Forum Culinar: Cartofii mei imbatabili...Geany - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cartofii mei imbatabili...Geany Garnitura...

#1 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2011 - 11:40 AM

I-am numit astfel pt. ca nu am intalnit inca pe nimeni sa le reziste,indiferent ce oaspeti am avut si la ce fel i-am servit ca si garnitura,au fost f. apreciati.

Sunt atat de simpli ca mi-a fost jena sa-i postez pana acum.

Avem nevoie de cartofi,boia dulce de ardei si putina iute(cui ii place),2 catei de usturoi,rosmarin(cine are verde ferice de el,eu doar uscat),ulei pt. prajit.

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294065145.jpg

Se taie cartofii in felii groase (rostopale),si se pun la fiert in apa rece cu sare...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294136225.jpg

In acest timp zdrobesc usor cei doi catei de usturoi cu tot cu coaja cu lama cutitului...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294195511.jpg

Cum incepe sa dea in clocot apa de la cartofi,sting si-i scurg cu o strecuratoare,ii pun intr-un castron si-i presar asa fierbinti cu boia dulce si iute si mai presar putina sare pe ei,misc bine de castron si-i salt inauntru ca sa se glazureze'' ei bine cu boia(sa se boiasca :hug: )

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294260056.jpg

Pun la incins tigaia cu ulei,si le dau drumul inauntru,adaugand si cateii de usturoi si rosmarinul...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294331471.jpg

Cand incep cateii sa se prajeasca ii pescuiesc si-i arunc,deja si-au facut datoria si au lasat parfumul...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294407053.jpg

Se scot cartofii cu paleta pe servetel de hartie absorbanta...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294490588.jpg

Si in farfurie...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294559519.jpg

Sunt atat de dulci si de buni si nu-s uleiosi deloc...

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-405-12954294624157.jpg

#2 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 19 January 2011 - 12:06 PM

Valeu Gianino, ce-mi facusi....musai sa-i incerc pentru sot. eu fac pass la astia. mie-mi sunt buni cei cu patrunjel si usturoi :hug:

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2011 - 12:12 PM

Vezi postareastella, la 19 January 2011 - 12:06 PM, a spus:

Valeu Gianino, ce-mi facusi....musai sa-i incerc pentru sot. eu fac pass la astia. mie-mi sunt buni cei cu patrunjel si usturoi :hug:

Daca ii vei face te rog sa-mi spui daca i-au placut.

De la boiaua de ardei ,ei se auresc intr-un mod deosebit,am incercat si fara cand nu am avut si nu mai e chiar acelasi rezultat,sa-i faci exact asa daca poti. :hug:

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 19 January 2011 - 12:26 PM

O sa incerc si eu, candva ca am incredere in cartofii tai!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 January 2011 - 12:28 PM

Sa vii sa-mi dai de stire.Multumesc pt. increderea acordata. :hug:

#6 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 20 January 2011 - 03:19 PM

Vai Geany, ma omori cu cartofii tai, i-am facut si pe astia (dupa aia cu patrujel si usturoi), dar n-am mai facut poza.Sunt buuuni!

Aceasta postare a fost editata de dana3262: 20 January 2011 - 03:20 PM

dana

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 20 January 2011 - 05:43 PM

HI HI HI!! =)) Pai sigur ca sunt buni...Ma bucur ca ti-au placut. :love3:

#8 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2011 - 02:49 PM

Geanino, i-am facut azi, dar ...la cuptor. au fost pe gustul familiei, si am mancat si eu. foarte buni. i-am servit alaturi de fileuri de peste si ceva leguma verde ( cime di rapa )
i-am facut cu cartofi cu coaja rosie, mie imi plac mai mult, si in ultimul timp tot din astia cumpar.i-am pus intai in apa clocotita sarata cca 2 min, apoi i-am scurs de apa, am amestecat cu putiiiin ulei maslinos si boia ( ungureasca :hungry: ) , apoi i-am pus in tava, si i-am dat la cuptor cca 30 min.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12957868628575.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12957868889109.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12957869601031.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12957869730869.jpg


#9 Useril este offline   Nico 

  • bunicuta lui David
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 709
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationuk

Postat 23 January 2011 - 03:28 PM

Vai Steluto,
Ce fain ti-o iesit cartofii,asa rumeniti imi plac si mie si fainosi la mijloc,(Doamne si ma mai gandesc la cura de slabire!!)

#10 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 05:24 PM

Bravo Steluto! :bounce: Ti-au iesit f. faini. :lol:

#11 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 23 January 2011 - 05:44 PM

Ps. mi-a venit o idee!!!Deabea astept sa apara cartofii noi sa fac deia mici cat nucile,intregi cu tot cu coaja!!... :bounce:

#12 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 01 November 2012 - 09:07 PM

Geany, cartofii sunt minunati si/i voi incerca si eu. Imi place aroma usturoiului... mmmmm
Dar pun si eu o intrebare ... de ce trebuiesc pusi in apa rece si in momentul in care incep a clocoteasca se scurg? care/i rolul?

#13 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 01 November 2012 - 09:15 PM

Vezi postarealenias, la 01 November 2012 - 09:07 PM, a spus:

...Dar pun si eu o intrebare ... de ce trebuiesc pusi in apa rece si in momentul in care incep a clocoteasca se scurg? care/i rolul?


Asa evita socul termic, care ar face sa explodeze moleculele de amidon si ar da o consistenta fainoasa. Acelasi rezultat se poate obtine daca pui cartofii în ulei la 160°C si catre sfîrsit, cînd s-au înmuiat, cresti temperatura la 180°C ca sa-i rumenesti si crocantesti.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#14 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2012 - 09:16 PM

Vezi postarealenias, la 01 November 2012 - 09:07 PM, a spus:

Geany, cartofii sunt minunati si/i voi incerca si eu. Imi place aroma usturoiului... mmmmm
Dar pun si eu o intrebare ... de ce trebuiesc pusi in apa rece si in momentul in care incep a clocoteasca se scurg? care/i rolul?

Draga Leni' ei trebuie doar putin opariti ,si ca se face in acest fel eu am vazut la tv. la emisiunea mea preferata la prova del cuoco pe rai uno ,i-a prestat Alessandra Spisni..http://artaculinara....lla-cacciatora/..hi hi,e prima mea reteta la imagini,aveam emotii si camera veche si nici farfuria nu am sters-o ca lumea :biggrin:

Si astia le-au mai placut fetelor(si baietilor ca sa nu uitam pe nimeni :lol: )http://artaculinara....i-usturoigeany/


Si mai am inca vreo 2 retete cu cartofi peaici pe colo :( Totusi astia primii sunt cei mai gustati la noi in familie,cred ca nu lipsesc de la cinele importante ca si garnitura la fripturi!

#15 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 01 November 2012 - 09:18 PM

Vezi postareaAlexandru, la 01 November 2012 - 09:15 PM, a spus:

Vezi postarealenias, la 01 November 2012 - 09:07 PM, a spus:

...Dar pun si eu o intrebare ... de ce trebuiesc pusi in apa rece si in momentul in care incep a clocoteasca se scurg? care/i rolul?


Asa evita socul termic, care ar face sa explodeze moleculele de amidon si ar da o consistenta fainoasa. Acelasi rezultat se poate obtine daca pui cartofii în ulei la 160°C si catre sfîrsit, cînd s-au înmuiat, cresti temperatura la 180°C ca sa-i rumenesti si crocantesti.

Multumesc Alexandru! :floare:

Am vazut la aceeasi emisiune la tv. ca prajesc,cartofii pai in 2 tigai cu ulei,prima oara intr-o tigaie si la un moment dat ii transfera in a doua tigaie cu ulei nou incins si tigaia bine incinsa ...

#16 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 01 November 2012 - 09:46 PM

Vezi postareaGeany, la 01 November 2012 - 09:18 PM, a spus:

Multumesc Alexandru! :floare:

Am vazut la aceeasi emisiune la tv. ca prajesc,cartofii pai in 2 tigai cu ulei,prima oara intr-o tigaie si la un moment dat ii transfera in a doua tigaie cu ulei nou incins si tigaia bine incinsa ...


Exact Geany, o prima baie la temperatura mai scazuta, dupa care se scurg un minut si se arunca iar în ulei la 180-190°C.
Cel mai bun corp gras pentru prajit cartofi (dar si cel mai rau pentru sanatate) este seul care înfasoara rinichii de vita, topit si filtrat (Blanc de Boeuf).
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#17 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 02 November 2012 - 09:04 AM

Wau! Va multumesc pentru raspunsuri.
Nu ma gandisem la asta :floare:
De fapt noi nu prea mancam cartofi prajiti desi ne plac. Motivele le stie toata lumea.... prajeala... colesterol, etc. Dar atunci cand mancam, de ce sa nu mancam ceva bine facut si foarte savuros, asa cum sunt convinsa ca sunt acestia???? :) :) :D

#18 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,779
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 04 November 2012 - 12:09 AM

I-am facut si eu azi cum i-a facut Stella, la cuptor, ca n-aveam chef de prajeala. Intr-adevar cu boia ies mai frumosi (eu pana acum ii puneam doar stropiti cu ulei, asa cruzi, direct la cuptor) si mai gustosi. Am pus fix 10 cartofi, ce-i drept nu prea mari, dar a iesit ditamai castronul plin, copiii doar au pigulit ceva ca la ora aia nu le era foame asa ca am impartit doar eu cu sotul. Nu stiu ce-i vine lui sa intrebe: cati cartofi ai pus, 2??? Whaaaaat? S-au dus ca nimica =)) ... E drept si ca le facusem "reclama", ca am o "reteta noua, nemaipomenita" :floare: ...

#19 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 04 November 2012 - 09:47 AM

Ha ha! Ce ma bucur ca v-au placut :drool: e drept ca se duc precum semintele,si noua ne plac f. mult.Sunt gustosi si daca te joci la aroma cum am facut eu cu usturoi si rosmarin ,cui nu-i place rosmarin sau nu are, 1 crenguta de cimbru,sau fulgi de usturoi,ceapa dezhidratata,1 ardei iute crestat si pus in mijlocul tavii Imagine atasata: monthly_11_2012/post-405-13520143724547.gifce va fi scos ulterior etc..

O sa pun aici cateva linkuri si de alte retete de cartofi ca in post poate vor fi utile cuiva sa gaseasca aici buchet =))

Aici 2 retete, un piure de post cu ceapa prajita cum facea bunica mea si cartofi rantaliti (sau taranesti )

http://artaculinara....e-de-postgeany/

Cartofi acordeon http://artaculinara....-acordeongeany/

Astia intregi copti in folie unsa cu unt http://artaculinara....atate-al-forno/

Cartofii patrunjel si usturoi http://artaculinara....i-usturoigeany/

Asa cam astia sunt daca-mi mai amintesc altii mai pun.

Edit: mi-am facut taranestii,sau rantaliti :floare:

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-405-13520444179786.jpg

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi