O supa buna-buna!E o verisoarara inventata...raspunsul lichid de la Tartiflette


- 600 pulpa de dovleac,bucati
- 1 cartof,taiat cubulete
- 1 ceapa,tocata grob
- 1 lingura patrunjel tocat
- 2 linguri ulei de masline
- 1,5 l supa de pui/legume
- 100 g reblochon
- sare
- piper
- nucsoara
Asta este starul,dovleacul Patisson.Chiar daca seamana,nu confundati cu Pattinson




Se caleste ceapa în ceva ulei de masline.

Se aduga cartoful si dovleacul,se mai amesteca un minutel,
si se stinge cu supa de pui(am pus eu) sau de legume.
Se presara patrunjelul tocat,se sareaza si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.

Se fac piure cu mixerul vertical,apoi se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Se adauga si Reblochon-ul,se amesteca pîna se topeste.
Posibil sa mai ramîna resturi din crusta brînzei.
Daca nu va place ca aspect,îndepartati-o sau o mixati!Eu o las acolo de gust!




Notite:
-dovleacul asta are o coaja taaaare tare

-unul proaspat are coada înca verde în exterior(aia cu coada bej,sînt de anul trecut!)
-miezul,desi ferm,trebuie sa fie suculent(imediat ce e taiat ies picaturi de "sudoare")
-daca nu aveti o mîna puternica,e bine sa dispuneti de un trunchi de copac si un topor

-sau taiati si decojiti dovleacul cînd sotul este acasa,si va poate da o mîna de ajutor
-supa este delicioasa cu Sale di Prosciutto