Forum Culinar: When Patisson met Reblochon - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

When Patisson met Reblochon :D

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

  Postat 22 September 2010 - 04:45 PM


O supa buna-buna!E o verisoarara inventata...raspunsul lichid de la Tartiflette :lol:


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516536864.jpg

  • 600 pulpa de dovleac,bucati
  • 1 cartof,taiat cubulete
  • 1 ceapa,tocata grob
  • 1 lingura patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1,5 l supa de pui/legume
  • 100 g reblochon
  • sare
  • piper
  • nucsoara




Asta este starul,dovleacul Patisson.Chiar daca seamana,nu confundati cu Pattinson :((


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-1285165580.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516559146.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516569631.jpg


Se caleste ceapa în ceva ulei de masline.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516565192.jpg


Se aduga cartoful si dovleacul,se mai amesteca un minutel,
si se stinge cu supa de pui(am pus eu) sau de legume.
Se presara patrunjelul tocat,se sareaza si se lasa la fiert pîna legumele sînt moi.


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516567394.jpg


Se fac piure cu mixerul vertical,apoi se condimenteaza cu piper si nucsoara.
Se adauga si Reblochon-ul,se amesteca pîna se topeste.
Posibil sa mai ramîna resturi din crusta brînzei.
Daca nu va place ca aspect,îndepartati-o sau o mixati!Eu o las acolo de gust! :lol:


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-12851657874.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516572109.jpg


Imagine atasata: monthly_09_2010/post-5-128516581459.jpg


Notite:

-dovleacul asta are o coaja taaaare tare :lol:
-unul proaspat are coada înca verde în exterior(aia cu coada bej,sînt de anul trecut!)
-miezul,desi ferm,trebuie sa fie suculent(imediat ce e taiat ies picaturi de "sudoare")
-daca nu aveti o mîna puternica,e bine sa dispuneti de un trunchi de copac si un topor :lol:
-sau taiati si decojiti dovleacul cînd sotul este acasa,si va poate da o mîna de ajutor
-supa este delicioasa cu Sale di Prosciutto

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 22 September 2010 - 05:28 PM

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 04:45 PM, a spus:

O supa buna-buna!E o verisoarara inventata...raspunsul lichid de la Tartiflette :lol:


Belea de belea! Se va executa de îndata ce pun mîna pe un patisson (la noi nu apar decît pe la jumatea lui octombrie)
Minunata idea de a combina gustul dovleacului cu cel al Reblochonului.

Pe aici îi mai zice si "anghinare de Ierusalim" :lol: . Cînd este juvenil (+/- diametrul unei piese de 2 euro) se mureaza foarte bine ca gogosarii.
Am folosit de diverse culori (coaja), de la alb-verzui pîna la portocaliu viu.
Se poate fierbe întreg (cu coaja), ca un dovleac spaghetti, e mai usor de curatat.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 05:45 PM

Vezi postareaAlexandru, la 22 September 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 04:45 PM, a spus:

O supa buna-buna!E o verisoarara inventata...raspunsul lichid de la Tartiflette :lol:


Belea de belea! Se va executa de îndata ce pun mîna pe un patisson (la noi nu apar decît pe la jumatea lui octombrie)
Minunata idea de a combina gustul dovleacului cu cel al Reblochonului.

Pe aici îi mai zice si "anghinare de Ierusalim" :lol: . Cînd este juvenil (+/- diametrul unei piese de 2 euro) se mureaza foarte bine ca gogosarii.
Am folosit de diverse culori (coaja), de la alb-verzui pîna la portocaliu viu.
Se poate fierbe întreg (cu coaja), ca un dovleac spaghetti, e mai usor de curatat.


Nu gasesc eu asa mici.Ca,cica ar fi tare buni olecuta scobiti si umpluti,apoi copti.
Idee buna de fiert întreg,la asta chiar nu m-am gîndit.Acu' ca spui,cred ca merge bine si copt,apoi scobit.Oricum,mie mi-a luat destul pîna l-am curatat :lol:

Eu ador supele de dovleac,si le fac în toate felurile.Asta am vrut sa fie mai rustica(de obicei le fac mai fructoase/exotice).A iesit foarte buna,asa simpla doar cu ceapa si cartof.Reblochonul i-a dat nota "parfumata" :lol: ...iar sarea aia de jambon crud a încoronat supa!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 22 September 2010 - 07:26 PM

Au, doare de buna ce e verisoara asta! :lol:

#5 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 22 September 2010 - 07:47 PM

Buna rau.
Si ce bine se combina culoarea supei cu movul alaaaaa.Imagine postata

Pe vreamuri am avut langa serele unde lucram, o cultura de patison.Cand erau in floare,5 max 7 cm diametru,cu floarea pe ei inca,am cules si i-am murat exact ca pe catraveti.
Deliciosi.
Si sunt spectaculosi in farfurie.

Din pacate, nu am mai gasit seminte.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#6 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 September 2010 - 07:53 PM

Bravo, o minunatie!! Numai sa gasesc asa ceva si fac!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 08:06 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 22 September 2010 - 07:26 PM, a spus:

Au, doare de buna ce e verisoara asta! :lol:

Da,buna tare!Beton :lol:
Merci,Chefo :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 08:08 PM

Vezi postareaPiscotel, la 22 September 2010 - 07:47 PM, a spus:

Buna rau.
Si ce bine se combina culoarea supei cu movul alaaaaa.Imagine postata

Pe vreamuri am avut langa serele unde lucram, o cultura de patison.Cand erau in floare,5 max 7 cm diametru,cu floarea pe ei inca,am cules si i-am murat exact ca pe catraveti.
Deliciosi.
Si sunt spectaculosi in farfurie.

Din pacate, nu am mai gasit seminte.

Pisco,e bunuta tare!Sarea aia de jambon îi da si ultimul kick :lol:

Piscole,sa-ti usuc niste semnite di Patissonul meu? :lol:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 22 September 2010 - 08:08 PM

Vezi postareazerda, la 22 September 2010 - 07:53 PM, a spus:

Bravo, o minunatie!! Numai sa gasesc asa ceva si fac!!

Merci!Încearc-o,merita! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 23 September 2010 - 07:36 AM

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 08:08 PM, a spus:


Piscole,sa-ti usuc niste semnite di Patissonul meu? Imagine postata


Ja,Ja,danke.Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#11 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 September 2010 - 07:50 AM

Maya, oare o fi la fel de bun si din pastarnac?
mie imi place grozav .

#12 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 25 September 2010 - 05:44 PM

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 04:45 PM, a spus:

[b]
O supa buna-buna!E o verisoarara inventata...raspunsul lichid de la Tartiflette :P




Ca de obicei Maya excelezi! O reteta simpla, apetisanta, cu imagini de revista! :(


"Pe aici îi mai zice si "anghinare de Ierusalim" :( ."
Alexandru, imi permit sa fac o mica corectie in legatura cu denumirea de mai sus. Anghinarea de Ierusalem este topinamburul.
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 02:12 PM

Vezi postareastella, la 23 September 2010 - 07:50 AM, a spus:

Maya, oare o fi la fel de bun si din pastarnac?
mie imi place grozav .

Stella,habar nu am!Trebuie încercat! ^_^
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 02:12 PM

Vezi postareaPiscotel, la 23 September 2010 - 07:36 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 22 September 2010 - 08:08 PM, a spus:


Piscole,sa-ti usuc niste semnite di Patissonul meu? Imagine postata


Ja,Ja,danke.Imagine postata Imagine postata

Job done!Cînd sînt uscate bine te anunt! ^_^
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 02:13 PM

Vezi postareaRia, la 25 September 2010 - 05:44 PM, a spus:



Ca de obicei Maya excelezi! O reteta simpla, apetisanta, cu imagini de revista! ^_^



Ria,multumesc si pupici,ca nu te-am mai vazut demult!Sper ca esti bine! ^_^
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Ria 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 343
  • Inregistrat: 01-December 09
  • LocationMontreal

Postat 26 September 2010 - 05:46 PM

Vezi postareaMaya, la 26 September 2010 - 02:13 PM, a spus:

Vezi postareaRia, la 25 September 2010 - 05:44 PM, a spus:



Ca de obicei Maya excelezi! O reteta simpla, apetisanta, cu imagini de revista! =((



Ria,multumesc si pupici,ca nu te-am mai vazut demult!Sper ca esti bine! :hug:


Pupici si eu! :) Merci Maya, sunt bine, totul e ok ... doar cu timpul liber stau mai rau in ultima vreme :)
Chiar daca n-am timp sa scriu aici sau sa postez retete, imi face intotdeauna placere sa va citesc.

Am sa salvez reteta asta si am s-o incerc ceva mai tarziu, cand apare pâtissonul mare, acum gasesc aici doar din cei mici. Din pacate va trebui sa inlocuiesc Reblochon-ul cu o alta branza pentru ca aici l-au retras de la vanzare anul trecut pe motiv ca fiind preparat din lapte crud nu corespunde normelor de salubritate din Canada :-* Oare un Brie sau un Camembert ar merge in loc de Reblochon?
Minds are like parachutes ... They only function when open!

#17 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 26 September 2010 - 06:41 PM

Eu as incerca chiar cu roquefort, sau chiar gorgonzola; brie-ul/camembert nu l-as pune ( parerea mea)

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 06:55 PM

Vezi postareaRia, la 26 September 2010 - 05:46 PM, a spus:



Pupici si eu! =(( Merci Maya, sunt bine, totul e ok ... doar cu timpul liber stau mai rau in ultima vreme :)
Chiar daca n-am timp sa scriu aici sau sa postez retete, imi face intotdeauna placere sa va citesc.

Am sa salvez reteta asta si am s-o incerc ceva mai tarziu, cand apare pâtissonul mare, acum gasesc aici doar din cei mici. Din pacate va trebui sa inlocuiesc Reblochon-ul cu o alta branza pentru ca aici l-au retras de la vanzare anul trecut pe motiv ca fiind preparat din lapte crud nu corespunde normelor de salubritate din Canada :hug: Oare un Brie sau un Camembert ar merge in loc de Reblochon?


Pacat!Adica tu nu gasesti brînzeturi din lapte crud?
Camembert sau Brie eu nu as pune.Cu gorgonzola am mai facut supa de dovleac si a fost excelenta!!
Uite-o aici : http://artaculinara....leac-butternut/
Ma bucur ca esti bine! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2010 - 07:00 PM

Vezi postareastella, la 26 September 2010 - 06:41 PM, a spus:

Eu as incerca chiar cu roquefort, sau chiar gorgonzola; brie-ul/camembert nu l-as pune ( parerea mea)

Noi cum sîntem mai cu Roquefortul,clar ca ne-ar place.Dar cine nu e fan mare al acestei brînze,nu o sa-i accepte persistenta într-o supa de dovleac.Gorgonzola însa,da super în supa :hug:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 26 September 2010 - 07:29 PM

Vezi postareaRia, la 25 September 2010 - 05:44 PM, a spus:

Anghinarea de Ierusalem este topinamburul.

.. crezi că merge la supă ? ... parcă'i mai bun aşa, nepreparat...
Imagine atasata: monthly_09_2010/post-203-128552197486.jpg
Maya, supa arată grozav, s'a pus pe listă

There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi