Cand am ajuns aici mi-au trebuit cativa ani pana sa gatesc carne de miel si asta de Paste. Mirosul parca nu a mai fost asa puternic, sau poate am uitat eu impresiile vechi.

Retete aceasta are un gust deosebit. Desi este o mancare "de toata ziua" am trecut-o deja pe lista favoritelor si in caz de musafiri.
Condimentele si aromele se amesteca f bine si formeaza un gust deosebit.
Carne de miel in stil mongolez
(8 portii)
Ingrediente:
1 kg carne de miel (taiata fasii)
1½ bucata praz
Ulei de susan
4 graunti de usturoi
Piper cayenne, soia, miere, ulei (cu gust neutru)
1 castravete
1 ardei rosu
300 g ridiche neagra
1 chili
Ulei de susan, ulei (cu gust neutru), otet alb, sare
Orez pt. 8 portii
2 lime
Ingredientele principale:

Mod de preparare:
1. Se marineaza carnea de miel
Se pregateste marinata amestecand 6 linguri de soia, 4 linguri de miere lichida, 2 linguri de ulei, 2 linguri ulei de susan, 2 masuri de condiment de piper cayenne si 4 graunti de usturoi presati. Se adauga carnea taiata fasii si se amesteca. Se lasa la marinat ca 1 ora sau mai mult.

2. Se fierbe orezul
Eu l-am pus in fierbator ca sa pot face altceva intre timp.

3. Se pregateste salata
Castravetele se taie in jumatate pe lungime si apoi in felii. Ardeiul rosu se taie in bucati mari. Ridichea se curata si se feliaza subtire. Chili se toaca marunt.
Se pregateste vinegreta din 1 lingurita de ulei de susan, 1 lingura ulei, 1 lingura otet alb si o lingurita de sare
Asa arata salata cu vinegreta alaturi:

4. Prazul se spala si se taie in fasii subtiri.

Se incinge 1 lingura ulei si se prajeste prazul timp de 3 minute la foc mare. Se adauga apoi carnea cu sos cu tot si se prajeste inca 5-10 minute. Se amesteca tot timpul.

5. Se serveste carnea cu orez, salata de cruditati si cu limetele taiate in sferturi.

