Forum Culinar: Subrics - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Subrics Crocchette de carne si mere

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 October 2010 - 06:05 PM

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681303372.jpg

Imbogatesc colectia de retete piemonteze cu niste chiftelute de carne, moi si gustoase.Le gasim in zona orasului Cuneo, nu foarte departe de Torino.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681273398.jpg

400 gr carne tocata de vitel
1 mar curatat si ras pe razatoarea mica
1 ou
2 linguri de faina
80 gr unt
100 ml vin rosu de buna calitate
1 lingurita zahar
sare, piper, nucsoara

Am amestecat carnea tocata cu marul si oul.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681274723.jpg

Am amestecat bine si am format crocchette lungi 5-6 cm si subtiri, ceva de genul micilor autohtoni.Le-am dat prin faina.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681285176.jpg

Le-am parjit usor pe toate partiile in unt si le-am stropit cu vinul rosu in care am dizolvat zaharul.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681294902.jpg

Le-am acoperit cu un capac si le-am lasat inca 15 minute.Le-am sevit calde.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128681299787.jpg

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 October 2010 - 06:42 PM

Ca anecdota, "subric" vine de la "sur brique", pentru ca asa erau copti la vremea la care au fost inventati, pe un fel de caramida fierbinte.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 October 2010 - 11:00 PM

Splendide, trebuie sa le incerc.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 October 2010 - 08:12 AM

Vezi postareaAdriana, la 11 October 2010 - 11:00 PM, a spus:

Splendide, trebuie sa le incerc.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.


Uite Cucina Regionale Italiana de la postul 80.

Sunt moi, se topesc in gura.Manu si-a bagat doua intr-o chifla, a zis ca-i hamburger. :D

Interesant Alexandru, vezi cartea mea nu mi-a dat informatiile acestea.Multumesc.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 October 2010 - 08:29 AM

Da' o iesit cu vreun ziar, ca n-o gasesc pe ibs.

#6 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 October 2010 - 08:46 AM

Eu am luat-o din piata de la tarabele alea cu carti.Daca o mai au, ti-o cumpar.Da, scrie pe ea,cu La republica.

#7 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 October 2010 - 08:48 AM

Aaaa, am si eu citeva da's rosii. Cred ca era alta culegere. Daca o mai gasesti ia-mi-o si mie :D

#8 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 October 2010 - 05:44 PM

Asa am sa fac! :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi