Forum Culinar: Crochete de dovlecei - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Crochete de dovlecei

#1 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 01 July 2010 - 11:44 AM

Povesteam pe un alt topic faptul ca de cateva luni incerc sa invat limba germana (misiune imposibila, vorba fie intre noi, toata stima pentru cele ce ati invatat aceasta limba) si pentru a exersa, la ultima vizita in Germanica, mi-am cumparat doua carti de bucate. Reteta ce v-o prezint, e tradusa din una din carti, am trudit ceva sa rasfoiesc dictionarul si cartea, pe unde n-am inteles am adaptat. Usor mi-a fost la preparat, mama zice ca nu trebuia sa ma chinui atat cu tradusul, ca astea sunt chiftelutele ei de dovlecei.

Avem nevoie de:
100 g faina (eu am folosit faina de naut);
2 oua;
50 ml lapte;
300 g dovlecei (eu am folosit 2 dovlecei maricei);
2 linguri de cimbru proaspat tocat;
2 – 3 linguri telemea de oaie rasa (desi reteta originala nu prevede, eu am folosit)
sare, piper;
1 lg ulei.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797658161.jpg

Se curata de coaja dovleceii si se rad pe razatoarea mare. Se presara cu sare si se lasa cam un sfert de ora sa lase apa.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797661179.jpg

Intr-un castron maricel se amesteca folosind o lingura de lemn faina, ouale batute si laptele, pana se obtine un aluat vascos.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797664106.jpg Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797667715.jpg

In aceasta compozitie se amesteca dovleceii bine scursi de zeama, cimbrul proaspat taiat si branza rasa. Se asezoneaza cu sare si piper (atentie daca folositi branza sarata!).
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-12779767408.jpg Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797680735.jpg

Compozitia finala arata cam asa:
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797683924.jpg

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge uleiul. Cu o lingura potrivita ca marime se toarna crochetele in tigaie si se prajesc pentru 3-4 minute dupa care se scot pe un servet de hartie care va absorbi tot uleiul.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797722612.jpg Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797736408.jpg

Se pastreaza crochetele la cald (in cuptorul incalzit) pana sunt gata toate. Se servesc imediat, cu multa placere.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-598-127797698675.jpg

POFTA BUNA!




#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 July 2010 - 12:44 PM

Foarte buni Luminis eu fac si mai simplu chiar,doar oua batute faina si dovleceii dati pe razatoarea mare,stoarsi in pumni,sare si piper,prajiti in ulei...
Clar ca reteta ta e mai bogata si mai gustoasa.
Foarte de sezon ,buni ca o gustare sau cina,o sa fac si eu cu branza ca tine... :occasion15:

#3 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 01 July 2010 - 05:02 PM

Super apetisanti dovleceii tai Lumi!!
Totusi nu prea ma atraga chestia cu prajitul in ulei ;)
Daca le bag eu la cuptor cu un fir usor de ulei de masline deasupra ce-ar iesi? :D


#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 July 2010 - 06:00 PM

Vezi postareadora, la 01 July 2010 - 05:02 PM, a spus:

Super apetisanti dovleceii tai Lumi!!
Totusi nu prea ma atraga chestia cu prajitul in ulei ;)
Daca le bag eu la cuptor cu un fir usor de ulei de masline deasupra ce-ar iesi? :D


În tigaia antiaderenta nu trebuie sa pui mult ulei.Eu sînt convinsa ca asa prajiti sînt mult mai buni decît la cuptor.
Si eu fac unele chestii la cuptor,spray-ate cu un strop ulei de masline.Unele chestii merg tare bine(ca felii de zucchine,vinete,rosii,ardei,ciuperci,sau chiftele din carne...etc) dar unele nu ies asa cum trebuie.
Chiar daca numai pensulezi tigaia cu ulei de masline,si prajesti chiftelutele astea acolo,ies mult mai bune decît în cuptor.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 01 July 2010 - 06:25 PM

Mmmm ce bun.
Multumesc pentru reteta.
Tufele mele de dovlecei,sunt in floare.Acum astept "sa se produca".Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 01 July 2010 - 06:45 PM

Vezi postareadora, la 01 July 2010 - 05:02 PM, a spus:

Super apetisanti dovleceii tai Lumi!!
Totusi nu prea ma atraga chestia cu prajitul in ulei ;)
Daca le bag eu la cuptor cu un fir usor de ulei de masline deasupra ce-ar iesi? :D



Sa stii ca eu am mancat chiftelute de dovlecei si la cuptor, dar nu sunt asa delicioase ca astea prajite. Oricum, eu n-am folosit decat o lingura de ulei, nu s-au imbibat deloc si nu au fost grasi. Au fost mai mult "la gratar". Tu poti sa incerci si la cuptor si apoi sa vii cu impresii.
Pentru amatoarele de dovlecei, am mai tradus o reteta, dar acum observ ca seamana destul de mult cu reteta Mayei de dovlecei cu parmezan, nu stiu daca sa o mai postez si eu pas cu pas...


#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 July 2010 - 07:07 PM

Vezi postareaLuminis, la 01 July 2010 - 06:45 PM, a spus:


Pentru amatoarele de dovlecei, am mai tradus o reteta, dar acum observ ca seamana destul de mult cu reteta Mayei de dovlecei cu parmezan, nu stiu daca sa o mai postez si eu pas cu pas... [/center]

De ce nu?Daca zici ca se aseamana mult cu a mea,lipeste-o lînga,daca vrei :D
Bineînteles ca o indexez si pe a ta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 17 July 2010 - 04:27 PM

Reteta asta si mie mi-e tare draga! Luminis, esti o curajoasa! Eu am facut germana de m-am plictisit si-acu' nu mai stiu o iota!Imagine postata
Da' de chiftelute (crochete) nu m-am plictisit sa le fac. Eu le pun si usturoi, si ceapa si verdeata. Si reci sunt foarte bune. Cu un sos de usturoi...!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_07_2010/post-73-127937682827.jpg

Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi