Pagina 1 din 1
Biscuiti cu umplutura de curmale
#1
Postat 29 April 2010 - 10:34 PM
Biscuiti cu umplutura de curmale
Ingrediente:
Aluat:
≈ 500 g faina
200 g unt
1 ou
50 ml lapte
50 ml ulei
2 linguri seminte susan
1 plic de garant pt aluaturi dospite
1 lingurita rasa de bicarbonat de amoniu
esenta de vanilie/zahar vanilat
un praf de sare
Umplutura:
400 g curmale
lapte / suc
• se prajeste susanul intr-o tigaie
• se dizolva plicul de prafuri dubioase pt. aluaturi in lapte
• bicarbonatul de amoniu se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
• se mixeaza cateva secunde untul moale impreuna cu oul
• se adauga restul de ingrediente fara faina si se mai mixeaza cateva secunde
• se adauga faina si se framanta aluatul pana la omogenizare, fara sa insistati prea mult.
• obtineti un aluat nelipicios si usor sfaramicios.
• se scot samburii, se toaca curmalele ( la masina de tocat, la robot ), iar pasta obtinuta fiind foarte tare se amesteca cu putin lapte sau suc pt a fi mai usor de intins ( fara a deveni insa lichida!). Eu am avut niste curmale moi si le-am framantat direct cu mana, asa ca nu am mai pozat pasul asta.
Ingrediente:
Aluat:
≈ 500 g faina
200 g unt
1 ou
50 ml lapte
50 ml ulei
2 linguri seminte susan
1 plic de garant pt aluaturi dospite
1 lingurita rasa de bicarbonat de amoniu
esenta de vanilie/zahar vanilat
un praf de sare
Umplutura:
400 g curmale
lapte / suc
• se prajeste susanul intr-o tigaie
• se dizolva plicul de prafuri dubioase pt. aluaturi in lapte
• bicarbonatul de amoniu se amesteca cu cateva picaturi de zeama de lamaie.
• se mixeaza cateva secunde untul moale impreuna cu oul
• se adauga restul de ingrediente fara faina si se mai mixeaza cateva secunde
• se adauga faina si se framanta aluatul pana la omogenizare, fara sa insistati prea mult.
• obtineti un aluat nelipicios si usor sfaramicios.
• se scot samburii, se toaca curmalele ( la masina de tocat, la robot ), iar pasta obtinuta fiind foarte tare se amesteca cu putin lapte sau suc pt a fi mai usor de intins ( fara a deveni insa lichida!). Eu am avut niste curmale moi si le-am framantat direct cu mana, asa ca nu am mai pozat pasul asta.
#2
Postat 29 April 2010 - 10:50 PM
• se imparte aluatul in doua
• se intinde prima parte intr-o forma cat mai regulata la grosimea de 1 cm
Initial am vrut sa intind prima parte, sa pun umplutura si peste ea a doua partea de aluat, insa aluatul este sfaramicios si a trebuit sa lucrez pe bucati mai mici.
• taiati biscuitii in diferite forme. Acu' i-am taiat pe principiu’: “monkey see, monkey do”, pt ca in forma asta i-am cumparat . Data trecuta i-am facut sub forma de fursec, adica rotunda si le-am bagat o juma de curmala inauntru, da e munca de chinez batran
• se aseaza in tava apropiati pt ca ei cresc decat pe verticala.
• se coc la foc mediu, pana se coc . am un cuptor dificil si trebuie sa ma orientez dupa miros.
Note de subsol
Sunt suficient de dulci, poate ati observat ca reteta nu are zahar in compozitie. Daca ii doriti mai dulci, ii presarati cu zahar pudra
Sunt foarte fragezi, si nu se simte gust de drojdie/bicarbonat.
Sotului meu ii plac mult biscuitii astia, si cum nu am avut de unde sa iau reteta originala, am facut un mix din retete luate de pe forumuri egiptene ajustand cantitatile pana am fost multumita de rezultat. Singurul lucru pus de la mine putere a fost lingurita de bicarbonate de amoniu, pt ca data trecuta nu au iesit suficient de fragezi.
10 min m-am chinuit sa le dau o denumire decenta si sa scot cu curmale din pronuntie.
Yasmine: “Mami miroase a cursecuri cu curmale!”
• se intinde prima parte intr-o forma cat mai regulata la grosimea de 1 cm
Initial am vrut sa intind prima parte, sa pun umplutura si peste ea a doua partea de aluat, insa aluatul este sfaramicios si a trebuit sa lucrez pe bucati mai mici.
• taiati biscuitii in diferite forme. Acu' i-am taiat pe principiu’: “monkey see, monkey do”, pt ca in forma asta i-am cumparat . Data trecuta i-am facut sub forma de fursec, adica rotunda si le-am bagat o juma de curmala inauntru, da e munca de chinez batran
• se aseaza in tava apropiati pt ca ei cresc decat pe verticala.
• se coc la foc mediu, pana se coc . am un cuptor dificil si trebuie sa ma orientez dupa miros.
Note de subsol
Sunt suficient de dulci, poate ati observat ca reteta nu are zahar in compozitie. Daca ii doriti mai dulci, ii presarati cu zahar pudra
Sunt foarte fragezi, si nu se simte gust de drojdie/bicarbonat.
