Forum Culinar: Tarta cu mere - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu mere

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 25 August 2010 - 01:42 PM

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273091014.jpg

O reteta care mi-e draga tare,aluatul pe care il folosesc pentru blat ma ajuta sa pregatesc fursecuri si cornulete ,se executa rapid iar produsul e fin si gustos :love7:

Ingrediente pentru blat
aproximativ pentru o tava de 25 cm


285 gr unt la temperatura camerei
150 ge zahar pudra
100 gr migdale macinate fin
un strop sare
2 oua
un albus(pentru uns )
490 gr faina de patiserie


Se bate untul cu zaharul,spuma,

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273174756.jpg

Eu am folosit agave,un inlocuitor perfect petru zahar si miere

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273188035.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273210701.jpg

Se adauga migdalele,

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273232625.jpg

Apoi ouale si faina

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273250874.jpg

Si se amesteca toate impreuna atat cat sa se formeze aluatul ,nu trebuie prea mult

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273258647.jpg

Aluatul se inveleste in folie de plastic si se da la frigi pentru o ora sau peste noapte(sau se poate congela fara probleme)
Se pregateste tava sau se imparte aluatul in mai multe bucati daca vrem sa facem tarte individuale

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273282481.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273286058.jpg

Foaia se lasa sa cada in tava fara a forta marginile,se aranjeaza cu mana si se trece cu un sucitor deasupra pentru a indrepta

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273308481.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-12827331334.jpg

Am invatat in timp :rolleyes: ca orice aluat pentru prajituri de acest gen este mult mai bun ca textura,daca inainte de coacere se introduce la frigider pentru putin,in acest caz jumatate de ora cred ca e suficient,

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273347031.jpg

Apoi pe bucati de hartie se pun ceva greutati ,care vor impiedica tarta sa creasca ca o gogoasa,avem nevoie de spatiu pentru umplutura :whip2: (pietricele care le-am folosit sunt bine spalate si le pastrez intr-o cutie )

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273370905.jpg

Si la cuptorul preincalzit 180-190 gr Celsius,pentru vreo 10 min,oricum sa aiba un pic de culoare pe margini(eu le prefer mai bronzate si cu umplutura alba)

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273384828.jpg

Dupa ce sunt gata si racite putin ,se ung cojile cu albus de ou si se mai pun la cuptor pentru vreo 4-5 min,nu mai mult,in felul acesta fundul tartei va ramane placut crocant si nu se va inmuia din cauza umpluturii

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273405117.jpg

Ingrediente umplutura

2-3 mere potrivite si molcute la miez
o lingura zeama de lamaie
2oua intregi
2 galbenusuri
3oo-350 ml smantana dulce
un strop de sare
2 linguri de zahar
zahar vanilat dupa gust


Pentru crusta

2 linguri zahar
un strop de scortisoara

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128298029121.jpg

Inrtr-un bol se amesteca deodata ouale ,zaharul ,sarea,zaharul vanilat,cativa fulgi de coaja de lime(optional) si se adauga si smantana

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273462774.jpg

Cosistenta ar fi cam asta,

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-12827347082.jpg

Si se umplu cojile pana aproape de sus

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273498535.jpg

Apoi se pun merele pe care au fost taiate in felii potrivite si stropite cu zeama de lamaie

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273517021.jpg

Se pune si crusta deasupra

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273529638.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273541653.jpg

Cuptor 170 gr C,pentru vreo 25-30 min,mijlocul se mai intareste si dupa racire.

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273556814.jpg


Pofta Buna! :hello:

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273576448.jpg

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273629102.jpg


Eu am facut din jumatate de portie 4 tarte si niste fursecuri care n-au mai apucat poza finala :D

Imagine atasata: monthly_08_2010/post-119-128273649754.jpg


#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 25 August 2010 - 03:15 PM

Exquisit!!!Totul...tartine,imagini...love it! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 August 2010 - 04:40 PM

Superbissime!

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 August 2010 - 05:45 PM

formidabil!!! oai cum arata!!!
ma innebunesc tartele, iar combinatia de fructe cu "crema" coapta si mai si. Nico, esti maiastra :rolleyes:
trebuie facuta neaparat. doar migdalele imi lipsesc. dar cred ca am sa incerc cu nuca macinata. nu va iesi chiar la fel dar nuca o am gratis :whip2:

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 25 August 2010 - 06:15 PM

De belea,ca restul cuvintelor s-au spus.Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 25 August 2010 - 09:07 PM

Nico draga de fiecare data excelezi...autodepadindu-te!!!! Felicitarile mele sincere si pt prezentare!!!

#7 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 August 2010 - 07:16 PM

Arata intr-un mare fel totul. :lol:

#8 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,601
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 26 August 2010 - 09:15 PM

So where exactly you say you're livin'? ;) Ca nuj cum sa-tz povestesc, dar pe la toamna am de gand sa fac o excrusie la Londra ;)
;) :) ;)
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 08:49 AM

Splendida si reteta si pozele.
Iar ideea cu pietricelele e super.

#10 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 27 August 2010 - 11:23 PM

Nico, sunt grozave! o bunatate...si frumoase foc :occasion14:

#11 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 August 2010 - 09:43 AM

Citeaza

Vezi postareaMaya, la 25 August 2010 - 03:15 PM, a spus:

Exquisit!!!Totul...tartine,imagini...love it! :occasion14:



Vezi postareaEataly, la 25 August 2010 - 04:40 PM, a spus:

Superbissime!



Vezi postareaboni, la 25 August 2010 - 05:45 PM, a spus:

formidabil!!! oai cum arata!!!
ma innebunesc tartele, iar combinatia de fructe cu "crema" coapta si mai si. Nico, esti maiastra :toothy6:
trebuie facuta neaparat. doar migdalele imi lipsesc. dar cred ca am sa incerc cu nuca macinata. nu va iesi chiar la fel dar nuca o am gratis =))



Vezi postareadora, la 25 August 2010 - 09:07 PM, a spus:

Nico draga de fiecare data excelezi...autodepadindu-te!!!! Felicitarile mele sincere si pt prezentare!!!



Vezi postareayoyo, la 26 August 2010 - 07:16 PM, a spus:

Arata intr-un mare fel totul. =))


#12 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 August 2010 - 09:43 AM

Citeaza

Vezi postareaLapona Enigel, la 26 August 2010 - 09:15 PM, a spus:

So where exactly you say you're livin'? :occasion14: Ca nuj cum sa-tz povestesc, dar pe la toamna am de gand sa fac o excrusie la Londra ;)
=)) =)) :P



Vezi postareaAdriana, la 27 August 2010 - 08:49 AM, a spus:

Splendida si reteta si pozele.
Iar ideea cu pietricelele e super.



Va foarte multumesc,poate tarta nu e una spectaculoasa,dar va promit ca e foarte buna,aluatul e misto tare.Voi ca de fiecare data,sunteti alaturi si imi dati, asa ,aripi,ma incurajati. :toothy6: :P
Ma chinuie talentul tare ;) .asta e adevarul,timp nu prea e,si faptul ca "i can`t deal with the light and that`s piss me off".
Laponici,tu vina`ncoa,ca `apai rezolvam cu restu,da sa sti ca tot n-am gasit castron :P

#13 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 28 August 2010 - 09:50 AM

Vezi postareakira, la 27 August 2010 - 11:23 PM, a spus:

Nico, sunt grozave! o bunatate...si frumoase foc =))



:occasion14: :toothy6:

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi