Forum Culinar: Ciorbe de rosii - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ciorbe de rosii a la Bendis

#1 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 27 August 2010 - 11:01 AM

Va propun retetele a 2 ciorbe de rosii, asa cum am invatat sa le fac de la Bendis. :P :P

se taie cubulete (cine are un alligator sa-l puna la treaba, ca face minuni in 4' ! :P ): 1/2 telina, 1 patrunjel, 2-3 morcovi, 1/2 ardei gras (culorile le alegeti voi), iar solzisori - 1 ceapa si se calesc legumele citeva minute intr-o cratita cu 2 Lg ulei

Imagine postata

se adauga o mina de orez cu bobul rotund (eu am folosit arborio), 1-2 cani (2,5-5 dl apa), sare, piper dupa gust si se lasa sa fiarba la foc potrivit ca. 15'. apoi se mai pun 3-4 rosii mari (fara pielita si seminte) taiate cubulete, inca 2-3 cani cu apa si se lasa sa mai fiarba vreo 30'

Imagine postata

cind sint gata fierte atit legumele, cit si orezul, se adauga patrunjel verde tocat (eu am pus in in momentul servirii in boluri)

Imagine postata

ciorbica se consuma ca atare sau puteti s-o imbogatiti cu bucatele de piept de pui prajite

pofta mare ! :P

Imagine postata

#2 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2010 - 11:02 AM

ciorba #2 ... e o ciorba de rosii cu afumatura

se ia o bucata de kaizer afumat (ca. 300-400 g) si se taie cubulete - in functie de mood-ul zilei si cu ce vreti voi: cutitul, toporul sau drujba ... :P

Imagine postata

se pune la prajit intr-o tigaie cu un strop de ulei

Imagine postata

dupa ce s-a prajit putin kaizerul, se adauga legumele taiate (aceleasi soiuri ca la prima reteta + cubulete de cartofi) si se calesc 2-3', se condimenteaza (sare & piper) dupa gust

Imagine postata

se transfera amestecul de legume si kaizer intr-o cratita incapatoare (3-4l), se toarna apa cit sa le acopere si se lasa la fiert ca. 15-20'

Imagine postata

se adauga rosii taiate (am folosit 250 g de rosioare "cherry"), 2 Lg pasta de rosii (bulion) si 2-3 cani de apa lasindu-se ciorbica sa fiarba pina cind legumele sint fierte

Imagine postata

(optional) se croseteaza gulerase de bacon pt. decorul ciorbei (se dau la cuptorul preincalzit 200°C, timp de 8-10' sau pina cind se rumenesc feliile de bacon)

Imagine postata

pofta mare ! :P

Imagine postata

#3 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 11:04 AM

Mersi, cred ca am sa o incerc pe a doua, pentru ca mi-am luat ieri 2 kg de kaiser afumat :P

#4 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2010 - 11:41 AM

Vezi postareaAdriana, la 27 August 2010 - 11:04 AM, a spus:

Mersi, cred ca am sa o incerc pe a doua, pentru ca mi-am luat ieri 2 kg de kaiser afumat :P

Adriana, incearc-o si n-o sa-ti para rau. Inca de mic copil, eu n-am fost borsareasa :P. Rar ma pacalea mama sa maninc asa ceva; dar retetele astea chiar m-au incintat. Sint delicioase si delicate (in sensul ca nu sint acre de sa fugi in lumeee !!! :P )

Ce mai faci bun cu restul de kaizer ? :P

#5 Useril este offline   Adriana 

• Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 27 August 2010 - 11:48 AM

Vezi postareauptown girl, la 27 August 2010 - 11:41 AM, a spus:

Ce mai faci bun cu restul de kaizer ? :P

Pai am fost la Metro si a trebuit sa iau ditamai bucatoaica (e o marca buna din partea "nemteasca" a Italiei :P ) pentru ca trebuie sa recunosc ca desi la magazinul romanesc costa mai putin e plin de apa :P
Deocamdata il tai bucati si il congelez, apoi imi scot cite o bucata cind imi trebuie, cel mai mult si mai mult il folosesc la sosuri pentru paste (ori bucatelele prajite simple si amestecate cu oul crud, gen carbonara, ori cu sos de rosii gen amatriciana) sau pentru tartele sarate la care pe linga ou si smintina mai adaug fel de fel de resturi de brinzeturi pe care le am in frigider sau de legume pe care le am la momentul respectiv.
Iar acum am ciorbica asta de incercat.
Imi place kaiserul tare, de regula il tai bucatele ca tine si il prajesc fara sa pun nimic in tigaia de fonta si maninc o gramada in timp ce se face :P Apoi cu grasimea scursa din el in felul asta il folosesc la orice.

#6 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 August 2010 - 12:11 PM

Merci pt. idei, Adriana, le-am retinut ! :P
Acum am vazut si spaghetele Mayei, si cre' ca am sa carbonizez kaizerul din frigi dupa modelul ei. :P

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi