Forum Culinar: Friselle - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Friselle

#1 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 June 2010 - 04:22 PM

Sunt specifice Calabriei, e un mod de avea piine in casa atunci cind se termina cea proaspata. Sunt niste covrigi mai grasi facuti din aluat de piine cu faina de griu dur, dupa ce s-au copt se taie orizontal in doua si se usuca iar in cuptor.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127704364676.jpg
Fiind piine uscata se conserva fara probleme pentru mult timp.
Se inmoaie citeva secunde in apa rece si se condimenteaza cu rosii, masline, un fel de cepusoare murate numite lampascioni in Calabria, sau alte legume proaspete.
Mie ideea de a le inmuia in apa nu imi place asa ca am facut un amestec de rosii micute taiate feliute, sarate si condimentate cu ulei de masline extravirgin toscan si masline taggiasche din Liguria. Am lasat un pic amestecul sa se odihneasca si sa lase un pic de suc si apoi l-am pus peste friselle. Le-am lasat cam o jumatate de ora sa se inmoaie inainte de a le servi, mie mi-au placut mult asa adica un pic crocante si un pic moi, nu moi tare. Apoi gustul rosiilor si maslinelor astora e demential asa ca per ansamblu a fost foarte bun.
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-4-127704376851.jpg

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 20 June 2010 - 05:49 PM

Adriana, nu doar Calabriei ci si regiunii mele dragi, Puglia.
si eu am mereu in casa ( aici la mine-n sat) o rezerva de frise, si una de taralucci =)) .
iar cu rosiile din sud si uleiul cel bun sunt yammi

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 20 June 2010 - 06:35 PM

Atunci Calabria, Puglia si Campania (pentru Napoli). :D
Nici nu stiu de ce am asteptat atita ca sa le cumpar, le mincasem numai la adunarile de pe forumul italian, deacuma fac si eu ca tine =)) mai ales acum vara.

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 25 June 2010 - 02:34 PM

Iaca si frisele mele ( cela mari sunt cele"autentice" , dar mai iau de la o brutarie niscai friselline care se "fac" mai rapid ^_^ ) , cu rosioare din sicilia, ulei toscan , usturoi pugliez si basilic din batatura ^_^

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-16-127746923417.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-16-127746924628.jpg


#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 May 2011 - 11:13 PM

Am gasit azi rosii micute bune si am refacut frisellele, am amestecat rosiile taiate cuburele cu un strop de ceapa rosie taiata foarte fin si masline cu uleiul lor
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-1305580373358.jpg

#6 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 17 May 2011 - 08:57 AM

vai ce frumoase sunt Imagine postata
simple si de efect.

nu stiu cand voi mai prinde pe la noi rosii adevarate, cu gust de rosie :tongue3:
anul trecut doar de 2 ori am gasit in piata. restul erau lemnoase si verzi in interior.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,067
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 17 May 2011 - 09:09 AM

Vezi postareaboni, la 17 May 2011 - 08:57 AM, a spus:

nu stiu cand voi mai prinde pe la noi rosii adevarate, cu gust de rosie :tongue3:
anul trecut doar de 2 ori am gasit in piata. restul erau lemnoase si verzi in interior.

ce pacat :-*

#8 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 17 May 2011 - 11:16 AM

am gasit o reteta pe net si promit sa o fac zilele urmatoare, aproape de wend....merge si la pachet drept crocantele pt ada, iau ceva asemanator si ii plac. sant si mai sanatosi decat biscuitii din comert si eu mananc in salate maruntiti

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi