Forum Culinar: Chisca mea ...,in imagini - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chisca mea ...,in imagini produs fabricat personal in Noaptea de Anu` Nou:)))

#1 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 January 2011 - 03:34 PM

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942316842946.jpg

Am facut chisca in Noaptea dintre ani,cu gandul la Craciunurile si Sarbatorile de-acasa.Nu taiam porc ,dar faceam in fiecare an de-ale porcului bunatati,caci parca nicicand gustul nu era mai bun ,ca atunci!
Reteta vine din Tulghes jud Harghita si are cateva modificari ,dupa posibilitatile actuale
Am inlocuit rinichii si inima de porc ,cu cele de miel,dar pentru mine gustul este exact acelasi.Personal ador chishtile nu conteaza din ce parte a tarii sunt,imi place gustul de la maruntaie.


Am folosit:(cam 3 kg maruntaie si 1 kil juma de carne de porc ,mai slaba)

Carne de porc 1/4 din cantitate
Maruntaie
Rinichi si inima de miel,ficat de porc 3/4
Sare si piper si cimbru,in umplutura ,personal nu am vrut sa mai inmultesc gustul
Orez 350 gr
Ceapa 1kg 1/4
1 chilli(doar optiunea mea)
Mate de porc
(te pup Viana)
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942321865063.jpg

Am spalat bine maruntaiele si carnea si le-am pus la fiert cu sare si piper(si vegeta :floare: )foi de dafin si 2 samburi de cardamom

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942323617602.jpg

S-am lasat cam 1h si 10 min ,apoi am dat la racit,timp in care am pregatit a doua parte,

Am pus ceapa tocata la inmuiat in dou linguri de ulei de masline s-am adaugat si cimbrul

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942325511614.jpg

Cand a inceput sa sticleasca(dupa 7-10 min) am adaugat 2 pahare de supa de legume,ideal era sa pun zeama unde au fiert maruntaiele,insa nu imi place inchisa la culoare(si oricum e mai light hehe)

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942326931709.jpg

Am adaugat si orezul cel cu boaba rotunda si lipicios(arborio)

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942328249819.jpg

S-am lasat sa se umfle pe jumatate,apoi am dat la racit

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-129423289302.jpg

Am pregatit matele cu o seara inainte,le-am spalat,le-am intors pe dos si le-am lasat intr-o baie de otet si apa pana in mom. folosirii

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942330247913.jpg

Apoi le-am intors din nou pe fata,gata de umplut
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942330835136.jpg

Am dat amestecul de carne la masina,prin sita mare

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942332949193.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942333614147.jpg

S-am amestecat apoi cu orezul si ceapa

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942334415453.jpg

Am umplut matele cu accesoriu-si ,gata

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942335686309.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942336350959.jpg

Intr-o cratita cu apa am pus un prosop pe fund s-am lasat chisca la fiert la foc mic vreo 30 min,dar inainte am intepat usor cu un varf ascutit ,locurile cu aer

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942337655847.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942338110231.jpg

Stiti voi prea bine cum se mananca,ca am vazut cate bunatati faceti in perioada sarbatorilor.Eu- stilu` furat din frigi cate o bucata,back si tot asa,asta imi place sa zic asa la chisca asta ca nu se destrama...e mai consistenta ca un lebar,desi ei asa zic ca e chisca.(va pup FERI SI ILDI,sper sa ne vedem sanatosi la vara noi astia de mai suntem)

Pai sa fie cu pofta ca eu din cata am facut nu mai am,s-am bobinat doar eu cu Domnia mea :floare: =))

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942341705836.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942341980872.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-119-12942342384443.jpg

Sincer,e buna-buna :hello: !


#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2011 - 03:40 PM

Nico, pacat ca suntem ocupate, ca te-as lua de nevasta :floare:
Fara cuvinte m-ai lasat, bravo bravissima :floare:

#3 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 January 2011 - 03:45 PM

Vezi postareaAdriana, la 05 January 2011 - 03:40 PM, a spus:

Nico, pacat ca suntem ocupate, ca te-as lua de nevasta :hello:
Fara cuvinte m-ai lasat, bravo bravissima :floare:


Te pup si-ti mersicesc! :floare:

#4 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,765
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 05 January 2011 - 03:50 PM

citind la subiectul cu anul nou, cand spuneai ca faci chisca, nu stiam ce e aia. acum m-am luminat Imagine postata nu auzisem pana acum de aceasta denumire. vad ca seamana cu caltabosul sau e chiar el? ca nici asta nu stiu cum se prepara :floare: mi-a placut de cand sunt mica dar mi se pare prea complicat de facut :floare:

sa mai zic de poze? nu mai zic ca se stie Imagine postata

#5 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 05 January 2011 - 03:56 PM

Vezi postareaboni, la 05 January 2011 - 03:50 PM, a spus:

citind la subiectul cu anul nou, cand spuneai ca faci chisca, nu stiam ce e aia. acum m-am luminat Imagine postata nu auzisem pana acum de aceasta denumire. vad ca seamana cu caltabosul sau e chiar el? ca nici asta nu stiu cum se prepara :hello: mi-a placut de cand sunt mica dar mi se pare prea complicat de facut =))

sa mai zic de poze? nu mai zic ca se stie Imagine postata


Acolo la Tulghes ii zic chisca,mama mea care e din Slatina jud Olt ,face chisca dar carnea e taiata in bucati mari are practic acelasi gust dar pune usturoi,am pus si eu vreo 4 graunti ,dar e bine sa nu fie prea mult ,omoara gustu`.
Pai am terminat pe la 6 dimineata pe 1 ianuarie,am pasit in Noul An in stilu meu, :floare: :floare:

#6 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 05:05 PM

Nico daca vede taica-miu asta lesina...Nu-i arat,hallal fata draga,asa chishca facea si bunica mea... :floare: :floare:

#7 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 05 January 2011 - 06:18 PM

Pt mine asta-i caltabos in toata legea lui , chisca se face cu carne nu cu maruntaie, cu orez si alt tip de condimente ( jud Alba)si se pune in alt fel de matz.
Oricum l-ai numi, am salivat instant, si mi-as dori sa pot gusta macar un pic.
Felicitari Nico!

Geany de ce ii zici hallal?

#8 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 06:29 PM

Ca asa zicea bunica mea cand o dadea pe ''spate'' ceva,lucru f. rar de altfel(un fel de ''jos palaria'',''dai caciula de pamant'' deshtia'stii tu')...,si ea tot chisca-i zicea(denumirea vine de la matzul cu pricina stiu eu,si era exact ca ala din imagine,e intestinul gros cred,sper sa nu debitez calamitati)... :)

#9 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 05 January 2011 - 07:04 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 06:29 PM, a spus:

Ca asa zicea bunica mea cand o dadea pe ''spate'' ceva,lucru f. rar de altfel(un fel de ''jos palaria'',''dai caciula de pamant'' deshtia'stii tu')...,si ea tot chisca-i zicea(denumirea vine de la matzul cu pricina stiu eu,si era exact ca ala din imagine,e intestinul gros cred,sper sa nu debitez calamitati)... :)


ala din imagine e intestinul subtire :) ;) si dsenumirea de chisca nu cred ca vine de la matz. Uitandu-ma cu gogu inteleg ca teoretic cel putin chisca e un caltabos cu orez specific zonei Moldova. Ii drept ca la mine in Ardeal nu se pune orez , bunicul zicea ca doar aia ce vor sa-l inmulteasca pun orez. Fara orez seamana cu un pâté si se pastreaza mai mult, orezul se acreste repede. Am sa mai caut sa vad de unde vine denumirea , chiar sunt curioasa, imi suna a rusa.

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 07:10 PM

Draga Nane,e intestinul gros,in cel subtire se fac,carnatii,si eu stiam ca ,chisca e cu orez,caltabosul fara ,dar nu ma pricep prea mult,asa ca nu vreau sa debitez calamitati...A lui Nico arata intr-un mare fel,si sunt sigura ca un cunoscator(eu nu sunt)l-ar aprecia pe masura,taica-miu si sotul,lor le place f. mult,si ca sa-l faci cum trebuie e o adevarata arta,nu cred ca m-asi incumeta...

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 January 2011 - 07:41 PM

Vezi postareanane, la 05 January 2011 - 07:04 PM, a spus:

inteleg ca teoretic cel putin chisca e un caltabos cu orez specific zonei Moldova

Asa a zis si mama, ca virgula chisca e un caltabos cu orez, in rest mi-a povestit ca se face exact cum l-a facut Nico, deci cel putin din ce stie ea nascuta in Botosani si traita la Piatra Neamt. Si a mai zis ca mama ei punea crupe in loc de orez, adica boabe de porumb maruntite.

#12 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 07:42 PM

Si eu acum am inchis telefonul si exact asa mi-a zis si mama... :)

#13 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 05 January 2011 - 09:14 PM

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Draga Nane,e intestinul gros,in cel subtire se fac,carnatii


nu, geany, cel din poza nicoletei e intestinul subtire. cel gros e mai cret (are multe anse), mult mai larg si matzul are alta textura, devine opac la fiert.
ce-a facut nico e chisca adevarata, la noi, mai prin sudul moldovei si in regat, se inlocuiesc maruntaiele cu carne tocata si umplutura seamana cu cea de la sarmale.

Nico, sa va fie de bine! iar tie felicitari! auzi, ce fac unii de revelion!

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 05 January 2011 - 09:18 PM

Vezi postareamoatza, la 05 January 2011 - 09:14 PM, a spus:

Vezi postareaGeany, la 05 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Draga Nane,e intestinul gros,in cel subtire se fac,carnatii


nu, geany, cel din poza nicoletei e intestinul subtire. cel gros e mai cret (are multe anse), mult mai larg si matzul are alta textura, devine opac la fiert.
ce-a facut nico e chisca adevarata, la noi, mai prin sudul moldovei si in regat, se inlocuiesc maruntaiele cu carne tocata si umplutura seamana cu cea de la sarmale.

Nico, sa va fie de bine! iar tie felicitari! auzi, ce fac unii de revelion!


Eii,uite vezi!!Am zis eu ca nu ma pricep...

#15 Useril este offline   biara 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 18
  • Inregistrat: 07-November 10
  • LocationCluj-Napoca

Postat 05 January 2011 - 09:22 PM

In primul rand LA MULTI ANI, fete dragi , acum ma bag si eu in seama la noi pe la Cluj, asta e caltabos si chisca se face cu carne de porc mai grasa, cu pasat si se pune in stomacul porcului, de Craciun se fierbe impreuna cu sarmalele, o bunatate, oricum Nico felicitari

#16 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 05 January 2011 - 09:24 PM

Nico, eu una nu prea ma omor dupa chisca sau caltabos, insa dupa ce am vazut pozele astea......mai ca-mi vine sa mananc din ecran. Superb!!! (ca de obicei de altfel) :)

#17 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 January 2011 - 06:53 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 05 January 2011 - 09:24 PM, a spus:

Nico, eu una nu prea ma omor dupa chisca sau caltabos, insa dupa ce am vazut pozele astea......mai ca-mi vine sa mananc din ecran. Superb!!! (ca de obicei de altfel) :floare:


Si eu mai adaug: Nico maica, semneaza-ti pozele ca nu dureaza mult si ti le fura careva. :huh: Superbissime!

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 January 2011 - 07:07 PM

Vezi postareabiara, la 05 January 2011 - 09:22 PM, a spus:

In primul rand LA MULTI ANI, fete dragi , acum ma bag si eu in seama la noi pe la Cluj, asta e caltabos si chisca se face cu carne de porc mai grasa, cu pasat si se pune in stomacul porcului, de Craciun se fierbe impreuna cu sarmalele, o bunatate, oricum Nico felicitari


La multi ani cu sanatate si multe bucurii :floare:
Atunci cînd o caruta de moldoveni spun ca asta e chisca cu orez,chiar e chisca cu orez...crede-ma :D

Mie nu-mi place caltabos...aproape deloc,dar chisca cu orez o ador!
Dupa ce era facuta,bunica o cocea la cuptor,si o servea cu mamaliguta si mujdei de usturoi!Deliciu pur!

Nico,sa va fie de bine,si cînd bagati cîte o bucatica la ghiozdanel,sa va gînditi si la mine!
Superbe imagini,si chisca :huh:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 06 January 2011 - 11:15 PM

Chisca,cartabos,tot una.
Ideea e ca m-ai facut varza cu pozele si cu povestea.
La multi ani Nico !Imagine postata Imagine postata Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#20 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 07 January 2011 - 10:07 AM

Nico, sunt aaaannnnnnnnnniii buni decand nu am mai mancat chishca, mai ales facuta de casa.
Bravo arata minunat.
servus Pisco :)

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi