Pagina 1 din 1
Subrics Crocchette de carne si mere
#1
Postat 11 October 2010 - 06:05 PM
Imbogatesc colectia de retete piemonteze cu niste chiftelute de carne, moi si gustoase.Le gasim in zona orasului Cuneo, nu foarte departe de Torino.
400 gr carne tocata de vitel
1 mar curatat si ras pe razatoarea mica
1 ou
2 linguri de faina
80 gr unt
100 ml vin rosu de buna calitate
1 lingurita zahar
sare, piper, nucsoara
Am amestecat carnea tocata cu marul si oul.
Am amestecat bine si am format crocchette lungi 5-6 cm si subtiri, ceva de genul micilor autohtoni.Le-am dat prin faina.
Le-am parjit usor pe toate partiile in unt si le-am stropit cu vinul rosu in care am dizolvat zaharul.
Le-am acoperit cu un capac si le-am lasat inca 15 minute.Le-am sevit calde.
#2
Postat 11 October 2010 - 06:42 PM
Ca anecdota, "subric" vine de la "sur brique", pentru ca asa erau copti la vremea la care au fost inventati, pe un fel de caramida fierbinte.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!
#3
Postat 11 October 2010 - 11:00 PM
Splendide, trebuie sa le incerc.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.
#4
Postat 12 October 2010 - 08:12 AM
Adriana, la 11 October 2010 - 11:00 PM, a spus:
Splendide, trebuie sa le incerc.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.
Da' ce carte e asta ca ma termini cu retetele astea.
Uite Cucina Regionale Italiana de la postul 80.
Sunt moi, se topesc in gura.Manu si-a bagat doua intr-o chifla, a zis ca-i hamburger.
Interesant Alexandru, vezi cartea mea nu mi-a dat informatiile acestea.Multumesc.
#6
Postat 12 October 2010 - 08:46 AM
Eu am luat-o din piata de la tarabele alea cu carti.Daca o mai au, ti-o cumpar.Da, scrie pe ea,cu La republica.
#7
Postat 12 October 2010 - 08:48 AM
Aaaa, am si eu citeva da's rosii. Cred ca era alta culegere. Daca o mai gasesti ia-mi-o si mie
Arata acest topic
Pagina 1 din 1