Cum cocoseii mei aveau o carne asa rosie si frumoasa,am ales un burgund frantuzesc.
- 1 cocos de 1,5 -1,7 kg
- 750 ml vin rosu (burgund)
- 2 morcoviori,feliati
- 1 telina mica,feliata
- 2-3 tije de la telina
- 2 cepe,taiate grob(pestisori)
- 3 catei de usturoi,taiti în jumatate
- 2 frunze de dafin
- boabe de piper
- cimbru de gradina,de cultura
- 50 g unt
- 300 ml supa
- 100 g costita,maruntita
- 400 g ciuperci maro,taiate în jumatate
- 2 linguri de faina
- sare,piper
Reteta de cocos în vin este usor de realizat dar necesita mai mult timp de preparare.De cu seara am început sa ma ocup de cocosei.I-am spalat si curatat ca mai aveau ceva pene

Taiat,curatat,spalat.

Legumele se curata si taie în bucati/felii aproximativ egale.
Se adauga boabele de piper si verdeata.
Din pacate la ora aia,nu dispuneam decît de verdeata uscata.
Daca aveti proaspata,adaugati la marinata 2-3 ramurele de cimbru/Thymian.
Nici frunze de dafin proaspete nu mai am,ca mi s-a dus dafinul pe pluta...

Se amesteca legumele,si se ascund printre bucatile de carne.
Se toarna si vinul,apoi se acopera vasul si se da peste noapte la frigider.

A doua zi,se scot bucatile de carne din marinata si se sterg cu un servet de hîrtie.
Se sareaza si pipereaza bine,apoi se dau prin faina.Pentru a economisi faina

eu apelez la metoda cu punga(pun 2 linguri de faina într-o punga încapatoare,
adaug bucatile de carne,închid gura pungii si încep a scutura).

Bucatile de carne se prajesc scurt în unt,
apoi se pun în vasul de ceramica în SC,se acopera.

Se sterge tigaia de resturile de la prajit,
si se pune costita fara adaos de grasime la rumenit.
Cînd este usor rumenita se adauga ciupercile,
si se rumenesc si ele vreo 5-7 minute,amestecînd.


Se îndeparteaza frunzele de dafin,si se toarna marinata cu legumele peste ciuperci.
Se lasa sa se încalzeasca 1-2 minute.
Am facut asta ca sa nu torn marinata rece din frigider peste carnea calda din SC
(socul termic nu face bine la musculatura

Se adauga supa,asta doar daca folosit pasari de la tara sau mai bine antrenate,
care nu fierb asa usor ca puii de oras


Toata legumaraia asta cu marinata se toarna peste carne,
se acopera si se porneste aparatul.
Pentru ca eu aveam 5 ore la dispozitie pîna la masa de prînz
am setat oala pe High pentru 3 ore,dupa care am pus-o pe Low înca 2 ore,si a iesit perfect!

Daca folositi puii aia care fierb de obicei repede-3,5 ore pe High le ajunge,sau 5 pe Low.
Bineînteles ca timpii astia nu sînt batuti în cuie.
În primul rînd difera în functie de carnea folosita,sigur si de puterea aparatului,
si nu în cele din urma de cantitatile folosite.

Delicios!


A iesit tare bine carnea.Moale si gustoasa!
