Forum Culinar: Smochine cu Gorgonzola si sunca de Parma - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Smochine cu Gorgonzola si sunca de Parma

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 September 2010 - 07:22 PM

...concediul continua pe meleaguri bavareze,
iar fericita de mine a lucrat cu ingrediente pur italiene :pupic:
Nu pot sa spun decît ca este un aperitiv delicios,iar cine adora combinatia
dulce-sarat va avea papile satisfacute în totalitate.Ale mele au zburdat! :floare:


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422519507.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422521286.jpg


  • smochine proaspete
  • sunca de Parma
  • gorgonzola ( dolce )
  • otet balsamic
  • ulei de masline



Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422505387.jpg


Se spala si sterg smochinele,apoi se cresteaza o cruce adînca,


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422508892.jpg


în care se pune gorgonzola(cîta doriti,sau cît încape :floare: )


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-12842251069.jpg

Se înfasoara smochinele cu cîte o felie foarte subtire de sunca,si se aseaza
într-un vas termorzistent.Se stropesc cu ceva ulei de masline si otet balsamic.
Se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 10 minute.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422513993.jpg


Se servesc calde,stropite cu o emulsie de ulei de masline amestecat cu otet balsamic.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422526089.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128422528289.jpg


Astea-s facute ieri.
Nu e prima data cînd le fac,doar prima data cînd le fac cu gorgonzola.Reteta o stiu (si fac de ani de zile ) de la uptowngirl(ea o stie de la James Martin),doar ca pîna acum o faceam cu Roquefort,sau Roqefort cu amestec de Mascarpone.Înainte nu ma încînta Gorgonzola deloc.De anul trecut am început s-o redescopar :pupic:

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 September 2010 - 08:37 PM

Asta m-ar incanta doar pe mine din familionul meu,imi place mult combinatia dulce sarat,dar pt. moldovenii mei astea sunt:''ciudatenii''le zic ei, mie imi plac f. mult...

P.s Maya,luni la ora 13 ora romaniei,ora 12 ora Italiei incepe un nou sezon din emisiunea mea favorita ''la prova del cuoco'',deabea astept(sunt zvonuri ca va conduce din nou Antonela Clerici,prezentatoarea mea preferata) :floare: :floare: ...,ai reusit sa prinzi rai uno?!... :pupic:

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 12 September 2010 - 09:37 AM

Eu nu am gustat,dar pe aici se obisnuieste foarte mult acest gen de aperitiv,alaturi servesc un vin rosu ,puterea ursului.
Imi dau seama cat de gustos tre sa fie si cat de bine se completeaza gustul smochinelor ,al branzei si-al miraculosului balsamic.
Superba prezentare ! :lovestory:

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 12 September 2010 - 03:44 PM

Bine ai revenit !

Reteta e fix pe gustul meu.
Dulce,sarat,acrisor.
Extaz!
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 12 September 2010 - 07:07 PM

Maya, merci ca mi le-ai readus in atentie. :pupic:

(la mine tot smochinele cu Roquefort rulzzz ! :headbang: )

Imagine postata




#6 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 14 September 2010 - 09:55 PM

Maya, arata excelent, imi lasa gura apa! Pacat ca n-am vazut reteta zilele trecute, ca am gasit smochine la un pret cat se poate de convenabil si-am luat vreo 4 kile, din care am facut dulceata si gem, trebuie sa pornesc in misiune, poate mai gasesc niste smochine.
Take a walk on the wild side...

artizan

#7 Useril este offline   kira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 295
  • Inregistrat: 07-March 10

Postat 14 September 2010 - 10:38 PM

si mie imi place tare mult reteta, combinatia e perfecta... :)

#8 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,781
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 September 2010 - 07:48 AM

Vezi postareaKikenHana, la 14 September 2010 - 09:55 PM, a spus:

Maya, arata excelent, imi lasa gura apa! Pacat ca n-am vazut reteta zilele trecute, ca am gasit smochine la un pret cat se poate de convenabil si-am luat vreo 4 kile, din care am facut dulceata si gem, trebuie sa pornesc in misiune, poate mai gasesc niste smochine.


Kiken, unde ai gasit smochine asa convenabil?

ma tenteaza si pe mine tare de tot. n-am mancat niciodata decat smochine uscate, iar combinatia dulce sarat o ador!

#9 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 16 September 2010 - 12:16 AM

Boni, eu am mancat pana am pocnit saptamana trecuta smochine direct din copac... Doamne, ce bune au mai fost... Bine-inteles ca s-a vazut la cantar, dar nu conteaza, mi-am facut pofta.
Stiam ca si la noi costa destul de mult, doar ca nu mai stiam cat. Azi am ramas surprinsa cand am vazut ca se vindeau la 4euro kilogramul... Cam asta e pretul pe aici.
Frumos arata ce ai preparat tu Maya! Felicitari!
Sorina

#10 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 16 September 2010 - 07:56 AM

Si eu am vrut sa le cumpar ieri dar erau prea mici, mi se pare ca pretul era 3 euro si ceva, spre 4.

#11 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 16 September 2010 - 02:44 PM

Fericiteloooor, eu am platit 4€ pt. 4 smochine proaspete, care n-aveau nici juma' de kilogram puse toate la un loc ! :hug:
(cam astea-s preturile la fructele de import pe aici :love7: ; ca sa nu va mai spun de Roquefort si prosciutto di Parma, c-o sa va faceti cruce si cu stinga, si cu dreapta ! :appl: )

#12 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 16 September 2010 - 06:47 PM

La noi sunt 2,5 Euro/kg,la reducere.Dar sunt prea moi,sau prea mici.
Mai caut.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:53 PM

Vezi postareaGeany, la 11 September 2010 - 08:37 PM, a spus:

Asta m-ar incanta doar pe mine din familionul meu,imi place mult combinatia dulce sarat,dar pt. moldovenii mei astea sunt:''ciudatenii''le zic ei, mie imi plac f. mult...

P.s Maya,luni la ora 13 ora romaniei,ora 12 ora Italiei incepe un nou sezon din emisiunea mea favorita ''la prova del cuoco'',deabea astept(sunt zvonuri ca va conduce din nou Antonela Clerici,prezentatoarea mea preferata) :rolleyes: :scratch: ...,ai reusit sa prinzi rai uno?!... :floare:

Geany,numai de tv nu am avut vreme :wacko:
De pris prind orice prin sateliti,doar ca nu am ajuns.
M-am uitat putin pe net dupa tanti asta.Dupa ce terminam cu renovarile o sa pun si rai uno,due..etc :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:54 PM

Vezi postareaNico, la 12 September 2010 - 09:37 AM, a spus:

Eu nu am gustat,dar pe aici se obisnuieste foarte mult acest gen de aperitiv,alaturi servesc un vin rosu ,puterea ursului.
Imi dau seama cat de gustos tre sa fie si cat de bine se completeaza gustul smochinelor ,al branzei si-al miraculosului balsamic.
Superba prezentare ! :rolleyes:

Merci,Nico :scratch:
Mie îmi place mult.Pîna acum faceam doar cu Roquefort,si îmi place chiar mai mult,dar este foarte buna si combinatia asta.pentru cei cu papila mai sensibila se poate amesteca brînza mucegaita cu mascarpone.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:55 PM

Vezi postareaPiscotel, la 12 September 2010 - 03:44 PM, a spus:

Bine ai revenit !

Reteta e fix pe gustul meu.
Dulce,sarat,acrisor.
Extaz!

Merci,Pisco :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:55 PM

Vezi postareauptown girl, la 12 September 2010 - 07:07 PM, a spus:

Maya, merci ca mi le-ai readus in atentie. :scratch:

(la mine tot smochinele cu Roquefort rulzzz ! :rolleyes: )





Si papila mea prefera Roquefortul,dar nici cu Gorgo nu e de lepadat! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:57 PM

Vezi postareaKikenHana, la 14 September 2010 - 09:55 PM, a spus:

Maya, arata excelent, imi lasa gura apa! Pacat ca n-am vazut reteta zilele trecute, ca am gasit smochine la un pret cat se poate de convenabil si-am luat vreo 4 kile, din care am facut dulceata si gem, trebuie sa pornesc in misiune, poate mai gasesc niste smochine.

Smochine se mai gasesc,asa ca încearca vreo 2-3 ,poate-ti plac :scratch:
Te pup,ca nu te-am mai vazut demult! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:58 PM

Vezi postareakira, la 14 September 2010 - 10:38 PM, a spus:

si mie imi place tare mult reteta, combinatia e perfecta... :rolleyes:

Da,cui îi place :scratch: Altii se strîmba...eu nu! :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 08:59 PM

Vezi postareasorinadaniela, la 16 September 2010 - 12:16 AM, a spus:

Boni, eu am mancat pana am pocnit saptamana trecuta smochine direct din copac... Doamne, ce bune au mai fost... Bine-inteles ca s-a vazut la cantar, dar nu conteaza, mi-am facut pofta.
Stiam ca si la noi costa destul de mult, doar ca nu mai stiam cat. Azi am ramas surprinsa cand am vazut ca se vindeau la 4euro kilogramul... Cam asta e pretul pe aici.
Frumos arata ce ai preparat tu Maya! Felicitari!

Ma bate gîndul sa-mi trag si eu un smochin în gradina...poate chiar as avea sanse,de cînd cu încalzirea asta :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 16 September 2010 - 09:05 PM

Vezi postareauptown girl, la 16 September 2010 - 02:44 PM, a spus:

Fericiteloooor, eu am platit 4€ pt. 4 smochine proaspete, care n-aveau nici juma' de kilogram puse toate la un loc ! :lol:
(cam astea-s preturile la fructele de import pe aici :rolleyes: ; ca sa nu va mai spun de Roquefort si prosciutto di Parma, c-o sa va faceti cruce si cu stinga, si cu dreapta ! :scratch: )

Da,italienii au prea multe smochine...noi nu prea :floare:
Si la noi sînt scumpe,la fel Prsciutto,si Roquefortul and Co.Chiar si brînza aia Reblochon,eu am dat aici dublu fata de Adriana,si nu înteleg de ce,ca aia e din Fr :wacko:
Toate alea de sezon sint ieftie in It. am vazut kila de vinete 85 de cent,sau o ladita(5 kg) de rosii de alea lunguiete 5,98 euro...Felul ala de rosiii aici nici nu prea îl gasesc deloc.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi