Forum Culinar: Coq au vin de Bourgogne - Forum Culinar

Salt la continut

  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Coq au vin de Bourgogne ...la Slow Cooker

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 05:22 PM

Am primit un Slow Cooker care statea deja de cîteva zile pe masa si ma tot holbam la el,gîndindu-ma ce as putea crea în oloiul ala mare de ceramica.Am cautat idei pe net,dar nu am gasit nimic satisfacator si pe gustul meu,sau nu aveam toate cele prin casa.Pe siteurile nemtesti sînt putine retete interesante,pe cele românesti nu prea sînt deloc.Foarte multe însa se gasesc pe siteurile americane...dar din pacate retetele lor,majoritatea nu-s deloc pe gustul meu.Majoritatea retetelor de genul asta(mai sosoase) contineau sos BBQ,sau ketchup,sau alte sosuri din sticla.Dupa îndelungi cugetari,m-am gîndit sa încerc Coq au vin.Nu eram sigura cum iese si daca iese bine,dar acum,dupa ce am facut,cred ca este o reteta perfecta pentru acest aparat!
Cum cocoseii mei aveau o carne asa rosie si frumoasa,am ales un burgund frantuzesc.

  • 1 cocos de 1,5 -1,7 kg
  • 750 ml vin rosu (burgund)
  • 2 morcoviori,feliati
  • 1 telina mica,feliata
  • 2-3 tije de la telina
  • 2 cepe,taiate grob(pestisori)
  • 3 catei de usturoi,taiti în jumatate
  • 2 frunze de dafin
  • boabe de piper
  • cimbru de gradina,de cultura


  • 50 g unt
  • 300 ml supa
  • 100 g costita,maruntita
  • 400 g ciuperci maro,taiate în jumatate
  • 2 linguri de faina
  • sare,piper


Reteta de cocos în vin este usor de realizat dar necesita mai mult timp de preparare.De cu seara am început sa ma ocup de cocosei.I-am spalat si curatat ca mai aveau ceva pene :appl: si i-am taiat.Picioarele,aripile si pieptii i-am facut la SC,iar bucatile din spate + gît le-am folosit la o supa.Aseara l-am pus la marinat în burgund,si l-am lasat pîna a 2-a zi dimineata la 8,cînd l-am pregatit pentru SC.A stat 12 ore la marinat,în frigider.

Taiat,curatat,spalat.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948807692.jpg


Legumele se curata si taie în bucati/felii aproximativ egale.
Se adauga boabele de piper si verdeata.
Din pacate la ora aia,nu dispuneam decît de verdeata uscata.
Daca aveti proaspata,adaugati la marinata 2-3 ramurele de cimbru/Thymian.
Nici frunze de dafin proaspete nu mai am,ca mi s-a dus dafinul pe pluta...


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948812738.jpg


Se amesteca legumele,si se ascund printre bucatile de carne.
Se toarna si vinul,apoi se acopera vasul si se da peste noapte la frigider.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948817039.jpg


A doua zi,se scot bucatile de carne din marinata si se sterg cu un servet de hîrtie.
Se sareaza si pipereaza bine,apoi se dau prin faina.Pentru a economisi faina :love7: ,
eu apelez la metoda cu punga(pun 2 linguri de faina într-o punga încapatoare,
adaug bucatile de carne,închid gura pungii si încep a scutura).


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948820658.jpg


Bucatile de carne se prajesc scurt în unt,
apoi se pun în vasul de ceramica în SC,se acopera.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948825705.jpg


Se sterge tigaia de resturile de la prajit,
si se pune costita fara adaos de grasime la rumenit.
Cînd este usor rumenita se adauga ciupercile,
si se rumenesc si ele vreo 5-7 minute,amestecînd.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948828732.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948830039.jpg


Se îndeparteaza frunzele de dafin,si se toarna marinata cu legumele peste ciuperci.
Se lasa sa se încalzeasca 1-2 minute.
Am facut asta ca sa nu torn marinata rece din frigider peste carnea calda din SC
(socul termic nu face bine la musculatura :violent1: )
Se adauga supa,asta doar daca folosit pasari de la tara sau mai bine antrenate,
care nu fierb asa usor ca puii de oras :love7:


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948838311.jpg


Toata legumaraia asta cu marinata se toarna peste carne,
se acopera si se porneste aparatul.
Pentru ca eu aveam 5 ore la dispozitie pîna la masa de prînz
am setat oala pe High pentru 3 ore,dupa care am pus-o pe Low înca 2 ore,si a iesit perfect!