Sotului meu ii plac mult biscuitii astia, si cum nu am avut de unde sa iau reteta originala, am facut un mix din retete luate de pe forumuri egiptene ajustand cantitatile pana am fost multumita de rezultat. Singurul lucru pus de la mine putere a fost lingurita de bicarbonate de amoniu, pt ca data trecuta nu au iesit suficient de fragezi.
10 min m-am chinuit sa le dau o denumire decenta si sa scot cu curmale din pronuntie.
Yasmine: “Mami miroase a cursecuri cu curmale!”
#4
Postat 29 April 2010 - 10:53 PM
Sa stii ca si la mine miroase... Felicitari pentru munca de chinez batran
Arata imbietor si deja ma vad mancandu-i cu niste inghetata ca tot imi veni pofta de ea
Arata imbietor si deja ma vad mancandu-i cu niste inghetata ca tot imi veni pofta de ea
#5
Postat 29 April 2010 - 11:11 PM
Excelenti biscuitii astia!Pusi pe lista de facut!
Merci
Merci
-Maya's World-☀
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 30 April 2010 - 10:24 AM
Foxyy, la 29 April 2010 - 10:53 PM, a spus:
Superbi biscuitii! Cred ca o sa-i incerc, cat de curand!
Bravo!
Bravo!
merci, sunt usor de facut si foarte buni, mi s-a mai lipit si mie cate unu de mana, iar io sunt la dieta cica
Olgutza, la 29 April 2010 - 10:53 PM, a spus:
Sa stii ca si la mine miroase... Felicitari pentru munca de chinez batran
Arata imbietor si deja ma vad mancandu-i cu niste inghetata ca tot imi veni pofta de ea
Arata imbietor si deja ma vad mancandu-i cu niste inghetata ca tot imi veni pofta de ea
miros tare bine de la susan si plac copiilor. Yasmine s-a culcat mestecand de zor la ei, iar de dimineata primu lucru care l-a facut dupa ce a sarit din pat, a fost sa-si ia castronelul plin ochi si s-a pus la desene.
Maya, la 29 April 2010 - 11:11 PM, a spus:
Excelenti biscuitii astia!Pusi pe lista de facut!
Merci
Merci
astept o poza superba cu tine in coltu' zen, mancand biscuitii impreuna cu superbii tai blanosi!
#8
Postat 06 May 2010 - 11:01 AM
Arata a bun 'cursecurile' tale, dar acum eu cu ce inlocuiesc amestecul ala dubios (garantul ala garantat)? Poti tu sa citesti pe pliculetul ala ce contine si sa-mi scrii si mie? Nu de alta dar sunt tare curioasa... Multumesc mult! Sorina
Sorina
#9
Postat 06 May 2010 - 12:20 PM
Eataly, multumesc!
sorinadaniela, nu mai am plicul, dar am gasit ce contine:
73% baking powder, 15% dry yeast, starch, tri-calcium phosphate, emulsifier E472c.
adica un plic de ? g = 73% praf de copt, 15% drojdie uscata, amidon si fara a putea fi inlocuite: fosfat de tri-calciu si E472.
E472c sau esteri glicerici ai acidului citric cu acizi grasi, sunt emulgatori, stabilizatori de spuma si agenti de tratare a fainii, artificiali; pot fi de natura vegetala( plante modificate genetic) sau animala, pot determina diaree, ameteala, sete, confuzii mentale. sunt considerati inofensivi (sursa: dictionar medical)
eu consider ca poate fi inlocuit cu o lingurita rasa de praf de copt si o jumatate de lingurita de drojdie uscata. pe plic scria ca se foloseste la 375g faina, asa ca am pus si bicarbonatu de amoniu.
desi sunt trei agenti de crestere nu se simte niciunul la gust.
sorinadaniela, nu mai am plicul, dar am gasit ce contine:
73% baking powder, 15% dry yeast, starch, tri-calcium phosphate, emulsifier E472c.
adica un plic de ? g = 73% praf de copt, 15% drojdie uscata, amidon si fara a putea fi inlocuite: fosfat de tri-calciu si E472.
E472c sau esteri glicerici ai acidului citric cu acizi grasi, sunt emulgatori, stabilizatori de spuma si agenti de tratare a fainii, artificiali; pot fi de natura vegetala( plante modificate genetic) sau animala, pot determina diaree, ameteala, sete, confuzii mentale. sunt considerati inofensivi (sursa: dictionar medical)
eu consider ca poate fi inlocuit cu o lingurita rasa de praf de copt si o jumatate de lingurita de drojdie uscata. pe plic scria ca se foloseste la 375g faina, asa ca am pus si bicarbonatu de amoniu.
desi sunt trei agenti de crestere nu se simte niciunul la gust.
#10
Postat 06 May 2010 - 07:43 PM
Am inteles. Iti multumesc! Ma duse capul ca ar trebui sa fie ceva de acest gen, dar nu stiam ce... Mi-e clar acum. Sorina
Sorina
Arata acest topic
Pagina 1 din 1