Tarta cu mere
#1
Postat 25 August 2010 - 01:42 PM
O reteta care mi-e draga tare,aluatul pe care il folosesc pentru blat ma ajuta sa pregatesc fursecuri si cornulete ,se executa rapid iar produsul e fin si gustos
Ingrediente pentru blat
aproximativ pentru o tava de 25 cm
285 gr unt la temperatura camerei
150 ge zahar pudra
100 gr migdale macinate fin
un strop sare
2 oua
un albus(pentru uns )
490 gr faina de patiserie
Se bate untul cu zaharul,spuma,
Eu am folosit agave,un inlocuitor perfect petru zahar si miere
Se adauga migdalele,
Apoi ouale si faina
Si se amesteca toate impreuna atat cat sa se formeze aluatul ,nu trebuie prea mult
Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigi pentru o ora sau peste noapte(sau se poate congela fara probleme)
Se pregateste tava sau se imparte aluatul in mai multe bucati daca vrem sa facem tarte individuale
Foaia se lasa sa cada in tava fara a forta marginile,se aranjeaza cu mana si se trece cu un sucitor deasupra pentru a indrepta
Am invatat in timp ca orice aluat pentru prajituri de acest gen este mult mai bun ca textura,daca inainte de coacere se introduce la frigider pentru putin,in acest caz jumatate de ora cred ca e suficient,
Apoi pe bucati de hartie se pun ceva greutati ,care vor impiedica tarta sa creasca ca o gogoasa,avem nevoie de spatiu pentru umplutura (pietricele care le-am folosit sunt bine spalate si le pastrez intr-o cutie )
Si la cuptorul preincalzit 180-190 gr Celsius,pentru vreo 10 min,oricum sa aiba un pic de culoare pe margini(eu le prefer mai bronzate si cu umplutura alba)
Dupa ce sunt gata si racite putin ,se ung cojile cu albus de ou si se mai pun la cuptor pentru vreo 4-5 min,nu mai mult,in felul acesta fundul tartei va ramane placut crocant si nu se va inmuia din cauza umpluturii
Ingrediente umplutura
2-3 mere potrivite si molcute la miez
o lingura zeama de lamaie
2oua intregi
2 galbenusuri
3oo-350 ml smantana dulce
un strop de sare
2 linguri de zahar
zahar vanilat dupa gust
Pentru crusta
2 linguri zahar
un strop de scortisoara
Inrtr-un bol se amesteca deodata ouale ,zaharul ,sarea,zaharul vanilat,cativa fulgi de coaja de lime(optional) si se adauga si smantana
Cosistenta ar fi cam asta,
Si se umplu cojile pana aproape de sus
Apoi se pun merele pe care au fost taiate in felii potrivite si stropite cu zeama de lamaie
Se pune si crusta deasupra
Cuptor 170 gr C,pentru vreo 25-30 min,mijlocul se mai intareste si dupa racire.
Pofta Buna!
Eu am facut din jumatate de portie 4 tarte si niste fursecuri care n-au mai apucat poza finala
#2
Postat 25 August 2010 - 03:15 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#4
Postat 25 August 2010 - 05:45 PM
ma innebunesc tartele, iar combinatia de fructe cu "crema" coapta si mai si. Nico, esti maiastra
trebuie facuta neaparat. doar migdalele imi lipsesc. dar cred ca am sa incerc cu nuca macinata. nu va iesi chiar la fel dar nuca o am gratis
#5
Postat 25 August 2010 - 06:15 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#6
Postat 25 August 2010 - 09:07 PM
#8
Postat 26 August 2010 - 09:15 PM
#9
Postat 27 August 2010 - 08:49 AM
Iar ideea cu pietricelele e super.
#11
Postat 28 August 2010 - 09:43 AM
Citeaza
Maya, la 25 August 2010 - 03:15 PM, a spus:
Eataly, la 25 August 2010 - 04:40 PM, a spus:
boni, la 25 August 2010 - 05:45 PM, a spus:
ma innebunesc tartele, iar combinatia de fructe cu "crema" coapta si mai si. Nico, esti maiastra
trebuie facuta neaparat. doar migdalele imi lipsesc. dar cred ca am sa incerc cu nuca macinata. nu va iesi chiar la fel dar nuca o am gratis
dora, la 25 August 2010 - 09:07 PM, a spus:
yoyo, la 26 August 2010 - 07:16 PM, a spus:
#12
Postat 28 August 2010 - 09:43 AM
Citeaza
Va foarte multumesc,poate tarta nu e una spectaculoasa,dar va promit ca e foarte buna,aluatul e misto tare.Voi ca de fiecare data,sunteti alaturi si imi dati, asa ,aripi,ma incurajati.
Ma chinuie talentul tare .asta e adevarul,timp nu prea e,si faptul ca "i can`t deal with the light and that`s piss me off".
Laponici,tu vina`ncoa,ca `apai rezolvam cu restu,da sa sti ca tot n-am gasit castron