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-12894884229.jpg


Daca folositi puii aia care fierb de obicei repede-3,5 ore pe High le ajunge,sau 5 pe Low.
Bineînteles ca timpii astia nu sînt batuti în cuie.
În primul rînd difera în functie de carnea folosita,sigur si de puterea aparatului,
si nu în cele din urma de cantitatile folosite.


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948847405.jpg


Delicios!

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948848931.jpg


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948851017.jpg


A iesit tare bine carnea.Moale si gustoasa!


Imagine atasata: monthly_11_2010/post-5-128948852635.jpg



-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 11 November 2010 - 05:59 PM

Maya, excelent! (ca de obicei)

=)) =)) =)) =))

Mi-ai dat idea sa mai fac si eu, ca nu am mai facut de mult si acum e sezonul.

P.S. : daca a mai ramas, ai sa constati ca a doua zi e si mai bun ;)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 11 November 2010 - 06:20 PM

Oh-h! ce bunatate!
Toate aromele s-au impletit in vasul tau! simt gustul,uitandu-ma la poze
Superb si absolut
As vrea sa fiu vecina ta! =))

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 06:21 PM

Vezi postareaAlexandru, la 11 November 2010 - 05:59 PM, a spus:

Maya, excelent! (ca de obicei)

=)) =)) =)) =))

Mi-ai dat idea sa mai fac si eu, ca nu am mai facut de mult si acum e sezonul.

P.S. : daca a mai ramas, ai sa constati ca a doua zi e si mai bun ;)



Merci beaucoup ;)
A mai ramas,ca de aia am facut mai mult...ca sa ramîna si pe mîine ;)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2010 - 06:21 PM

Excelent cocovanu''tau Maya... =))

#6 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 06:23 PM

Vezi postareaNico, la 11 November 2010 - 06:20 PM, a spus:

Oh-h! ce bunatate!
Toate aromele s-au impletit in vasul tau! simt gustul,uitandu-ma la poze
Superb si absolut
As vrea sa fiu vecina ta! =))

Da,chiar s-au împletit asa încet.Îmi faceam griji ca nu o sa iese cum trebuie în SC,neavînd experienta cu aparatul asta.Dar am nimerit-o =))
Ola,vecinico! =)) =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 06:25 PM

Vezi postareaGeany, la 11 November 2010 - 06:21 PM, a spus:

Excelent cocovanu''tau Maya... =))

Merci,Geany =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 11 November 2010 - 06:32 PM

Vezi postareaMaya, la 11 November 2010 - 06:23 PM, a spus:


Da,chiar s-au împletit asa încet.Îmi faceam griji ca nu o sa iese cum trebuie în SC,neavînd experienta cu aparatul asta.Dar am nimerit-o =))




Ma faci sa rad,tocma` tie sa nu-ti iasa,ai un tezaur de bunatati postate,esti chiar o artista culinara,iubesti ingredientele si ceea ce faci ,si produsul final e rezultatul =))

p/s-O reteta ideala pentru ajun de Craciun!

#9 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 11 November 2010 - 07:44 PM

arata wow. mai ales cocosii alergatori =))

#10 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,603
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 11 November 2010 - 08:47 PM

Fii atenta: in NRW a inceput perioada intarzierilor la tren...nici nu am inghetat azi 3 ore in gara...asteptand un amarat de tren...bai da' tot ma uit cand e urmatoru spre Bayern. Deci cat zici ca mai ai din coq-ul ala?? =)) =)) =)) =)) Imi ploua in guraaaaaaaaaaaaaaa....azi am mancat tre Brezeln, atata!!! Mor di fuami shî di pohtî!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#11 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 11 November 2010 - 10:26 PM

Maya , trec peste retzeta care e...tipic Maya ... spune-mi si mie de unde ai cucosu'....ca prea bine arata!!!!

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2010 - 10:35 PM

Vezi postareasimonaro29, la 11 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Maya , trec peste retzeta care e...tipic Maya ... spune-mi si mie de unde ai cucosu'....ca prea bine arata!!!!

Din curtea vecinului?!!! =)) =))

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 11 November 2010 - 10:52 PM

Coco' avem in congelator (la mama), ca i-am facut de petrecanie acu' vreo 2 saptamani. Numai ca nu aparuse reteta-minunata si nici ocazia sa-l facem.
N-am SC, da' merge in oala de fonta si la cuptor (nu? :)). Poate spre Craciun, cand oi mai ajunge si io p-acas'.

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:01 PM

Vezi postareaNico, la 11 November 2010 - 06:32 PM, a spus:




Ma faci sa rad,tocma` tie sa nu-ti iasa,ai un tezaur de bunatati postate,esti chiar o artista culinara,iubesti ingredientele si ceea ce faci ,si produsul final e rezultatul :)

p/s-O reteta ideala pentru ajun de Craciun!


Cred ca îmi faceam prea multe griji,sa nu stric o mîncare traditionala franceza :) Dar cred ca cookaitul în SC e simplu.Agia astept sa fierb sarmale acolo :)

Eu am avut de un craciun ceva de genul asta sosos Puolarde au vin - à la Jurassiene
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:02 PM

Vezi postareastella, la 11 November 2010 - 07:44 PM, a spus:

arata wow. mai ales cocosii alergatori :)

:)
Da,sa stii ca-s diferiti la "secionat",sînt mai tari si au carne rosie.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:07 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 11 November 2010 - 08:47 PM, a spus:

Fii atenta: in NRW a inceput perioada intarzierilor la tren...nici nu am inghetat azi 3 ore in gara...asteptand un amarat de tren...bai da' tot ma uit cand e urmatoru spre Bayern. Deci cat zici ca mai ai din coq-ul ala?? :) :) :) :) Imi ploua in guraaaaaaaaaaaaaaa....azi am mancat tre Brezeln, atata!!! Mor di fuami shî di pohtî!

Coq de ala mai am,ca cica e mai bun a 2-a zi.Merge si cu Brezeln :D
Am si facut din doi cocosei,dar nu întregi,doar picioarele,aripile si cheptzîshorii :)
Apropos covrigi,astia de la brutariile de pe la noi,parca se dilesc si nu-i mai stiu a face!Nu am mai mîncat un covrig bun demultisor!
:)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:14 PM

Vezi postareasimonaro29, la 11 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Maya , trec peste retzeta care e...tipic Maya ... spune-mi si mie de unde ai cucosu'....ca prea bine arata!!!!



Noi avem tarani pe aici care ori mergi la ei,ori îti vin la usa,daca-i chemi bineînteles.Nu-s puii la fel ca aia de acasa din ograda,dar sînt mai mult buni decît aia din comert.Sigur gasesti si tu prin împrejurimi.Cauta în internet dupa Geflügelfarm prin zona ta si suna la tarani si întreaba.Unii vin în piata saptamînal(asa la noi),iar altii daca au clientela în zona îti aduc direct la usa.Prietena mea,asa primeste saptamînal(în fiecare joi) ouale,si in rest îi zice/face comanda de o saptamîna pe alta ce are nevoie...pui,sau doar aripi,sau inimi,ficatei,sau chiar si taitei de casa...etc.Ea are noroc ca sta într-o zona unde toata strada cumpara de la acelasi taran :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:15 PM

Vezi postareaGeany, la 11 November 2010 - 10:35 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 11 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Maya , trec peste retzeta care e...tipic Maya ... spune-mi si mie de unde ai cucosu'....ca prea bine arata!!!!

Din curtea vecinului?!!! :) :)

Vecinii mei au în "ograzile" lor doar mîtzii...mei :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 11 November 2010 - 11:18 PM

Vezi postareaFoxyy, la 11 November 2010 - 10:52 PM, a spus:

Coco' avem in congelator (la mama), ca i-am facut de petrecanie acu' vreo 2 saptamani. Numai ca nu aparuse reteta-minunata si nici ocazia sa-l facem.
N-am SC, da' merge in oala de fonta si la cuptor (nu? :)). Poate spre Craciun, cand oi mai ajunge si io p-acas'.

Foxule,sigur ca iese,si înca foarte bine.Te-ai putea inspira de la reteta de poularde(vezi linkul mai sus)...asa am facut-o pe aia în oala de fonta la cuptor,cu vin alb si ciuperci.A iesit o nebunie ! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#20 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 November 2010 - 11:23 PM

Vezi postareaMaya, la 11 November 2010 - 11:15 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 11 November 2010 - 10:35 PM, a spus:

Vezi postareasimonaro29, la 11 November 2010 - 10:26 PM, a spus:

Maya , trec peste retzeta care e...tipic Maya ... spune-mi si mie de unde ai cucosu'....ca prea bine arata!!!!

Din curtea vecinului?!!! :) :)

Vecinii mei au în "ograzile" lor doar mîtzii...mei :)

Atunci mancare chinezeasca... :) Duamne feri',dar in Italia intr-un satuc une' sta sorumea dispareau matele,si erau voci care spuneau ca restaurantul chinezesc e de vina...Sigur erau zvonuri nici nu vreau sa ma gandesc altfel...Scuze,iar off topic ,iar am calcat pe langa da' am limba ascutita na.... :)

Arata acest topic


  • 4 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi