

O reteta simpla de pizza, absolut delicioasa, inspirata dupa renumitul bucatar Wolfgang Puck.
INGREDIENTE:
- aluat pentru pizza
- ulei de masline
- branza fontina si mozzarella
- 2-3 rosii taiate bucati mici
- ceapa verde
- patrunjel verde
- busuioc proaspata
- 300 gr. creveti prospeti
- 3 catei usturoi
- sare, piper
- parmesan
- cimbru uscat

Pe o suprafata intinsa se presara faina si se intinde aluatul pentru pizza. Se pune cuptorul la incins la temperatura foarte mare, circa 600 grade F.

Se aseaza aluatul intr-o forma speciala pentru pizza.

Se unge deasupra cu o pensula cu ulei de masline.

Se presara cele doua feluri de branza rasa, fontina si mozzarella deasupra.

Se presara rosiile taiate cubulete si apoi ceapa taiata felii.


Eu am avut un ajutor special, asa ca totul a mers mult mai repede.



Intr-o tigaie se pune o lingura de ulei de masline la incins cu cateva fire de patrunjel verde tocat, frunze de busuioc proaspat tocate marunt si usturoi pisat.

Cand uleiul este bine incins se adauga crevetii si se mai lasa pe foc timp de 1 minut. Se sareaza si pipereaza dupa gust.

Se adauga crevetii cu tot cu sos peste pizza, se presara cimbru uscat si parmesan si se pune la cumptor la temperatura mare (600F) circa 10 minute.
Asa arata pizza inainte sa o pun la cuptor.

Si asa arata happy face facut de ajutorul meu pretios.

...si dupa ce am scos-o din cuptor.



Ajutor




