Forum Culinar: Taameia ( Falafel) - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Taameia ( Falafel)

#1 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 10 August 2010 - 03:39 PM

Taameia ( Falafel)

Ingrediente:

200 g bob ( fava beans) fara coaja / naut
2-3 legaturi marar
2-3 legaturi patrunjel
2 lingurite frunze coriandru uscate
2 cepe mari
3-4 catei de usturoi
sare
seminte de susan
ulei pt prajit

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144668064.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144669844.jpg
Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-12814467037.jpgImagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144671131.jpg

• Se scurge bine bobul/nautul, pus de seara in apa rece. Atentie, nu se fierbe!
• Se toaca foarte marunt bobul, verdeturile, ceapa si usturoiul. Eu le-am trecut prin masina de tocat carne

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144680549.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144681149.jpg

• Se amesteca bine toate ingredintele

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-12814468344.jpg

• Se modeleaza bilute, se dau prin seminte de susan

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144689429.jpg

• Se formeaza cu grija chiftelute subtiri si se pun la prajit in ulei bine incins

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-12814469024.jpg

• Se prajesc pe ambele parti

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-1281446909.jpg

• Se scot pe hartie absorbanta

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144691908.jpg

• Se servesc calde, cu lipie si sos de iaurt/tahina sau orice sos vi se pare voua potrivit

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-332-128144692886.jpg



Si ca sa anticipez intrebarile “iubitoarelor” de frunze de coriandru: nu, nu stiu cu ce se pot inlocui :P
Acum serios, nu stiu cum miros frunzele proaspete, dar cele uscate se aseamana cu busuiocul uscat si chiar dau o aroma placuta.


#2 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 10 August 2010 - 05:03 PM

Mi-am incercat norocul anul trecut cu o reteta de acest gen. Au fost tare bune. Unde mai pui ca i-am dat si unei prietene (italiana) care nu suporta nautul... a mancat pana nu a mai putut.
Mi-ai adus aminte de falafel, asa ca voi incerca sa repet experienta cat de curand. Multumesc! Sorina
Sorina

#3 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 11 August 2010 - 06:28 PM

Yami, yami, tb sa ma duc sa-mi iau iara naut ca am terminat.Si noua ne place foarte mult falafelul.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#4 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 15 August 2010 - 08:43 AM

Cu placere , Sorina! :occasion14:

Ioana, ma bucur ca va place, daca poti sa treci peste partea cu prajitul ( si cu mirosul care se face in casa, mai puternic decat la chiftelele din carne), este un fel de mancare sanatos datorita aportului de vitamine.

#5 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 15 August 2010 - 12:14 PM

 Amina, la 15 August 2010 - 08:43 AM, a spus:

Cu placere , Sorina! :D

Ioana, ma bucur ca va place, daca poti sa treci peste partea cu prajitul ( si cu mirosul care se face in casa, mai puternic decat la chiftelele din carne), este un fel de mancare sanatos datorita aportului de vitamine.



Pe mine nu ma deranjeaza mirosul si chiar pun in compozitie tot felul de ingrediente turcesti/arabesti(pe unii ii deranjeaza ,pe mine nu ca mi place la nebunie mancarea arabeasca).
O intrebare la tine, ce fel de naut ai folosit ca in poza aduce cu boabele de fasole.N-am mai vazut asa naut plat.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#6 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 15 August 2010 - 08:17 PM

Sunt fava beans sau bob cum am inteles ca se cheama la noi, fara coaja.
In Egipt se foloseste foul ( fava bean) la falafel spre deosebire de restul tarilor arabe .

#7 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 16 August 2010 - 11:25 AM

Hmmmh ...ma atrage mult reteta...dar eu nu sunt adepta prajitului...fug de prajit ca necuratul de tamaie!!!..nu s-ar putea face bilutele astea si la cuptor? :violent1:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 17 August 2010 - 12:02 AM

Ba da, Dora se pot face si la cuptor... dar, din experienta mea ies mai bune prajite.
Sorina

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi