iar fericita de mine a lucrat cu ingrediente pur italiene
Nu pot sa spun decît ca este un aperitiv delicios,iar cine adora combinatia
dulce-sarat va avea papile satisfacute în totalitate.Ale mele au zburdat!


- smochine proaspete
- sunca de Parma
- gorgonzola ( dolce )
- otet balsamic
- ulei de masline

Se spala si sterg smochinele,apoi se cresteaza o cruce adînca,

în care se pune gorgonzola(cîta doriti,sau cît încape

Se înfasoara smochinele cu cîte o felie foarte subtire de sunca,si se aseaza
într-un vas termorzistent.Se stropesc cu ceva ulei de masline si otet balsamic.
Se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 10 minute.

Se servesc calde,stropite cu o emulsie de ulei de masline amestecat cu otet balsamic.


Astea-s facute ieri.
Nu e prima data cînd le fac,doar prima data cînd le fac cu gorgonzola.Reteta o stiu (si fac de ani de zile ) de la uptowngirl(ea o stie de la James Martin),doar ca pîna acum o faceam cu Roquefort,sau Roqefort cu amestec de Mascarpone.Înainte nu ma încînta Gorgonzola deloc.De anul trecut am început s-o redescopar

Ajutor














