Forum Culinar: Spirale din mozzarella - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Spirale din mozzarella

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 03:30 PM

Pentru ca sunt simple de facut si-mi plac de mor.

Pentru aluat:250 gr faina
125 gr mozzarella rasa
100 ml lapte cald
50 gr unt moale
10 gr drojdie
5 gr sare
5 gr zahar

Pentru umplut: concentrat de rosii
parmiggiano

De data asta am pus tot in bolul de la mixer.Si a framantat El! :)

Imagine atasata: 59_f1a8127f865ca56e58716e5545f159b7.jpg

Rezulta un aluat elastic ,absolut nelipicios.Lasam la crescut 30 minute.Nu va asteptati sa-si dubleze volumul.Mozzarella e destul de grea.

Intindem o foaie dreptunghiulara.

Imagine atasata: 59_d198fbf2c29a0af6671d89d37ff96a48.jpg

O ungem cu bulionul .

Imagine atasata: 59_766e44d0d946e90cb47ba057d1e34d39.jpg

Presaram parmiggiano.

Imagine atasata: 59_48eff4d40eea52957f183df645c5adcf.jpg

Rulam strans in lung.Taiem spirale de jumatate de centimetru. Punem in tava si mai lasam la crescut la loc cald.

Imagine atasata: 59_b1197533dc94203180076b1fd3cbd8ef.jpg

Cuptor preincalzit 180 grade pentru 15 minute.Eu electric.

Imagine atasata: 59_39abdb5370656698bb6e48d61eebf8f2.jpg

Imagine atasata: 59_98d66a4a50f4ba512c946a34aac31ce8.jpg

Imagine atasata: 59_73e705ffb9a6cdbbb05c3c5922e0aaa2.jpg

Noi in familie le adoram .Si sa le facem si sa le mancam. :)

#2 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 30 November 2009 - 03:51 PM

Ce fain arata. Le-as incerca in seara asta, dar nu am mozzarella. O pot inlocui oare?

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 30 November 2009 - 04:04 PM

Sincer nu am incercat, dar cred ca un cascaval mai moale, ar merge.Ceva ce se poate cat de cat amesteca bine in aluat.

#4 Useril este offline   Issis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 170
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationTargoviste

Postat 30 November 2009 - 04:28 PM

Eataly a spus:

Sincer nu am incercat, dar cred ca un cascaval mai moale, ar merge.Ceva ce se poate cat de cat amesteca bine in aluat.


Ok. Mersi. Mai bine astept pana maine, sa cumpar mozzarella. Te tin la curent cu rezultatul

#5 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 30 November 2009 - 07:14 PM

ce misto-s! :D
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 December 2009 - 10:51 AM

Eataly a spus:

Noi in familie le adoram .Si sa le facem si sa le mancam. =))

Si noi le-am adorat din aceleasi motive :D

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 54_5a9f5848a0cd130eb2eeed47896500fb.jpg


#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 December 2009 - 11:35 AM

Adriana a spus:

Si noi le-am adorat din aceleasi motive :D


Pai daca-s bune... :D

MIMI a spus:

ce misto-s! =))


Si ce bune-s! :D Mai vino Mimi pe la noi, mai Mimi... {SMILIES_PATH}/6.gif:D<" title="arms" />

#8 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 02 December 2009 - 12:02 PM

Desi am intrat la dieta,am sa execut o portie pentru "al meu",ca tare-i prieten cu aluaturile. :roll:
Im plac ca se fac usor si sunt aspectuoase. :tongue3:
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#9 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 02 December 2009 - 10:23 PM

Frumoase spiralele Eataly! Am scris si reteta asta in caiet :headbang: !
De care concentrat ai folosit ? Din ala la cutie sau in tub(am impresia ca asta in tub e prea concentrat)?

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 03 December 2009 - 12:14 PM

piscotel a spus:

Desi am intrat la dieta,am sa execut o portie pentru "al meu",ca tare-i prieten cu aluaturile. :roll:
Im plac ca se fac usor si sunt aspectuoase. :love7:



Multumesc , Pisco!Daca-i "pretin" cu aluaturile, asta precis o sa-i placa.

any_annette a spus:

Frumoase spiralele Eataly! Am scris si reteta
asta in caiet :D !
De care concentrat ai folosit ? Din ala la cutie sau in tub(am impresia ca asta in tub e prea concentrat)?


La tub , la tub!(Eu mai iau si cate-o gura , :appl: ca altfel nu ma simt bine.Imi place la nebunie.) Cu cat mai cuncentrat cu atat mai bine, faci un start nu foarte gros.Arata si mai bine , mai rosu.

#11 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 03 December 2009 - 02:47 PM

Astea sunt in meniu pentru cina de azi. Fetele au comandat pizza, dar le-am promis o surpriza. Maine vin cu impresii
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#12 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 December 2009 - 12:17 PM

Le-am facut, le-am mancat, ne-au placut! :-* sunt foarte bune. Eu am mai pus pe langa parmezan si un pic de cedar si bucatele de costita prajita. Multumesc pentru reteta!
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 December 2009 - 01:29 PM

Spirale eu am mai facut si intr-adevar inauntru poti pune tot ce vrei tu.
La astea mi-a placut enorm textura aluatului.

#14 Useril este offline   alpha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,946
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationÉire

Postat 04 December 2009 - 01:32 PM

Si mie imi place aluatul. Raman moi si a doua zi. Am mai avut vreo doua-trei azi dimineata, si s-au mancat reci.
Too old to rock'n'roll, too young to die
Imagine postata

#15 Useril este offline   mariette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: kaky
  • Postari: 281
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 04 December 2009 - 02:16 PM

super spiralele!o sa le fac si eu in curand! :P

#16 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 04 December 2009 - 02:31 PM

alpha a spus:

Le-am facut, le-am mancat, ne-au placut! :P sunt foarte bune. Eu am mai pus pe langa parmezan si un pic de cedar si bucatele de costita prajita. Multumesc pentru reteta!


Sa va fie de bine ,Alpha! Ma bucur ca au avut succes. :P

Adriana a spus:

Spirale eu am mai facut si intr-adevar inauntru poti pune tot ce vrei tu.
La astea mi-a placut enorm textura aluatului.


Plastelina lui Manu! :P

mariette a spus:

super spiralele!o sa le fac si eu in curand! :P


Multumesc Mariette.Sper sa va placa!

#17 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 May 2010 - 01:09 PM

Eataly, iti zic si eu saru' mina pt. reteta spiralelor. :)

(sint un deliciu rapid de realizat, dar si de mincat ... :) )


Imagine postata


#18 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 17 May 2010 - 11:19 AM

Vezi postareauptown girl, la 16 May 2010 - 01:09 PM, a spus:

Eataly, iti zic si eu saru' mina pt. reteta spiralelor. :biggrin:

(sint un deliciu rapid de realizat, dar si de mincat ... :D )






Ma bucur sa te revad UpG.!Si ma bucur ca v-au placut spiralele, am si uitat de ele! :tongue3:

#19 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 May 2010 - 07:42 PM

Cum sa uiti de ele, urat din partea ta... iti aduc eu aminte de ele...
Acum sunt in cuptor si miroase asa de bine in casa la mine... un parfuuuuum...
Le-am facut pt maine, in portie dubla, (e ziua Giuliei) dar cred ca nu va ramane nimic.
A, si mie mi-a crescut aluatul bine de tot (masina de facut paine a facut treaba buna).
Sunt curioasa sa le simt gustul... salivez abundent laga cuptor... Sorina
Edit... ce bunatate, bune rau, ma indoiesc ca va ramane ceva pt maine...
Sorina

#20 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 21 May 2010 - 10:24 AM

Am revenit cu dovada fotografica

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-133-127443025152.jpg
Sorina

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi