste,marinat,salata de peste,peste cu sos la cuptor ai mei is disperati,da' io' nu ma pot atinge,ca mi-e rau...mi-e rau numa' cat ma gandesc... :D
Si asa sunt de cand ma stiu,inaintea sotului au fost disperati parintii mei,care i-au zis:ia-tio da vezi ca de mancat nu mananca mai nik,vezi ce faci cu ea...el a crezut ca ''ma da el pe brazda''nexam n-a reusit asa ca s-a dat batut de mult sa mai incerce...ii fac tot ce vrea el si''sarumana''eu nu ma ating...a incetat sa se mai planga,s-a resemnat saracu'...

#9 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 April 2010 - 07:51 PM

Vezi postareaGeany, la 19 April 2010 - 04:17 PM, a spus:

Nu doar miel nu mananc,ci si multe altele ca nu-mi place nimic care are iz(spun eu),adica un gust mai ''forte'',nu mananc:organe(doar ceva ficatel de pui),nu mananc oaie sau miel,nu mananc vita,nu mananc peste(doar tonno la conserva),nu fructe de mare,nu burta(ciorba de burta),nu mananc pui de tara sau gaina,cocos etc,rate,gaste curca...si mai sunt multe altele :D ,sotul meu ii disperat...eu doar carnita de la porcule si puiule cumparat de la magazin...is' cu capu rau de tot...de gatit le gatesc dar pt. ei eu nici prin vf. capului nu-mi trece sa m-ating,aaa...si ma spal de ele pe maini de o mie de ori si tot parca simt''un iz''peste tot si pe farfurii tacamuri,tot chiar si dupa ce au fost spalate de 10 ori...tu ai mai auzit de asa ceva?
Ce sa fac daca asa sunt eu''stramba'' :D
De gatit in schimb le gatesc f. bine,cumnatelul meu care e f. pretentios zice ca ciorba de burta ca a mea n-a mai mancat desi el o serveste peste tot unde are ocazia,restaurante asa ca e stiut cand vine mereu se milogeste sa-i fac,racitura de cocos,mi-au zis toti musafirii ca e bestiala,gatesc si cu peste,marinat,salata de peste,peste cu sos la cuptor ai mei is disperati,da' io' nu ma pot atinge,ca mi-e rau...mi-e rau numa' cat ma gandesc... :D
Si asa sunt de cand ma stiu,inaintea sotului au fost disperati parintii mei,care i-au zis:ia-tio da vezi ca de mancat nu mananca mai nik,vezi ce faci cu ea...el a crezut ca ''ma da el pe brazda''nexam n-a reusit asa ca s-a dat batut de mult sa mai incerce...ii fac tot ce vrea el si''sarumana''eu nu ma ating...a incetat sa se mai planga,s-a resemnat saracu'...

Tu sa nu mai zici la nimenea ca esti moldoveanca, clar? Nu tu aia, nu tu aia... da' tu ce mananci? Paie? :D

#10 Useril este offline   Geany 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 April 2010 - 08:52 PM

APA PAIE SI BATAIE,..hai ma' ca mai mananc si io' cate ceva'....

#11 Useril este offline   zerda 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 19 April 2010 - 10:14 PM

Vezi postareaFoxyy, la 19 April 2010 - 01:54 PM, a spus:

Vezi postareazerda, la 19 April 2010 - 01:42 PM, a spus:

Aaaaa, tu o cureti de pe oase taman la final. Io o scot din oala inainte sa pun taiteii. Cat se raceste putin carnea, fierb taiteii si ultimele verdeturi si clocoteste si borsu'. La final, carnea-i numa' buna! :angryfire:

Eu nu o fac cu taitei, ci cu orez, si verdeata o pun la final cand borsul a fiert deja si inchid focul, intre timp carnea nu e foarte racita, cel putin pentru degetele mele, dar m-am invatat sa suport :blink:

#12 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 19 April 2010 - 10:18 PM

Vezi postareaGeany, la 19 April 2010 - 08:52 PM, a spus:

APA PAIE SI BATAIE,..hai ma' ca mai mananc si io' cate ceva'....

No, bun s-asa rau! Ma temeam ca mori de foame, da' vaz ca halesti si tu cate ceva, din cand in gand! :angryfire:

#13 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator

Postat 20 April 2010 - 12:11 PM

Vezi postareazerda, la 19 April 2010 - 10:14 PM, a spus:

Eu nu o fac cu taitei, ci cu orez, si verdeata o pun la final cand borsul a fiert deja si inchid focul, intre timp carnea nu e foarte racita, cel putin pentru degetele mele, dar m-am invatat sa suport :headbang:

Taitei, orez, tot un drac! ^_^ Oricum, gustul e dat de carne si verdeturi. :lol:

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi