SUPA DE GULIOARE
By Piscotel
O supa densa,satioasa de iarna.
Supele spre deosebire de ciorbe,sunt fierte cu apa,lapte,smantana,zeama de carne,pep.
Sunt acrite cand sunt gata,cu smantana,lamae,zeama de varza ,zeama de la muraturi,sau otet.
Pentru aceasta supa avem nevoie de :
2 morcovi
1 patrunjel
1 ceapa
1 ardei rosu (facultativ)
3-4 gulioare
Putin ulei
carne de pui sau afumatura (sunculita,carnat)
supa de carne
I-2 lt lapte
1 lingura amidon de porumb
Sare
Patrunjel,marar verde
Pentru servit :
o lamiae
smantana
1.Curata, zarzavaturile, si le dam pe razatoarea mare.
Curatam gulioarele si le taiem cuburi.
Daca gulioarele au frunze proaspete,nu le aruncam.Le taim si le punem in supa.Dau gust foarte bun..
Calim toate zarzavaturile in putin ulei.
Stingem cu 2 lt de apa,adaugam sare,.punem capacul si lasam sa fiarba usor.




2.Intre timp,punem la fiert carnea de pui,in apa cu sare,piper,ceapa.
Poate fierbe la foc iute,pentru ca nu facem supa de carne.
Deci nu conteaza cat de limpede va fi zeama.
Vom pune pieptul de pui taiat si zeama de carne strecurata in supa,dupa ce a fiert zarzavatul

3.Preparam un “PEP” din 1 lingura cu varf amidon si 1 lt lapte rece.
Adica le amestecam la rece.
Cand a fiert zarzavatul,adaugam in supa:
-zeama de carne
-carnea taiata cubulete
-laptele
- PEP-ul.
-sare
Lasam sa mai dea un clocot.
Punem si verdeata,gustam .




GUSTAM.
O fi buna ? :roll:

Cand servim daugam smantana si punem alaturi lamaie.

POFTA BUNA !

Ajutor














