Forum Culinar: Salata de pui - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Salata de pui ~ my way ~

#1 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 23 January 2011 - 09:31 PM

Fiindca de la cina mi-au ramas 2 jumatati de piepturi de pui facute la gratar, m-am gindit sa le dau o noua intrebuintare. :P

prin urmare dupa ce-am indepartat pielea, am taiat carnea de pui in bucati mici

Imagine postata

am tocat rapidescu o esalota (in lipsa de ceapa verde :P ), de asemeni o jumatate de ardei capia si o mina de patrunjel verde (mergea un coriandru, da' n-am avut ! :pupic: ) , iar apoi am deschis o conserva (227g) cu ananas scurgind zeama intr-un pahar; toate ingredientele astfel pregatite se pun peste carnea de pui

Imagine postata

separat, intr-un bol, am preparat un dressing (sos rece) din: 2 Lg maioneza light + 2 Lg creme fraiche (poate fi inlocuita cu iaurt) + 1 lg curry (cine nu suporta ideea/gustul pune 1 Lg Dijon) + 1 Lg zeama de ananas + sare/piper alb dupa gust

Imagine postata

se adauga 1-2 Lg ulei de masline x-tra virgine si apoi se amesteca totul impreuna cu sosul rece de curry

Imagine postata

salata se da la rece timp de 30' pt. a se intrepatrunde aromele in carnea de pui (eu o las pina miine ca deja sintem ghiftuiti :P ), iar apoi se serveste pe felii de piine prajita, pe baguette, in pita sau chiar alaturi de un orez fiert si racit

Imagine postata

#2 Useril este offline   stella 

• Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 23 January 2011 - 10:11 PM

Excelent Dana, si cred ca se poate varia infinit pe tema ( la ce pui alaturi de "pui" )
faina reteta de sos, cu mayo, iaurt si curry. :pupic:

#3 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 24 January 2011 - 12:39 PM

stella, la 23 January 2011 - 10:11 PM, a spus:

Excelent Dana, si cred ca se poate varia infinit pe tema ( la ce pui alaturi de "pui" )faina reteta de sos, cu mayo, iaurt si curry. :D

Merci de apreciere, Stella ! :D
Sint deschisa la orice variatiune pe aceasta tema. Adeseori imi ramine carne de pui de la gratare si ma tot intreb ce sa mai fac din/cu ea. Orice alte combinatii pt. salate reci sint binevenite. :D

(pt. pofticiosi am o portie din salata de pui pe o felie de Wasa :hungry: )

Imagine postata

#4 Useril este offline   Kiva 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 24 January 2011 - 11:25 PM

Arata bine, Dana. Cred ca o fac si eu maine ca nu prea sunt in chefuri de gatit iar salata asta imi face cu ochiul.
Tot cu pui grilat mie imi place si telina si morcov dat pe razatoarea mare, amestecate cu puiul taiat fasii si cu un sosulet din fie mayo fie smantana cu iaurt.

#5 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 28 January 2011 - 02:58 PM

Armina, la 24 January 2011 - 11:25 PM, a spus:

Arata bine, Dana. Cred ca o fac si eu maine ca nu prea sunt in chefuri de gatit iar salata asta imi face cu ochiul.
Tot cu pui grilat mie imi place si telina si morcov dat pe razatoarea mare, amestecate cu puiul taiat fasii si cu un sosulet din fie mayo fie smantana cu iaurt.

Armina, fiindca morcovul si telina ne plac, incerc varianta propusa de tine cu proxima ocazie. Merci mult ! :)

#6 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 19 March 2011 - 03:15 PM

... si azi s-a ivit ocazia de-a incerca salata de pui propusa de Armina

Imagine postata

(pina la un punct) cind brusc mi-a venit ideea de a adauga 120 g de orez fiert si a servi-o cu sos rece de mango, daca tot aveam un rest de la cina de aseara :D

Imagine postata

gustul a fost subliiiim ! :D cine nu ma crede, sa incerce ! :D

Imagine postata

#7 Useril este offline   Dan@ 

• (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2011 - 07:55 PM

... la prinz, servind cite o pulpa de pui cu mamaliguta si sos de ardei capia, mi-au mai ramas inca 2 pulpe pe care le-am reciclat pt. cina

Imagine postata

timp de 15' cit au fiert impreuna 500 g de cartofi frantuzesti (de tip amandine) si 100 g de morcoviori (baby carrots), am taiat carnea de pui in bucati mici si am facut rapidescu la mixerul vertical un sos rece (nu-i zic, pesto, ca n-are seminte de pin si pecorino; si nici salsa, ca n-are rosii si coriandru ! :floare: ) din: 1 legatura generoasa de patrunjel verde + 1 ardei capia (merge si cu unul gras, daca nu gasiti caposi ! :floare: ) + 1 catel de usturoi + 1 Lg de capere + sare/piper dupa gust + 3 Lg ulei de masline

Imagine postata

cind legumele au fost fierte, le-am rasturnat intr-o strecuratoare, iar cartofii fierbinti (in coaja) i-am taiat rapid in felii; am pus legumele inapoi in cratita si-am turnat deasupra lor sosul rece. am adaugat carnea de pui si imediat am pus capacul zgiltiind usor cratita pt. ca sosul sa patrunda in legume. in momentul servirii am scapat in salata de pui si citeva masline verzi. pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi