Forum Culinar: Fursecuri cu gem - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri cu gem

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 October 2010 - 02:16 PM

N-am poze pas cu pas.Le-am facut din curiozitate, nu ma asteptam sa fie atat de...senzationale.Am facut poze cu produsul final si vreau sa va impartasesc cu voi reteta.Daca cineva se incumeta sa le faca si pune poze pas cu pas, ar fi minunat.
Sunt extraordinar de bune, fragede si raman asa cateva zile.

225 gr de faina
1 lingura rasa de praf de copt
75 gr unt rece
75 gr zahar pudra
1 ou mare usor batut
5-6 linguri de lapte

Am pus faina cu praful de copt pe masa, am adaugat untul bucati si zaharul.Am framantat rapid, am adaugat oul si laptele, suficient cat sa iasa un aluat compact, dar nelipicios.

Nu trebuie sa stea la frigider, eu l-am pus 5 minute in congelator pana am pregatit tava si cuptorul.

Am format bilute, le-am turtit si-n mijloc am pus un pic de gem. Inainte de a introduce tava in cuptorul incins la 180 de grade, le-am uns cu lapte si le-am presarat cu zahar. Se coc pana se rumenesc usor.

Le puteti umple cu orice altceva, ciocolata, pasta de nuci, alune, stafide.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128818165473.jpg

Delicioase.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128818167648.jpg

#2 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 27 October 2010 - 03:10 PM

IIIIIIImmmmmmm, ce bine arata, mai ales sectiunea!!! S-a notat si se va executa.
Pupici tie si "pictoritei" tale!!!
GEORGIA

#3 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 27 October 2010 - 05:15 PM

Mmmm,uite de-asta imi place mie de tine,ca pui numai retete simple si rapide si pe placul alor mei.Astea is faine si de luat la pachetel :D
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 27 October 2010 - 08:38 PM

Arata minunat !Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 October 2010 - 11:49 PM

Lili,ma lipesc si eu aici cu o reteta asemanatoare si veche,pe care am facut-o cu multi ani în urma.
Nu-s ele cine stie ce frumuseti,dar bineînteles ca se pot "coafa".
Le-am mai facut demult,dar fara sa fac poze.Le am doar pe cele vechi.În orice caz merg facute la forma si ca ale tale.

Reteta apartine Danei(Una-cu nickul asta sigur o cunosc unii dintre voi)

Reteta se numea parca "Fursecuri cu gem de piersici"
Eu le-am facut si cu gem de portocale.
Aici in poze,sînt primele,cu gem de piersici si maracuia,de altfel o combinatie perfecta pentru papila mea!


  • 100 gr zahar
  • 250 g unt
  • 450 - 500 g faina
  • 1 ou intreg
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 praf de sare (vf. de cutit)
  • coaja rasa de la o portocala netratata
  • 50 ml lapte



Pentru umplutura:

-gem de piersici cu maracuia

Glazura:
  • 50 gr zahar
  • putin lapte



Se framînta untul cu zaharul,oul si coaja de portocala.
Se adauga laptele faina,praful de copt si sarea,se framinta mai departe.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821568077.jpg

Se împarte aluatul în doua si se formeaza bile.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821569716.jpg

Se întind între doua foi de copt.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821570916.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821571981.jpg

Se decupeaza cercuri cu o cana,pahar sau ce aveti.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821574221.jpg

Se pune cite o lingurita de marmelada si se preseaza marginea cu o furculita.
(Pierdusem forma între timp :) )

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821575887.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821583279.jpg

Se preîncalzese cuptorul la 200 °C.
Se pensuleaza cu lapte,si se presara putin zahar deasupra,apoi se dau in cuptor.


Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821585665.jpg

În 10-15 minute sînt gata.Nu le maroniti prea tare.
"Glazura" aia de lapte si zahar chiar îi da o nota speciala fursecului.
Stiu ca nu se vede în poze,dar daca le încercati ...vedeti voi :)

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-12882159366.jpg

Sint superbe!Foarte fragede...si se termina repede! :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821597612.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-5-128821596175.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 28 October 2010 - 10:08 AM

MAYA si astea arata super, trebuie sa le fac, deci am de lucru, asa ca fug!!!!
GEORGIA

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 October 2010 - 08:57 PM

Vezi postareaEataly, la 27 October 2010 - 02:16 PM, a spus:

N-am poze pas cu pas.Le-am facut din curiozitate, nu ma asteptam sa fie atat de...senzationale.Am facut poze cu produsul final si vreau sa va impartasesc cu voi reteta.Daca cineva se incumeta sa le faca si pune poze pas cu pas, ar fi minunat.
Sunt extraordinar de bune, fragede si raman asa cateva zile.

Belea de belea fursecele astea! Imi vine sa rontai din bietu' monitor, da' mi-e ca dupa aia n-am bani destui pentru implanturi... =))
Trebuie sa inaugurez cumva gemu' de gutui facut de mami acu' o saptamana.... ;)

#8 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 October 2010 - 09:30 PM

Vezi postareaMaya, la 27 October 2010 - 11:49 PM, a spus:

Lili,ma lipesc si eu aici cu o reteta asemanatoare si veche,pe care am facut-o cu multi ani în urma.
Nu-s ele cine stie ce frumuseti,dar bineînteles ca se pot "coafa".
Le-am mai facut demult,dar fara sa fac poze.Le am doar pe cele vechi.În orice caz merg facute la forma si ca ale tale.

In ce fel pot sa arate.... Imi ploua-n gat!
Forma de aia n-am vazut pe nicaieri, desi m-am tot uitat. O sa mai caut.

#9 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 29 October 2010 - 11:40 AM

In veci nu-mi trecea prin cap sa folosesc forma asta pentru fursecuri. Nu o folosesc decat la coltunasi. Dar cat traieste omul invata.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 29 October 2010 - 11:47 AM

Va multumesc fetelor:Par fursecuri banale, dar sunt extraordinare.Nici eu n-as neglija partea de la sfarsit cu lapte si zahar deasupra.Eu am avut zahar roz, dupa metoda de aici.

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 29 October 2010 - 04:16 PM

Fetelor,daca ati observat am si scris,nici eu nu le-am mai lipit cu forma aia,ci le-am lipit cu furculita :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2010 - 11:51 AM

Am facut fursecurile aseara, dupa reteta lui Maya, cantitati duble, cu gem de prune, dar dupa metoda lui Eataly, adica bilute, turtite putin la mijloc si pus gem.
Au iesit foarte gustoase, au iesit multe, am umplut un ditamai castronul, ca sa aiba Alex ce sa ia la pachetel. I-au placut pana si lui Cody, ca de Ursula nu mai zic, aia rontaie orice.
Aluatul iese nemaipomenit, se lucreaza atat de bine si cred ca se pot face si fursecuri cu nuca, rahat.
Asa ca reteta fiind buna, am pus-o in caietul meu special de dulciuri.
Imi pare rau ca nu am inca cum sa pun poze, calculatorul inca nu am reusit sa-l repararam.
Daca nu as putea sa intru de la servici, nu as mai avea cum sa va urmaresc. Pupici!!!
GEORGIA

#13 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 23 November 2012 - 04:22 PM

:drool: Ce fragede sunt fursecurile astea. :drool:
Trebuie sa le incerc si eu :drool:

#14 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 09 December 2012 - 12:51 PM

Le-a venit si lor randul,in sfarsit!Eu le-am cam bronzat si am uitat sa le ung cu lapte;le-am umplut cu nutela si noi le-am si decorat,ca,deh,altfel nu se putea :)

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-59-13550502594205.jpg

Imagine atasata: monthly_12_2012/post-59-13550502610917.jpg
Manchmal ist weniger einfach mehr....

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi