Forum Culinar: Cotlete de porc cu rozmarin si legume pane - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cotlete de porc cu rozmarin si legume pane

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 05:07 PM

Acesta a fost meniul nostru de duminica, cotlete de porc la gratar cu crengute de rozmarin proaspat care ii dau carnii o aroma deosebita si garnitura de legume pane.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955136555.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955138145.jpg


Ingrediente pentru friptura:

- 4 cotlete de porc
- 2-3 crengute de rozmarin prospat
- jumatate pahar vin alb sec
- condimente pentru friptura
- 2catei de usturoi
- sare si piper
-2 linguri ulei

Se stropeste carnea cu putin ulei, se impaneaza cu feliute de usturoi si se condimenteaza bine.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955074939.jpg

Se incinge o tigaie pentru gratar, se stropeste cu putin ulei, se pun crengutele de rozmarin si apoi cotletele si se lasa sa se rumeneasca bine pe ambele parti.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955089659.jpg

Cind incep sa se rumeneasca pe ambele parti se adauga jumatate de cana de vin alb sec si se lasa sa fiarba incet pana cind se evapora tot lichidul si carnea devine frageda.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955094935.jpg

Se scoate carnea, se pune intr-un vas acoperit ca sa stea calda si intre timp se pregatesc legumele pane.

Ingredientele pentru legumele pane:

2-3 dovlecei
- 1 conopida
-2-3 buchete broccoli
- 2 oua
- 1 cana parmezan
- 1 cana pesmet
- ulei pentru prajit

Se spala legumele, se taie dovleceii felii si se desfac conopida si broccoli in buchetele mai mici. Se amesteca pesmetul cu parmezanul si se condimenteaza cu sare, piper si ierburi uscate dupa plac. Intr-un castron se bat ouale.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955111347.jpg

Se trec legumele pe rand prin ou si apoi prin amestecul de pesmet cu parmezan.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955115381.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955120551.jpg

Se pune o tigaie cu ulei la incins si se prajesc legumele. Se scot apoi pe un prosop de hartie si se lasa sa se scurga bine de surplusul de ulei.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955125161.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955130433.jpg

Pentru ca legumele sa iasa mai moi se pot fierbe in prealabil buchetele de conopida si broccoli in apa cu putina sare. De asemenea pentru o varianta mai sanatoasa se pot pune legumele intr-o tava stropite cu putin ulei de masline si apoi la cuptor pentru 15 minute la foc mediu.

Se serveste apoi friptura cu legumele pane si o lingura de smantana.
Va recomand un vin alb sec. Pofta buna!

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955146837.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127955148571.jpg


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 19 July 2010 - 05:35 PM

Super fain. Ce dovlecei galbeni ai :-*

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 July 2010 - 06:19 PM

Arata superb,rosmarin verde n-am dar am cimbru verde si rosmarin uscat...
Nu-i acelasi lucru dar asi putea improviza...
Arata super,super!!.., :-* :-* :-*

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 19 July 2010 - 06:25 PM

Chefo,îmi place cum gatesti!Exact pe gustul meu.Scurt si crocant! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 19 July 2010 - 08:40 PM

Arata tare imbietor....Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 July 2010 - 09:18 PM

Ohhhh , super meniu. vin si eu rapid. mai adauga repede un cotlet :-*

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 09:39 PM

Vezi postareaAdriana, la 19 July 2010 - 05:35 PM, a spus:

Super fain. Ce dovlecei galbeni ai :-*


Da, aici se numesc yellow squash insa tot in gama dovlecei se inscriu, ca de altfel si zucchini si vegetable marrow, ultimul fiind de fapt tipul de dovlecel care se gaseste frecvent si in Romania.

Imagine atasata: monthly_07_2010/post-701-127956906957.jpg


#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 09:46 PM

Vezi postareaGeany, la 19 July 2010 - 06:19 PM, a spus:

Arata superb,rosmarin verde n-am dar am cimbru verde si rosmarin uscat...
Nu-i acelasi lucru dar asi putea improviza...
Arata super,super!!.., :-* :-* :-*


Geany, n-are cum sa nu iasa bun. Carnea e de baza si e musai sa fie proaspata, ierburile nu conteaza, poate sa fie verzi sau uscate. :D

#9 Useril este offline   raluca elena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,017
  • Inregistrat: 22-November 09

Postat 19 July 2010 - 09:50 PM

Bravo, Capris. Bucaua mea un'e?
raluca elena

#10 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 10:03 PM

Vezi postareaMaya, la 19 July 2010 - 06:25 PM, a spus:

Chefo,îmi place cum gatesti!Exact pe gustul meu.Scurt si crocant! :notworthy:


Ma bucur ca iti place. De cate ori nu am poftit si eu la mancarea ta!!! :biggrin:

#11 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 10:07 PM

Vezi postarearaluca elena, la 19 July 2010 - 09:50 PM, a spus:

Bravo, Capris. Bucaua mea un'e?


Cum unde e? In farfurie. :notworthy:

#12 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 July 2010 - 10:10 PM

Vezi postareastella, la 19 July 2010 - 09:18 PM, a spus:

Ohhhh , super meniu. vin si eu rapid. mai adauga repede un cotlet :biggrin:


Cu mare placere. Am pus si vinul rece. :notworthy:

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 19 July 2010 - 10:12 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 19 July 2010 - 10:10 PM, a spus:

Vezi postareastella, la 19 July 2010 - 09:18 PM, a spus:

Ohhhh , super meniu. vin si eu rapid. mai adauga repede un cotlet :pupic:


Cu mare placere. Am pus si vinul rece. :biggrin:

Pot sa vin si eu??? :notworthy: Arata intr-un fel..... :floare:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi