
Cum ziceam.. simplu, rapid si bun, foarte bun chiar, mai ales daca sunteti prieteni cu ciorbele acrite cu bors de putina, autentic

Ingrediente:
1 varza potrivita ca marime
1 ceapa uscata
1-2 fire ceapa verde
1 morcov
cateva felii de kaiser (merge foarte bine si fara.. eu de data asta nu am pus)
bors de casa
sare, piper
cimbru (dupa gustul meu, cimbrul nu poate lipsi)
marar, patrunjel (mie mi se pare ca leusteanul nu merge aici, dar gusturile nu se discuta, asa ca daca vreti, go for it)
1-2 linguri de bulion
Tocam marunt ceapa (si cea uscata si cea verde), iar morcovul il dam pe razatoarea cu ochi mici si calim totul in putin ulei. Daca folositi kaiser/afumatura, prajiti-l putin inainte de a pune legumele.

Tocam varza si o frecam bine cu un praf de sare, apoi o punem peste legume si o calim si pe ea nitel.

Completam cu apa, cat sa acoperim varza si lasam la fiert. Pentru mai mult gust, punem si cotoarele, pe care le vom scoate la urma.

Cand varza a fiert, punem bulionul, lasam sa mai dea un clocot, doua si acrim dupa gust cu bors. Ca sa desavarsim "opera", punem verdeata tocata marunt si cimbrul, oprim focul, scoatem cotoarele si mancam cu pofta


Pofta buna!!