Fursecuri cu gem
#1
Postat 27 October 2010 - 02:16 PM
Sunt extraordinar de bune, fragede si raman asa cateva zile.
225 gr de faina
1 lingura rasa de praf de copt
75 gr unt rece
75 gr zahar pudra
1 ou mare usor batut
5-6 linguri de lapte
Am pus faina cu praful de copt pe masa, am adaugat untul bucati si zaharul.Am framantat rapid, am adaugat oul si laptele, suficient cat sa iasa un aluat compact, dar nelipicios.
Nu trebuie sa stea la frigider, eu l-am pus 5 minute in congelator pana am pregatit tava si cuptorul.
Am format bilute, le-am turtit si-n mijloc am pus un pic de gem. Inainte de a introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, le-am uns cu lapte si le-am presarat cu zahar. Se coc pana se rumenesc usor.
Le puteti umple cu orice altceva, ciocolata, pasta de nuci, alune, stafide.
Delicioase.
#2
Postat 27 October 2010 - 03:10 PM
Pupici tie si "pictoritei" tale!!!
#3
Postat 27 October 2010 - 05:15 PM
#4
Postat 27 October 2010 - 08:38 PM
http://povesticulinare.blogspot.com/
#5
Postat 27 October 2010 - 11:49 PM
Nu-s ele cine stie ce frumuseti,dar bineînteles ca se pot "coafa".
Le-am mai facut demult,dar fara sa fac poze.Le am doar pe cele vechi.În orice caz merg facute la forma si ca ale tale.
Reteta apartine Danei(Una-cu nickul asta sigur o cunosc unii dintre voi)
Reteta se numea parca "Fursecuri cu gem de piersici"
Eu le-am facut si cu gem de portocale.
Aici in poze,sînt primele,cu gem de piersici si maracuia,de altfel o combinatie perfecta pentru papila mea!
- 100 gr zahar
- 250 g unt
- 450 - 500 g faina
- 1 ou intreg
- 1 lingurita praf de copt
- 1 praf de sare (vf. de cutit)
- coaja rasa de la o portocala netratata
- 50 ml lapte
Pentru umplutura:
-gem de piersici cu maracuia
Glazura:
- 50 gr zahar
- putin lapte
Se framînta untul cu zaharul,oul si coaja de portocala.
Se adauga laptele faina,praful de copt si sarea,se framinta mai departe.
Se împarte aluatul în doua si se formeaza bile.
Se întind între doua foi de copt.
Se decupeaza cercuri cu o cana,pahar sau ce aveti.
Se pune cite o lingurita de marmelada si se preseaza marginea cu o furculita.
(Pierdusem forma între timp )
Se preîncalzese cuptorul la 200 °C.
Se pensuleaza cu lapte,si se presara putin zahar deasupra,apoi se dau in cuptor.
În 10-15 minute sînt gata.Nu le maroniti prea tare.
"Glazura" aia de lapte si zahar chiar îi da o nota speciala fursecului.
Stiu ca nu se vede în poze,dar daca le încercati ...vedeti voi
Sint superbe!Foarte fragede...si se termina repede!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#6
Postat 28 October 2010 - 10:08 AM
#7
Postat 28 October 2010 - 08:57 PM
Eataly, la 27 October 2010 - 02:16 PM, a spus:
Sunt extraordinar de bune, fragede si raman asa cateva zile.
Belea de belea fursecele astea! Imi vine sa rontai din bietu' monitor, da' mi-e ca dupa aia n-am bani destui pentru implanturi...
Trebuie sa inaugurez cumva gemu' de gutui facut de mami acu' o saptamana....
#8
Postat 28 October 2010 - 09:30 PM
Maya, la 27 October 2010 - 11:49 PM, a spus:
Nu-s ele cine stie ce frumuseti,dar bineînteles ca se pot "coafa".
Le-am mai facut demult,dar fara sa fac poze.Le am doar pe cele vechi.În orice caz merg facute la forma si ca ale tale.
In ce fel pot sa arate.... Imi ploua-n gat!
Forma de aia n-am vazut pe nicaieri, desi m-am tot uitat. O sa mai caut.
#9
Postat 29 October 2010 - 11:40 AM
#11
Postat 29 October 2010 - 04:16 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#12
Postat 01 November 2010 - 11:51 AM
Au iesit foarte gustoase, au iesit multe, am umplut un ditamai castronul, ca sa aiba Alex ce sa ia la pachetel. I-au placut pana si lui Cody, ca de Ursula nu mai zic, aia rontaie orice.
Aluatul iese nemaipomenit, se lucreaza atat de bine si cred ca se pot face si fursecuri cu nuca, rahat.
Asa ca reteta fiind buna, am pus-o in caietul meu special de dulciuri.
Imi pare rau ca nu am inca cum sa pun poze, calculatorul inca nu am reusit sa-l repararam.
Daca nu as putea sa intru de la servici, nu as mai avea cum sa va urmaresc. Pupici!!!
#13
Postat 23 November 2012 - 04:22 PM
Trebuie sa le incerc si eu
#14
Postat 09 December 2012 - 12:51 PM