Forum Culinar: Carne de miel in stil mongolez - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Carne de miel in stil mongolez cu un gust deosebit de bun

#1 Useril este offline   Salmida 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 284
  • Inregistrat: 07-July 10
  • LocationSuedia

Postat 09 August 2010 - 09:21 PM

Am avut tot timpul o retinere in ce priveste gatitul cu carne de miel. Multi ani am avut in fata mieii taiati de Paste si care atarnau jalnici in piete. Plus mirosul.
Cand am ajuns aici mi-au trebuit cativa ani pana sa gatesc carne de miel si asta de Paste. Mirosul parca nu a mai fost asa puternic, sau poate am uitat eu impresiile vechi.:rolleyes:

Retete aceasta are un gust deosebit. Desi este o mancare "de toata ziua" am trecut-o deja pe lista favoritelor si in caz de musafiri.
Condimentele si aromele se amesteca f bine si formeaza un gust deosebit.

Carne de miel in stil mongolez

(8 portii)

Ingrediente:
1 kg carne de miel (taiata fasii)
1½ bucata praz
Ulei de susan
4 graunti de usturoi
Piper cayenne, soia, miere, ulei (cu gust neutru)

1 castravete
1 ardei rosu
300 g ridiche neagra
1 chili
Ulei de susan, ulei (cu gust neutru), otet alb, sare

Orez pt. 8 portii

2 lime

Ingredientele principale:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138038181.jpg

Mod de preparare:
1. Se marineaza carnea de miel
Se pregateste marinata amestecand 6 linguri de soia, 4 linguri de miere lichida, 2 linguri de ulei, 2 linguri ulei de susan, 2 masuri de condiment de piper cayenne si 4 graunti de usturoi presati. Se adauga carnea taiata fasii si se amesteca. Se lasa la marinat ca 1 ora sau mai mult.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138048611.jpg

2. Se fierbe orezul
Eu l-am pus in fierbator ca sa pot face altceva intre timp.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138059227.jpg

3. Se pregateste salata
Castravetele se taie in jumatate pe lungime si apoi in felii. Ardeiul rosu se taie in bucati mari. Ridichea se curata si se feliaza subtire. Chili se toaca marunt.
Se pregateste vinegreta din 1 lingurita de ulei de susan, 1 lingura ulei, 1 lingura otet alb si o lingurita de sare

Asa arata salata cu vinegreta alaturi:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138056763.jpg

4. Prazul se spala si se taie in fasii subtiri.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138054935.jpg

Se incinge 1 lingura ulei si se prajeste prazul timp de 3 minute la foc mare. Se adauga apoi carnea cu sos cu tot si se prajeste inca 5-10 minute. Se amesteca tot timpul.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138073289.jpg

5. Se serveste carnea cu orez, salata de cruditati si cu limetele taiate in sferturi.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138083366.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-697-128138085761.jpg


#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 09 August 2010 - 10:29 PM

Ai dreptate Salmida,carnea de miel e delicioasa cand e preparata cum trebuie.
Imi place mult reteta ta.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi