Forum Culinar: Tarta Tex-Mex - Forum Culinar

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta Tex-Mex tarta cu gust mexican

#1 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 November 2010 - 03:54 PM

Ce face omu' cind ramine fara tortilla si nu-l trage ata sa mai iasa la cumparaturi cind afara sint - 6°C ? Imagine postata
Improvizeaza la greu o tarta taco !!! :D

Pt. aluat ii multumesc lui Paradis :floare: , ca am folosit reteta ce o stiu de la ea de ceva vreme. Se amesteca 250 g faina, 125 g unt, 1 ou, 3 Lg lapte si se da la frigider pt. 30'.

in timpul cit sta aluatul la rece, intr-o tigaie cu putin ulei se calesc 2 cepe verzi + 1 catel de usturoi + 1/2 ardei gras galben + 1/2 ardei gras rosu (toate tocate)

Imagine postata

mai apoi se adauga 400 g carne de pui tocata si condimentata cu 2-3 lg amestec de taco (dupa gust) + 1 lg oregano uscat; cind amestecul e aproape prajit, se pune si 1 conserva (90g) cu boabe de porumb, iar apoi se lasa la racit putin

Imagine postata

se intinde intr-o forma rotunda si se da la precopt aluatul (8-10' la 200°C); se scoate forma din cuptor avind grija sa nu va frigeti, se adauga rapidescu amestecul de umplutura + 2 Lg mozzarella rasa + rosioare (optional), iar deasupra se toarna 4 oua batute cu 2 dl lapte + 2 Lg pasta de ardei copti (cine n-are, pune ketchup :P )

Imagine postata

Imagine postata

se da tarta la cuptor timp de 30-35' pina cind se rumeneste

Imagine postata

o felie pt. pofticiosi :hungry:

Imagine postata

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

• La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 November 2010 - 04:35 PM

Vai ce bine arata!!!! Mi s-a facut foame instantaneu. :floare:

#3 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 24 November 2010 - 08:52 PM

Reteta ta e imbietoare si executia e desavarsita, ca de obicei.
Dar...
Nu vad ce are de mexican reteta asta si nici atat de "taco". De asemeni amestecul de taco pe care il mentionezi nu stiu unde o fi inventat, dar e necunoscut in Mexic.

La fel ca reteta de pitatacos..o fi poate greceasca....Nu era mai simplu s-o denumesti "quiche" romaneasca?
Imagine postata

#4 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2010 - 11:16 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 24 November 2010 - 04:35 PM, a spus:

Vai ce bine arata!!!! Mi s-a facut foame instantaneu. :floare:

Uite de-aia nu mai intru nemincata pe forum, ca sint prea multe retete tentante pe aici. :floare: :)

#5 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 November 2010 - 11:32 PM

Vezi postareayandira, la 24 November 2010 - 08:52 PM, a spus:

Reteta ta e imbietoare si executia e desavarsita, ca de obicei.
Dar...
Nu vad ce are de mexican reteta asta si nici atat de "taco". De asemeni amestecul de taco pe care il mentionezi nu stiu unde o fi inventat, dar e necunoscut in Mexic.

La fel ca reteta de pitatacos..o fi poate greceasca....Nu era mai simplu s-o denumesti "quiche" romaneasca?

Yandira, merci de prima apreciere. :floare:

Asa cum spuneam initial, tarta asta pe care am facut-o, e o improvizatie. Reteta amestecului de condimente pt. taco am gasit-o dind un search de "taco seasoning" pe gogule. Incearca si-ai sa te convingi. Posibil sa fie de influenta tex-mex, nu te contrazic. Dar ingredientele folosite la umplutura: carne de pui, ardei grasi, ceapa, usturoi si porumb nu pot sa cred ca maninca numai romanii. Chiar asa de rau sint afectati mexicanii de criza economica mondiala incit nu-si mai permit sa le puna intr-un taco ? :floare:

M-as bucura sa aflu cum suna o reteta autentica de tarta mexicana (evident, daca intr-adevar mai exista vreuna; spun asta gindindu-ma la tacos al pastor, de pilda). :)

#6 Useril este offline   DanaT 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 48
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationIreland

Postat 25 November 2010 - 04:35 PM

Cum ii zice, cum nu-i zice... arata extraordinar si am sa o fac cu siguranta.
Intradevar pozele si executia faine, faine ca de obicei.
Multumesc pentru reteta! =))

#7 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2010 - 11:28 AM

Vezi postareaDana Timcu, la 25 November 2010 - 04:35 PM, a spus:

Cum ii zice, cum nu-i zice... arata extraordinar si am sa o fac cu siguranta.
Intradevar pozele si executia faine, faine ca de obicei.
Multumesc pentru reteta! :pupic:

Dana, chit ca n-o sa faci conversatie in mexicana cu tarta, eu sper sa-ti placa si la gust. :lol:
Pofta buna pt. cind o faci ! :rolleyes:

#8 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 November 2010 - 01:03 PM

Arata super pieul asta,iar originea n-are importanta si chiar cred ca are gust mexican,ole!Daca nu mi-ar fi asa o lene,as face-o,dar acu mi-am propus sa crosetez un risotto-tot din cauza ta :lol: - ,si cum spuneam la alt subiect,nu fac în SC ci LC :floare:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 26 November 2010 - 04:46 PM

Vezi postareaMaya, la 26 November 2010 - 01:03 PM, a spus:

Arata super pieul asta,iar originea n-are importanta si chiar cred ca are gust mexican,ole!Daca nu mi-ar fi asa o lene,as face-o,dar acu mi-am propus sa crosetez un risotto-tot din cauza ta :P - ,si cum spuneam la alt subiect,nu fac în SC ci LC =))

Ia se vedem cit te tine lenea asta. :P
Eu am facut risotto la slow aragaz :tongue3:, si acu' asteptind verdictul Adrianei, rontai un morcov sa-mi treaca emotiile. :D
Pofta mare la risotto ! :occasion14:

#10 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 26 November 2010 - 06:18 PM

Vezi postareauptown girl, la 26 November 2010 - 04:46 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 26 November 2010 - 01:03 PM, a spus:

Arata super pieul asta,iar originea n-are importanta si chiar cred ca are gust mexican,ole!Daca nu mi-ar fi asa o lene,as face-o,dar acu mi-am propus sa crosetez un risotto-tot din cauza ta :P - ,si cum spuneam la alt subiect,nu fac în SC ci LC =))

Ia se vedem cit te tine lenea asta. :P
Eu am facut risotto la slow aragaz :tongue3:, si acu' asteptind verdictul Adrianei, rontai un morcov sa-mi treaca emotiile. :D
Pofta mare la risotto ! :occasion14:

L-am comis si terminat deja!Am facut doar un risotto simplu cu vinut,o cepusoara,si în finala pecorino.
Am avut pofta de ceva simplu.A iesit foarte bun :P
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   yandira 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211

Postat 14 December 2010 - 11:37 PM

Yandira, merci de prima apreciere. :headbang:

Asa cum spuneam initial, tarta asta pe care am facut-o, e o improvizatie. Reteta amestecului de condimente pt. taco am gasit-o dind un search de "taco seasoning" pe gogule. Incearca si-ai sa te convingi. Posibil sa fie de influenta tex-mex, nu te contrazic. Dar ingredientele folosite la umplutura: carne de pui, ardei grasi, ceapa, usturoi si porumb nu pot sa cred ca maninca numai romanii. Chiar asa de rau sint afectati mexicanii de criza economica mondiala incit nu-si mai permit sa le puna intr-un taco ? :)

M-as bucura sa aflu cum suna o reteta autentica de tarta mexicana (evident, daca intr-adevar mai exista vreuna; spun asta gindindu-ma la tacos al pastor, de pilda). :)
[/quote]

Pacat ca n_am putut intra, nu stiu ce o fi avut pagina asta. Si nu am vazut raspunsul tau la timp. Tarta mexicana nu exista pentru in gastronomia mexicana nu folosesc cuptorul. Doar de Anul Nou. Nu inteleg ce legatura ar avea tarta cu tacos al pastor, poate ca sa imi demostrezi ca stii ceva denumiri mexicane. E bine.
Mi se pare rautacios comentariul cu criza mondiala;NICIODATA MEXICANII NU AU PUS IN TACO AMESTECATURA AIA A TA. Si Nu te preocupa ca pe noi nu ne-a lovit criza mondiala. Alte probleme avem , dar nu de mancare nici bunastare. Daca ai veni in Mexic ai vedea ca ceea ce abunda, ba chiar prisoseste, e mancarea. La fiecare 50 m exista un restaurant, un chiosc cu tacos, tortas, etc, ma rog, ceva unde se poate manca.Ingredientele folosite de tine evident nu le mananca doar romanii. Le mancam cu totii dar nu apartin gastronomiei mexicane traditionale. Si nici atat in taco. Poti manca cum vrei si ce vrei, daca vrei tu pune salata in tortilla , dar nu e taco.Uite lui Maya i s-a parut ca are gust mexican. Ce bine, nu stiu de unde ii stie gustul, dar important e ca i_a placut si chiar fara s-o guste. Precizarea mea era ca daca dai o denumire referitoare la gastronomia unei tari trebuie s-o respecti. Asa cum facea si Adriana cand apareau in forum inventii italienesti sau Alexandru cand preciza retetele asiatice sau frantuzesti. Acum se foloseste cuptorul si aici, caci e alta epoca, dar ma intreb si eu ce ar zice indienii (din India nu cei de aici) daca le-ai da vreo reteta tipica ...la cuptor? Cu frunze de nopal si avogado, smantana!!! Sau ar insemna ca si aia sant afectati de criza mondiala pentru ca nu mananca nopal cu smantana la cuptor? Cauta pe google ca precis americanii au pus vreo reteta in sensul asta...
Imagine postata

#12 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 12:43 AM

Vezi postareayandira, la 14 December 2010 - 11:37 PM, a spus:

Pacat ca n_am putut intra, nu stiu ce o fi avut pagina asta. Si nu am vazut raspunsul tau la timp.

Yandira,în primul rînd bun revenit.Pagina nu a avut nimic,ne-am mutat noi pe alt server,de aceea nu ai putut accesa forumul.

Uite lui Maya i s-a parut ca are gust mexican. Ce bine, nu stiu de unde ii stie gustul, dar important e ca i_a placut si chiar fara s-o guste.

Si,da,lui Maya i-a placut,pentru ca-i place cum arata,e colorata e vesela,are ingrediente care-i plac si de aia îi place si fara sa o guste,si nu-i pasa provenienta tartei,pentru ca Maya nu e aici sa dea cu bota si nici sa arate ce stie,e aici ca sa se simta bine.

Yandira scuza-ma ca am zis ca are gust mexican...nu,nici nu miroase a mexic.E ok asa?

Vad ca esti prost dispusa,si asta degeaba! :headbang:
Sanatate si sarbatori fericite! Imagine postata
Imagine postata
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 15 December 2010 - 08:35 AM

Maya draga, eu o pot intelege pe Yandira , ii inteleg atasarea de cultura mexicana sub toate aspectele ei...poate cel mai bine ar fi ca Dana sau un admin , sa schimbe titlul
in ceva gen ...tarta mea stil taco pie europeanizat , sau pie asa zisa taco...sau whatever

#14 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 10:20 AM

Pacat ca n_am putut intra, nu stiu ce o fi avut pagina asta. Si nu am vazut raspunsul tau la timp. Tarta mexicana nu exista pentru in gastronomia mexicana nu folosesc cuptorul. Doar de Anul Nou. Nu inteleg ce legatura ar avea tarta cu tacos al pastor, poate ca sa imi demostrezi ca stii ceva denumiri mexicane. E bine.
Mi se pare rautacios comentariul cu criza mondiala;NICIODATA MEXICANII NU AU PUS IN TACO AMESTECATURA AIA A TA. Si Nu te preocupa ca pe noi nu ne-a lovit criza mondiala. Alte probleme avem , dar nu de mancare nici bunastare. Daca ai veni in Mexic ai vedea ca ceea ce abunda, ba chiar prisoseste, e mancarea. La fiecare 50 m exista un restaurant, un chiosc cu tacos, tortas, etc, ma rog, ceva unde se poate manca.Ingredientele folosite de tine evident nu le mananca doar romanii. Le mancam cu totii dar nu apartin gastronomiei mexicane traditionale. Si nici atat in taco. Poti manca cum vrei si ce vrei, daca vrei tu pune salata in tortilla , dar nu e taco.Uite lui Maya i s-a parut ca are gust mexican. Ce bine, nu stiu de unde ii stie gustul, dar important e ca i_a placut si chiar fara s-o guste. Precizarea mea era ca daca dai o denumire referitoare la gastronomia unei tari trebuie s-o respecti. Asa cum facea si Adriana cand apareau in forum inventii italienesti sau Alexandru cand preciza retetele asiatice sau frantuzesti. Acum se foloseste cuptorul si aici, caci e alta epoca, dar ma intreb si eu ce ar zice indienii (din India nu cei de aici) daca le-ai da vreo reteta tipica ...la cuptor? Cu frunze de nopal si avogado, smantana!!! Sau ar insemna ca si aia sant afectati de criza mondiala pentru ca nu mananca nopal cu smantana la cuptor? Cauta pe google ca precis americanii au pus vreo reteta in sensul asta...

Yandira, ca sa faci conexiunea, probabil ca ar trebui sa-i intrebi pe bastinasi cum a aparut reteta de tacos al pastor pe tarimurile Mexicului si ce modificari i-au adus ei ca s-o faca "mexican traditionala". :pupic:

In continuare nu sint lamurita: ce condimente ar fi trebuit sa pun in tarta sa fie cu gust mexican ? =)) (si nu cu gust de cearta ! :P )

P.S. Nu stiu exact cu ce probleme va mai confruntati dupa gripa porcina, da' imi place sa aflu ca mai nou mexicanii fug de bunastare fraudulos peste granita la saracii americani ... =))

#15 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 15 December 2010 - 10:35 AM

Vezi postareastella, la 15 December 2010 - 08:35 AM, a spus:

Maya draga, eu o pot intelege pe Yandira , ii inteleg atasarea de cultura mexicana sub toate aspectele ei...poate cel mai bine ar fi ca Dana sau un admin , sa schimbe titlul
in ceva gen ...tarta mea stil taco pie europeanizat , sau pie asa zisa taco...sau whatever

Stella, eu inca ma mai straduiesc sa inteleg cultura asta ... :pupic:
Vezi vreo legatura intre tacos si felia de piine ? =)) Eu nu ! =))

Citeaza

Vezi postareayandira, la 21 October 2010 - 05:45 PM, a spus:

La noi este “tortul” specific petrecerilor de copii de la salón. Se inchiriaza salonul cu jocuri si cu menú si cu racoritoare: tortul sarat, tort dulce si gelatine micute si decórate. Sau pentru cei mai mari: hamburger si hot dogs. Tortul sarat se face ca o surpriza si se decoreaza cu pate de ficat sau brana Philadelfia pentru ca sa para tort dulce. Se face cu paine din aceea feliata rectangulara pentru ca e mai spongioasa,
E felul preferat al copiilor, caci la petrecere prefera sa alearge decat sa mestece Umpluturile sant simple, pentru ei: Roz (sunca mixata cu maioneza si kétchup) alb (branza Philadelfia cu smantana si ceapa),maro (fasole batuta mixata cu carnat), galben (branza lichida Cheddar -din ce acare se pune la nachos) si verde (guacamole) sau Chorizo verde (un carnat verde de porc cu ierburi si migdale, prajit si mixat cu nopal (frunza de cactus).
Se poate face de asemeni si in tacos Fiecare felie de paine se intinde cu un facalet si se unge cu o umplutura diferita.Se ruleaza. Ei le mananca asa , le inhata de pe un platou si fug la joaca. Pentru parinti insa umpluturile sant mai varíate, mai picante si mai colesterolice. Se pot da la cuptor inainte de a le servi si cu diferite salsas

#16 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 15 December 2010 - 11:58 AM

Tarta e foarte , foarte faina, cu o salata va fi o cina perfecta .
Deseori vad denumiri pompoase, complicate, frantuzite, italienite, bibilite si autoare care se ghideaza dupa zicala " multi vad putini cunosc"
Sunt total in conceptul Yandirei.

#17 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 03:32 PM

Vezi postareastella, la 15 December 2010 - 08:35 AM, a spus:

Stella mea draga,si eu înteleg,dar cîteodata citesc si eu printre rînduri...si pentru ca nu mai vreau sa spun nimic,ca sînt satula de discutii pe tema asta(stii cîteodata tre' sa ignori un taco pie NE-original,ca asta nu e tot raul din lume),o sa ma opresc,si voi schimba titlul în..American Pie :)

Cum spuneam,va doresc la toti numai bine,sanatate si sarbatori fericite! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#18 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 03:46 PM

Vezi postareanane, la 15 December 2010 - 11:58 AM, a spus:

Tarta e foarte , foarte faina, cu o salata va fi o cina perfecta .
Deseori vad denumiri pompoase, complicate, frantuzite, italienite, bibilite si autoare care se ghideaza dupa zicala " multi vad putini cunosc"
Sunt total in conceptul Yandirei.

Aici nu mai e vorba de concept,ca nimeni nu a spus ca tarta asta face parte din meniul traditional mexican...i-a dat un nume de tarta cu gust mexican,chiar asa rau este,sau aici e vorba de altceva?
Acum ne luam si de numele pompoase,si frantuzite...etc...si uite asa se naste rîca.Ei,si pe mine asta ma enerveaza mai mult decît un nume de tarta!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   nane 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 15 December 2010 - 04:50 PM

Eu nu raca am cautat, nici direct autoarea acestui topic n-am vizat, insa am drepate.
Si gata tac! :) :)

#20 Useril este offline   Maya 

• Site Admin
  • LocationGermany

Postat 15 December 2010 - 04:58 PM

Vezi postareanane, la 15 December 2010 - 04:50 PM, a spus:

Eu nu raca am cautat, nici direct autoarea acestui topic n-am vizat, insa am drepate.
Si gata tac! :) :)

Nu am zis ca ai cautat-o tu,spuneam doar cum ia nastere...atîta tot.Vroiam de fapt sa se înteleaga altfel,dar se pare ca nu ne întelegem aici niciuna(ceea ce ma face sa cred ca si eu am dreptate :( ),si de aceea ma opresc si eu.Salutari si de la mine :(

Daca v-am suparat,scuze,nu asta intentionam :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

― Jorge Luis Borges

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul