Palet de dames paleuri cu nuca
#1
Postat 30 July 2010 - 12:28 AM
2 oua
2 cescute zahar pudra
2 cescute unt moale
3 1/2 cescute faina
un praf de sare
arome
se bat ouale cu sarea si zaharul pudra, pina se obtine o spuma, se adauga untul moale, apoi incet faina:
Ca sa ma asigur ca am nimerit consistenta, Buni m-a invatat sa formez un paleu, sa il dau citeva minute la cuptor si sa urmaresc cum evolueaza: daca se lateste, mai trebuie faina, daca ramine bombat rau mai trebuie unt.
Pentru ca am fost multumita de rezultat, am pus paleurile la cuptor:
Focul potrivit, cuptorul preincalzit, sint gata cind se desprind de pe hirtia de copt. Circa 25 minute.
Eu am facut reteta dubla.
#2
Postat 30 July 2010 - 12:48 AM
P.S. vad ca nici tu nu ai somn
#3
Postat 30 July 2010 - 08:16 AM
boni, la 30 July 2010 - 12:48 AM, a spus:
Din pacate, eu din motive independente de vointa mea ...
#4
Postat 30 July 2010 - 08:42 AM
#7
Postat 30 July 2010 - 09:21 AM
#8
Postat 30 July 2010 - 11:07 AM
Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso.
#9
Postat 30 July 2010 - 05:34 PM
raluca elena, la 30 July 2010 - 11:07 AM, a spus:
Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso.
Numa' bine, daca zici ca se fragezesc pastreaza cateva pentru cand 'oi veni si eu.
#10
Postat 30 July 2010 - 07:49 PM
Am sa-ncerc si eu, Palet de dames, suna asa de "chic"!
#11
Postat 30 July 2010 - 08:45 PM
La-Chef-A, la 30 July 2010 - 05:34 PM, a spus:
raluca elena, la 30 July 2010 - 11:07 AM, a spus:
Am sa masor si cescuta, ca e cea pe care chiar ea o folosea, un pic mai mare ecit o cescuta moderna de espresso.
Numa' bine, daca zici ca se fragezesc pastreaza cateva pentru cand 'oi veni si eu.
Sa inteleg ca mi se pregateste o surpriza?
Eataly, la 30 July 2010 - 07:49 PM, a spus:
Am sa-ncerc si eu, Palet de dames, suna asa de "chic"!
Am fost nevoita
#12
Postat 30 July 2010 - 08:54 PM
#13
Postat 30 July 2010 - 09:18 PM
- faina cca 70 gr
- zahar pudra cca 60 gr
- unt 100 gr
#14
Postat 17 December 2012 - 04:58 PM
Eu am pus nuca macinata in compozitie.O sa ii umplu luni cu ceva crema si o sa ii si glazurez putin.
Multumesc ptr reteta!