Pagina 1 din 1
Chocolate cheesecake
#1
Postat 27 August 2010 - 09:53 AM
Am vazut-o pe Nigella si ca de obicei n-am putut rezista si cum trebuia sa duc o prajitura la o cina la care mergeam am decis sa o fac, e insa un pic cam prea grea si grasa pentru mine, prefer dulciurile mai lejere sau tortul ei ciocolatos cu apa fierbinte pe care l-am facut anul trecut = http://adriananicole...chocolate-cake/
Reteta originala e aici:
http://www.foodnetwo...cipe/index.html
Eu din lipsa de ingrediente si din refuz de a face totul ca ea am adus niste modificari la reteta
Ingrediente pentru blat
420 gr biscuiti cu cacao (ea foloseste Digestive si adauga cacao, eu nu i-am gasit asa ca am cumparat biscuitii care aveau deja ingredientul incorporat)
160 gr unt la temperatura camerei
Mai intii am mixat in Thermomix biscuitii
apoi am adaugat untul si mixat din nou, pus in forma si in congelator in timp ce am pregatit crema
Ingrediente pentru crema
600 gr de brinza cremoasa
3 oua intregi
160 gr zahar tos
1 lingura de crema de vanilie praf
180 gr ciocolata topita pe abur
Am amestecat totul in Thermomix si am adaugat ciocolata topita pe abur si amestecat iar
am varsat crema peste stratul de biscuiti, am infasurat de jur imprejur forma cu film alimentar si apoi cu aluminiu, am pus-o intr-o tava mai mare in care am varsat apa fierbinte si am copt o ora la 180°C
Am decorat-o dupa ce s-a racit cu un pic de ciocolata topita
Reteta originala e aici:
http://www.foodnetwo...cipe/index.html
Eu din lipsa de ingrediente si din refuz de a face totul ca ea am adus niste modificari la reteta
Ingrediente pentru blat
420 gr biscuiti cu cacao (ea foloseste Digestive si adauga cacao, eu nu i-am gasit asa ca am cumparat biscuitii care aveau deja ingredientul incorporat)
160 gr unt la temperatura camerei
Mai intii am mixat in Thermomix biscuitii
apoi am adaugat untul si mixat din nou, pus in forma si in congelator in timp ce am pregatit crema
Ingrediente pentru crema
600 gr de brinza cremoasa
3 oua intregi
160 gr zahar tos
1 lingura de crema de vanilie praf
180 gr ciocolata topita pe abur
Am amestecat totul in Thermomix si am adaugat ciocolata topita pe abur si amestecat iar
am varsat crema peste stratul de biscuiti, am infasurat de jur imprejur forma cu film alimentar si apoi cu aluminiu, am pus-o intr-o tava mai mare in care am varsat apa fierbinte si am copt o ora la 180°C
Am decorat-o dupa ce s-a racit cu un pic de ciocolata topita
#2
Postat 24 October 2010 - 12:29 PM
Excelent, Adriana! Felicitari!
Vreau sa intreb si eu aici, datorita tie, daca stie cineva despre o reteta anume a Nigellei. Am vazut odata in Romania, la tv, o reteta a ei, care m-a incitat. Am facut-o, a fost cea mai buna prajitura cu ciocolata mancata si facuta de mine vreodata, dar cineva neatent din familie mi-a aruncat bucatica de hartie pe care am scris reteta (((( Din pacate, am descoperit "crima" mult prea tarziu ca sa mai pot repara raul facut, sau sa pot sa recompun reteta din amintiri. De atunci o tot caut, dar nu o gasesc niciunde pe net. De asta apelez la voi, la toate, poate reusesc s-o aflu din nou.
Particularitatea retetei este ca e extrem de simpla si un ingredient de baza este ...apa! Exact cum cititi: apa. Nu se pune lapte, nu smantana, nu ulei, din cte imi mai amintesc, ci apa - pe langa alte ingrediente.
Cand a inceput sa faca prajitura, a spus ca e o reteta simpla, pe care o face des pentru copiii ei, cand nu are timp de prea multe migaleli. A pus toate ingredientele, intr-o ordine oarecare, a adaugat apa, a mixat, a avertizat ca ni se va parea amestecul prea lichid, dar sa nu ne facem probleme. A pus la cuptor pentru o ora jumatate, daca nu chiar doua ore si a scos un fel de balt, care a spus ca poate fi acoperit cu o crema de ciocolata, sau un ganache, dar ca ea il ofera si simplu, de multe ori.
A taiat o felie si interiorulera usor cremos, nu complet solid, ca la prajiturile obisnuite. Exact asa mi-a iesit si mie si avea un gust si o textura divine
DACA A URMARIT CINEVA RETETA, SAU DACA STIE UNDE ESTE, VA ROG AJUTATI-MA. Cand vreau sa-mi fac sange rau, imi aduc aminte de prajitura asta si cum am ramas eu fara reteta.....
Vreau sa intreb si eu aici, datorita tie, daca stie cineva despre o reteta anume a Nigellei. Am vazut odata in Romania, la tv, o reteta a ei, care m-a incitat. Am facut-o, a fost cea mai buna prajitura cu ciocolata mancata si facuta de mine vreodata, dar cineva neatent din familie mi-a aruncat bucatica de hartie pe care am scris reteta (((( Din pacate, am descoperit "crima" mult prea tarziu ca sa mai pot repara raul facut, sau sa pot sa recompun reteta din amintiri. De atunci o tot caut, dar nu o gasesc niciunde pe net. De asta apelez la voi, la toate, poate reusesc s-o aflu din nou.
Particularitatea retetei este ca e extrem de simpla si un ingredient de baza este ...apa! Exact cum cititi: apa. Nu se pune lapte, nu smantana, nu ulei, din cte imi mai amintesc, ci apa - pe langa alte ingrediente.
Cand a inceput sa faca prajitura, a spus ca e o reteta simpla, pe care o face des pentru copiii ei, cand nu are timp de prea multe migaleli. A pus toate ingredientele, intr-o ordine oarecare, a adaugat apa, a mixat, a avertizat ca ni se va parea amestecul prea lichid, dar sa nu ne facem probleme. A pus la cuptor pentru o ora jumatate, daca nu chiar doua ore si a scos un fel de balt, care a spus ca poate fi acoperit cu o crema de ciocolata, sau un ganache, dar ca ea il ofera si simplu, de multe ori.
A taiat o felie si interiorulera usor cremos, nu complet solid, ca la prajiturile obisnuite. Exact asa mi-a iesit si mie si avea un gust si o textura divine
DACA A URMARIT CINEVA RETETA, SAU DACA STIE UNDE ESTE, VA ROG AJUTATI-MA. Cand vreau sa-mi fac sange rau, imi aduc aminte de prajitura asta si cum am ramas eu fara reteta.....
#4
Postat 24 October 2010 - 09:49 PM
Adriana, la 27 August 2010 - 09:53 AM, a spus:
Am vazut-o pe Nigella si ca de obicei n-am putut rezista si cum trebuia sa duc o prajitura la o cina la care mergeam am decis sa o fac, e insa un pic cam prea grea si grasa pentru mine, prefer dulciurile mai lejere sau tortul ei ciocolatos cu apa fierbinte pe care l-am facut anul trecut = http://adriananicole...chocolate-cake/
redivivus, la 24 October 2010 - 12:29 PM, a spus:
Vreau sa intreb si eu aici, datorita tie, daca stie cineva despre o reteta anume a Nigellei.
Pai deschide linkul de mai sus.
#5
Postat 25 October 2010 - 05:02 PM
pai crezi ca nu l-am deschis??...nu e...
mai astept, poate a vazut cineva
e DEOSEBITA, pentru ca are in compozitie apa, dar poate ca tocmai de aceea nu s-a incumetat nimeni sa o bage in seama
mai astept, poate a vazut cineva
e DEOSEBITA, pentru ca are in compozitie apa, dar poate ca tocmai de aceea nu s-a incumetat nimeni sa o bage in seama
#6
Postat 25 October 2010 - 05:22 PM
Pai cea din linkul pus de mine e cu apa, vrei sa zici ca ar avea mai multe ricette de tort de ciocolata in care pune apa?
Pe linkul asta te-ai uitat, unde sunt retetele ei?
http://www.foodnetwo...ipes/index.html
Pe linkul asta te-ai uitat, unde sunt retetele ei?
http://www.foodnetwo...ipes/index.html
#7
Postat 14 November 2010 - 02:27 AM
sara buna, tocmai am incercat si eu aceasta reteta si a iesit minunata. E adevarat ca am modificat-o putin si aluatul de baza l-am preluat de la cea mai buna reteta de prajitura cu ciocolata de pe un blog culinar, insa altfel a fost un deliciu. Multumiri acestui forum de retete si blogului gastronomic...
#8
Postat 14 November 2010 - 02:39 AM
BogdanFo, la 14 November 2010 - 02:27 AM, a spus:
sara buna, tocmai am incercat si eu aceasta reteta si a iesit minunata. E adevarat ca am modificat-o putin si aluatul de baza l-am preluat de la cea mai buna reteta de prajitura cu ciocolata de pe un blog culinar, insa altfel a fost un deliciu. Multumiri acestui forum de retete si blogului gastronomic...
Multumim pentru comentariu, dar am dori sa primim in direct toate impresiile, nu prin intermediul altor site-uri / blog-uri.
#9
Postat 14 November 2010 - 01:10 PM
Oh, mamma mia.
Si eu care tocmai vroiam sa mai fac un tort cu ciocolata de-al Nigellei!
Si eu care tocmai vroiam sa mai fac un tort cu ciocolata de-al Nigellei!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1