Forum Culinar: Chec negru - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chec negru pentru ciocolatosi

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 August 2010 - 11:12 AM

Checul asta l-am mancat prima data la nunta mea, il facuse nasa mea de logodna ca sa servim musafirii inainte de a pleca la biserica.

Nu-l fac de multe ori fiinca nu ne omoram cu ciocolata/cacoa, dar fiinca suntem invitati la gratar si sunt si copii, are trecere.

1 1/2 pacher unt
3 pahare zahar
100 gr cacoa
3/4 pahar lapte
2 1/2 pahar faina
5 oua
1 varf de lingurita bicarbonat
mirodenii(la alegere)

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125807989.jpg

Untul, zaharul, cacoa si laptele se pun pe aragaz(dar intai puneti intr-o cratita :love7:)

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125809249.jpg

la foc mic pana incep sa apara bule de aer, cam asa ceva

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125811075.jpg

Se pastreaza o cescuta din compozitie pt a pune peste la final

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125812733.jpg

Cand compozitia s-a racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125818248.jpg

dupa care se adauga faina

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125824811.jpg


apoi albusurile batute bine de tot

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125829567.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125844694.jpg

tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia si dam la cuptor cca 40-45 min la 180-190 gr

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125855807.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125857947.jpg

dupa timpul petrecut la brozare arata asa

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125864961.jpg

il puteti servi foarte bine alaturi de un espresso delicios

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-479-128125873635.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Cristinica 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 21-December 09
  • LocationTorino

Postat 08 August 2010 - 04:04 PM

E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! E waw! Mi-e pofta! Felicitari!

#3 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 08 August 2010 - 09:25 PM

Vezi postareaCristinica, la 08 August 2010 - 04:04 PM, a spus:

E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el!


si tu? :read2:

Ioana, nici eu nu-l ratez :blush:

#4 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 13 August 2010 - 04:45 PM

Traznet arata checul asta si i-am pus gand rau. Am mancat acum multi ani la cineva un chec asa negru, care avea si o glazura de ciocolata neagra amara deasupra, dar mi-a fost rusine sa cer reteta. Maine il fac negresit si vin cu dovada.

#5 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 14 August 2010 - 12:00 PM

Ioana, ieri chiar eram hotarata sa-l prestez, da' da si tu niste gramaje, ceva. cat are pachetu' de unt la tine, ca parca nu esti in tara. si paharu', cat ii paharu'?

Am facut altul, tot negru si f improvizat :occasion14: . iesi bine.

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 14 August 2010 - 12:19 PM

Vezi postareaCristinica, la 08 August 2010 - 04:04 PM, a spus:

E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el! E waw! Mi-e pofta! Felicitari!


Merci, sa sti ca e bun.Alaturi de o cafea la mine merge de minune

Vezi postareamoatza, la 08 August 2010 - 09:25 PM, a spus:

Vezi postareaCristinica, la 08 August 2010 - 04:04 PM, a spus:

E a doua oara cand intru sa-l vad. De cand l-ai postat, ma gandesc numai la el!


si tu? :)

Ioana, nici eu nu-l ratez :D

Te astept cu dovada




Vezi postareajulix_2007, la 13 August 2010 - 04:45 PM, a spus:

Traznet arata checul asta si i-am pus gand rau. Am mancat acum multi ani la cineva un chec asa negru, care avea si o glazura de ciocolata neagra amara deasupra, dar mi-a fost rusine sa cer reteta. Maine il fac negresit si vin cu dovada.

Cine stie poate avem aceeasi sursa :)




Vezi postareamoatza, la 14 August 2010 - 12:00 PM, a spus:

Ioana, ieri chiar eram hotarata sa-l prestez, da' da si tu niste gramaje, ceva. cat are pachetu' de unt la tine, ca parca nu esti in tara. si paharu', cat ii paharu'?

Am facut altul, tot negru si f improvizat :occasion14: . iesi bine.

Paharul meu e de 200ml.Cine nu-l vrea asa dulce, mai scade din gramaj.Pachetul de unt e cel normal de 250, desi aici intra 375 gr unt.
Imi cer scuze ca n-am vazut pana acu.Reteta am scris-o exact cum o aveam,dar eu cam fac la ochi, pana si checul normal nu cantaresc.

"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 14 August 2010 - 04:10 PM

E suficient de negru pentru gusturile mele.Multumesc Ioana pentru reteta, il fac cat de curand.

#8 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 August 2010 - 09:41 PM

Ioana esti din Suceava?

L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat.

#9 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 14 August 2010 - 09:45 PM

L-am facut cam dupa ochi, cu ce pahar mi-a cazut in mana, dar sub nici o forma nu am pus 600 gr de zahar, daca au fost 300-350 gr, si asa mi se pare cam dulce.
Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr.

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 14 August 2010 - 09:51 PM

Ha!
Stiu prajitura asta.
Eu o am sub numele de Selena.
Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....
N-am facut-o de mult.
Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.
Multumesc.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 August 2010 - 12:21 PM

Vezi postareaEataly, la 14 August 2010 - 04:10 PM, a spus:

E suficient de negru pentru gusturile mele.Multumesc Ioana pentru reteta, il fac cat de curand.


Din mainile tale o sa iasa si mai si.astept impresii

Vezi postareajulix_2007, la 14 August 2010 - 09:41 PM, a spus:

Ioana esti din Suceava?

L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat.

Nu, nu-s din Suceava :D



Vezi postareajulix_2007, la 14 August 2010 - 09:45 PM, a spus:

L-am facut cam dupa ochi, cu ce pahar mi-a cazut in mana, dar sub nici o forma nu am pus 600 gr de zahar, daca au fost 300-350 gr, si asa mi se pare cam dulce.
Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr.


Da, e adevarat, stiam si eu asta cu cana.Oricum daca iese bun ce mai conteaza gramajul? :P

Vezi postareaPiscotel, la 14 August 2010 - 09:51 PM, a spus:

Ha!
Stiu prajitura asta.
Eu o am sub numele de Selena.
Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....
N-am facut-o de mult.
Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.
Multumesc.Imagine postata



Habar n-am cum se numeste, eu il stiu de chec negru,asa am primit reteta :P

Oricum n-ar tb sa ma mai apropii de bucatarie,ultimile saptamani tot am facut cate ceva dulce si sfarsesc prin a le manca eu ca al meu nu se da in vand dupa dulcirui.Mananca putin apoi tot pe sarat o da.Si de fiecare data zic ca fac portie mica :P
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 September 2010 - 08:44 AM

Procedeul e ca cel de la negresa pe care o fac eu cum o facea mama, diferenta e probabil la ingrediente si la glazura de deasupra.
Mi-ai facut pofta :floare:

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,063
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2010 - 07:49 AM

L-am facut pentru cina de simbata si sotul prietenei mele mi-a zis: In sfirsit un tort asa cum trebuie :toothy9; De obicei cu ei am facut numai experimente mai mult sau mai putin reusite :)
Cind o sa am timp, o sa compar cantitatile cu cele din negresa mea. Seamana, doar ca negresa pe care o fac eu iese mai umeda, poate pentru ca o fac mereu in forma dreptunghiulara si iese mai scunda. Plus ca amestec compozitia de pus deasupra cu ciocolata si glazura iese mai consistenta. Le-a placut asa de mult incit a trebuit sa le dau jumatate din tort :hello: Bucata care mi-a ramas am terminat-o azi dimineata la micul dejun, am lasat prea putina compozitie si glazura de deasupra e cam rahitica dar de buna a fost foarte buna.
Mersi Ioana :hug:
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-4-128383853378.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi