Forum Culinar: Saratele cu pateu - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Saratele cu pateu

#1 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 November 2010 - 04:33 PM

Ceva de genul pateurilor simple dupa reteta Ralucai de aici.In plus avem pateul in aluat.Pateu de pui era reteta originala, eu am avut pateu de ficat de porc.

350 gr faina
200 gr branza de vaci(eu, philadelphia)
150 gr de unt
150 gr de pateu
sare

Eu am facut jumate de cantitate.

Un ou pentru uns
chimen, susan, mac

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-128957214331.jpg

Am amestecat pateul, branza si untul, dupa care am adaugat faina si sare.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-128957218379.jpg

Aluatul obtinut l-am pus 1 ora la rece, in reteta originala nu era mentionat acest lucru.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-12895722426.jpg

Am intins o foaie pe masa infainata si am decupat forme.Eu am intins-o cam subtire, ideal ar fi macar o jumatate de cm.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-128957229795.jpg

Le-am uns cu ou si am presarat chimen, mac si susan.Am copt 20 de minute la 180 de grade.Verificati.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-128957234914.jpg

Saratele cu aroma de pateu!

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2010 - 09:19 AM

Ia uite ce bunatate de saratele imi scapase mie :wub:

#3 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 15 November 2010 - 12:12 PM

Ce bine arata! Tre' sa fac si eu.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 15 November 2010 - 12:30 PM

Adriana, nici sub tortura n-am sa spun cate am mancat si d'astea! :pupic: Dar le-am stins cu o bere Paulaner! :floare:

Lumi, multumesc, daca-ti place pateul o sa le adori.Cel putin ale mele pateul de porc se simtea si cum.

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 15 November 2010 - 12:45 PM

Am inteles, scriu pe lista de cumparaturi si pateu :floare:

#6 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 18 November 2010 - 09:01 PM

Pateul de ficat de pui deja mi-l fac in casa, daca inlocuiesc faina alba cu cea integrala si tarate pot sa pap si eu. Am sa-mi incerc si eu norocul. Multam mult pt idee! ;)
Sorina

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 November 2010 - 01:07 PM

Incearca si daca-ti ies bune, le fac si eu cu faina integrala.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi