Forum Culinar: Chicken Bryan - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chicken Bryan

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 August 2010 - 06:10 PM

O reteta inspirata din meniul unui restaurant local "Carrabba's italian grill".

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223181238.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223185001.jpg

INGREDIENTE:
- 4 bucati piept de pui dezosat
- sare & piper
- ulei de masline
- 4 felii branza de capra
4-5 felii rosii uscate (sundried tomatoes)
- 1 lingura busuioc verde tocat marunt
- sos de unt cu lamaie ("lemon butter sauce")

Pentru sosul de unt cu lamaie:
- 150gr. unt
- 3 catei de usturoi taiati marunt
- 1 ceapa tocata marunt
1/2 pahar vin alb sec
- zeama de la o lamaie
- sare & piper

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223231243.jpg

Se condimenteaza pieptii de pui, se stropesc cu putin ulei de masline si se prajesc intr-o tigaie pentru gratar.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223331586.jpg

Intre timp sa prepara sosul. Intr-o cratita mica cu o lingura de unt se caleste ceapa si usturoiul tocate marunt. Cand incep sa se inmoaie si devin transparente se adauga vinul si sucul de la o lamaie si se sareaza si pipereaza dupa plac.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223350578.jpg

Dupa ce sosul a scazut la jumatate se reduce focul si se adauaga treptat restul de unt amestecand cu grija pemitand untului sa se topeasca usor si sa devina cremos.
Se toaca rosiile uscate si busuiocul si se adauga in sos. Se amesteca cu grija la foc mic, fara sa se lase sa dea in clocot, pentru ca altfel sosul se taie.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223380256.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223382579.jpg

Cand puiul s-a rumenit bine pe ambele parti se pun deasupra feliile de branza de capra si se mai lasa pe foc, fara sa se intoarca doar atat cat branza incepe sa se topeasca usor.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223390901.jpg

Cand branza incepe sa se topeasca se transfera bucatile de pui intr-o farfurie si se toarmna sosul deasupra. Se serveste cald cu spaghete.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223394695.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-12822340715.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-701-128223409449.jpg






#2 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 August 2010 - 07:31 PM

Chef-a! Arata :D splendid ;) felicitari!
Asa m-as infrupta din farfuria ta! :D

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 19 August 2010 - 10:19 PM

Vezi postareaDaniella, la 19 August 2010 - 07:31 PM, a spus:

Chef-a! Arata ;) splendid :P felicitari!
Asa m-as infrupta din farfuria ta! :D


Multumesc Daniella. Sper ca esti ok, mai ales cu poftele, tinand cont ca mai ai doar 21 zile....:D

#4 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 23 August 2010 - 12:34 PM

stau bine, stau bine, multumesc!
dar pofticioasa si gurmanda sunt mereu, insarcinata sau nu: tot ce vad, aud sau miros poftesc si eu!

platoul tau arata f bine

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#5 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 23 August 2010 - 12:58 PM

Super reţeta, chiar am o tăviţă de piept de pui în congelator pe care o tot evitam în aşteptarea unei reţete speciale. Gata! Am găsit-o!Mă atrag mereu reţetele de acest gen, simple, savuroase şi aspectuoase.
Foarte potrivită, de altfel ,şi pentru anotimpul călduros. Mulţumim de sugestie, La-Chef-A. :violent1:
Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#6 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 23 August 2010 - 05:54 PM

Vezi postareakoral, la 23 August 2010 - 12:58 PM, a spus:

Super reţeta, chiar am o tăviţă de piept de pui în congelator pe care o tot evitam în aşteptarea unei reţete speciale. Gata! Am găsit-o!Mă atrag mereu reţetele de acest gen, simple, savuroase şi aspectuoase.
Foarte potrivită, de altfel ,şi pentru anotimpul călduros. Mulţumim de sugestie, La-Chef-A. :floare:


Cu mare placere. Sper sa va placa.:tongue3:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi