Yandira, merci de prima apreciere.
Asa cum spuneam initial, tarta asta pe care am facut-o, e o improvizatie. Reteta amestecului de condimente pt. taco am gasit-o dind un search de "taco seasoning" pe
gogule. Incearca si-ai sa te convingi. Posibil sa fie de influenta tex-mex, nu te contrazic. Dar ingredientele folosite la umplutura: carne de pui, ardei grasi, ceapa, usturoi si porumb nu pot sa cred ca maninca numai romanii. Chiar asa de rau sint afectati mexicanii de criza economica mondiala incit nu-si mai permit sa le puna intr-un taco ?
M-as bucura sa aflu cum suna o reteta autentica de tarta mexicana (evident, daca intr-adevar mai exista vreuna; spun asta gindindu-ma la tacos al pastor, de pilda).

[/quote]
Pacat ca n_am putut intra, nu stiu ce o fi avut pagina asta. Si nu am vazut raspunsul tau la timp. Tarta mexicana nu exista pentru in gastronomia mexicana nu folosesc cuptorul. Doar de Anul Nou. Nu inteleg ce legatura ar avea tarta cu tacos al pastor, poate ca sa imi demostrezi ca stii ceva denumiri mexicane. E bine.
Mi se pare rautacios comentariul cu criza mondiala;NICIODATA MEXICANII NU AU PUS IN TACO AMESTECATURA AIA A TA. Si Nu te preocupa ca pe noi nu ne-a lovit criza mondiala. Alte probleme avem , dar nu de mancare nici bunastare. Daca ai veni in Mexic ai vedea ca ceea ce abunda, ba chiar prisoseste, e mancarea. La fiecare 50 m exista un restaurant, un chiosc cu tacos, tortas, etc, ma rog, ceva unde se poate manca.Ingredientele folosite de tine evident nu le mananca doar romanii. Le mancam cu totii dar nu apartin gastronomiei mexicane traditionale. Si nici atat in taco. Poti manca cum vrei si ce vrei, daca vrei tu pune salata in tortilla , dar nu e taco.Uite lui Maya i s-a parut ca are gust mexican. Ce bine, nu stiu de unde ii stie gustul, dar important e ca i_a placut si chiar fara s-o guste. Precizarea mea era ca daca dai o denumire referitoare la gastronomia unei tari trebuie s-o respecti. Asa cum facea si Adriana cand apareau in forum inventii italienesti sau Alexandru cand preciza retetele asiatice sau frantuzesti. Acum se foloseste cuptorul si aici, caci e alta epoca, dar ma intreb si eu ce ar zice indienii (din India nu cei de aici) daca le-ai da vreo reteta tipica ...la cuptor? Cu frunze de nopal si avogado, smantana!!! Sau ar insemna ca si aia sant afectati de criza mondiala pentru ca nu mananca nopal cu smantana la cuptor? Cauta pe google ca precis americanii au pus vreo reteta in sensul asta...