Chec negru pentru ciocolatosi
#1
Postat 08 August 2010 - 11:12 AM
Nu-l fac de multe ori fiinca nu ne omoram cu ciocolata/cacoa, dar fiinca suntem invitati la gratar si sunt si copii, are trecere.
1 1/2 pacher unt
3 pahare zahar
100 gr cacoa
3/4 pahar lapte
2 1/2 pahar faina
5 oua
1 varf de lingurita bicarbonat
mirodenii(la alegere)
Untul, zaharul, cacoa si laptele se pun pe aragaz(dar intai puneti intr-o cratita )
la foc mic pana incep sa apara bule de aer, cam asa ceva
Se pastreaza o cescuta din compozitie pt a pune peste la final
Cand compozitia s-a racit se incorporeaza galbenusurile unul cate unul
dupa care se adauga faina
apoi albusurile batute bine de tot
tapetam o tava cu hartie de copt si punem compozitia si dam la cuptor cca 40-45 min la 180-190 gr
dupa timpul petrecut la brozare arata asa
il puteti servi foarte bine alaturi de un espresso delicios
#2
Postat 08 August 2010 - 04:04 PM
#4
Postat 13 August 2010 - 04:45 PM
#5
Postat 14 August 2010 - 12:00 PM
Am facut altul, tot negru si f improvizat . iesi bine.
#6
Postat 14 August 2010 - 12:19 PM
Cristinica, la 08 August 2010 - 04:04 PM, a spus:
Merci, sa sti ca e bun.Alaturi de o cafea la mine merge de minune
moatza, la 08 August 2010 - 09:25 PM, a spus:
julix_2007, la 13 August 2010 - 04:45 PM, a spus:
Cine stie poate avem aceeasi sursa
moatza, la 14 August 2010 - 12:00 PM, a spus:
Am facut altul, tot negru si f improvizat . iesi bine.
Paharul meu e de 200ml.Cine nu-l vrea asa dulce, mai scade din gramaj.Pachetul de unt e cel normal de 250, desi aici intra 375 gr unt.
Imi cer scuze ca n-am vazut pana acu.Reteta am scris-o exact cum o aveam,dar eu cam fac la ochi, pana si checul normal nu cantaresc.
#7
Postat 14 August 2010 - 04:10 PM
#8
Postat 14 August 2010 - 09:41 PM
L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat.
#9
Postat 14 August 2010 - 09:45 PM
Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr.
#10
Postat 14 August 2010 - 09:51 PM
Stiu prajitura asta.
Eu o am sub numele de Selena.
Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....
N-am facut-o de mult.
Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.
Multumesc.
http://povesticulinare.blogspot.com/
#11
Postat 15 August 2010 - 12:21 PM
Eataly, la 14 August 2010 - 04:10 PM, a spus:
Din mainile tale o sa iasa si mai si.astept impresii
julix_2007, la 14 August 2010 - 09:41 PM, a spus:
L-am facut, acum se odihneste si maine ii vin de hac. Poze tot maine. Oricum a iesit.... duca-se pe gat.
Nu, nu-s din Suceava
julix_2007, la 14 August 2010 - 09:45 PM, a spus:
Ideea e ca atunci cand se spune cana sau pahar nu conteaza gramajul, conteaza sa folosesti aceeasi cana/acelasi pahar pentru toate ingredientele. LA mine pachetul de unt a avut 200 gr.
Da, e adevarat, stiam si eu asta cu cana.Oricum daca iese bun ce mai conteaza gramajul?
Piscotel, la 14 August 2010 - 09:51 PM, a spus:
Stiu prajitura asta.
Eu o am sub numele de Selena.
Cred ca vine de la aspectul de luna.Basicile alea care se formeaza deasupra....
N-am facut-o de mult.
Acuma am s-o fac pentru ca mi-ai adus aminte de ea.
Multumesc.
Habar n-am cum se numeste, eu il stiu de chec negru,asa am primit reteta
Oricum n-ar tb sa ma mai apropii de bucatarie,ultimile saptamani tot am facut cate ceva dulce si sfarsesc prin a le manca eu ca al meu nu se da in vand dupa dulcirui.Mananca putin apoi tot pe sarat o da.Si de fiecare data zic ca fac portie mica
#12
Postat 02 September 2010 - 08:44 AM
Mi-ai facut pofta
#13
Postat 07 September 2010 - 07:49 AM
Cind o sa am timp, o sa compar cantitatile cu cele din negresa mea. Seamana, doar ca negresa pe care o fac eu iese mai umeda, poate pentru ca o fac mereu in forma dreptunghiulara si iese mai scunda. Plus ca amestec compozitia de pus deasupra cu ciocolata si glazura iese mai consistenta. Le-a placut asa de mult incit a trebuit sa le dau jumatate din tort Bucata care mi-a ramas am terminat-o azi dimineata la micul dejun, am lasat prea putina compozitie si glazura de deasupra e cam rahitica dar de buna a fost foarte buna.
Mersi Ioana