Forum Culinar: Chicken jalfrezi - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chicken jalfrezi pui indian

#1 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 February 2011 - 12:30 PM

Am gasit reteta printre "documentele" de pe calculatorul meu si m-am gandit ca poate ar trebui sa o pun si aici.
Am primit-o de la sora mea , am facut-o de multe ori atunci cand sotul meu era acasa pentru ca lui ii place foarte mult.

Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui , 1 ardei iute , 1 ceapa , 2-3 catei de usturoi , 1 ardei gras , 1 lingura unt , 2 linguri ulei , 1 lingurita curry , ghimbir ras (eu nu mai pun pentru ca nu-mi place), 120 ml apa , 1 lingurita sos de rosii , sare

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967284733698.jpg

Preparare:
Pieptul de pui si ardeiul gras se taie fasii , ardeiul iute rotocoale , ceapa se toaca marunt , usturoiul se taie feliute.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967285786277.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967285845329.jpgImagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967285929861.jpg

Ceapa si usturoiul se calesc intr-un amestec de unt si ulei , cca 4 minute
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-1296728689723.jpg

Se adauga sare , curry , sos de rosii si ardeiul iute
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967287410569.jpg

Se calesc putin , apoi se adauga pieptul de pui si se prajeste 5 minute.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967287978555.jpg

Se adauga apa si se mai lasa cateva minute , pana se face pipetul de pui .Se adauga apoi ardeiul gras si ghimbirul ras si se mai lasa putin pe foc.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967289007651.jpg

La final , servit cu orez .
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-780-12967289493574.jpg

#2 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 03 February 2011 - 12:33 PM

Vaii ce bine arata Izuko' :love3: Asta e reteta de pus la caiet. :violent1:

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 03 February 2011 - 12:36 PM

Multumesc Geany :love3:

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 February 2011 - 02:19 PM

Imi place ca n-are prea multe ingrediente "ciudate" pentru mine :thumleft:

#5 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 February 2011 - 07:14 PM

Suna bine, puiul asta al tau. :occasion14:

#6 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 February 2011 - 11:18 PM

L-am facut, un pic picantel pentru ca am pus aproape o radacina de ginger intreaga, dar toti au mincat si au tacut chitic :icon_fessee:
E indispensabil insa acompaniamentul cu un orez in bianco ca ii ia din picanteala dupa parerea mea
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-4-12970271309583.jpg

#7 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 07 February 2011 - 12:33 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 February 2011 - 11:18 PM, a spus:

L-am facut, un pic picantel pentru ca am pus aproape o radacina de ginger intreaga, dar toti au mincat si au tacut chitic :notworthy:
E indispensabil insa acompaniamentul cu un orez in bianco ca ii ia din picanteala dupa parerea mea
Atasament pollopeppicc.jpg



Daa, neaparat cu orez.

#8 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 07 February 2011 - 07:38 PM

Nu stiu cum faceti voi, eu am eliminat pieptul de pui din mai toate retetele cu sos, din cauza ca iese cam uscat.
Folosesc în schimb pulpe si copane dezosate si dezpielitate, ca n-am încotro :appl: .
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 February 2011 - 10:06 PM

Nu mi se pare ca iese asa de uscat cu sos, dar si eu am redescoperit pulpele superioare de pui care sunt foarte gustoase si costa foarte putin, poate pentru ca lumea prefera copanele, iar pieptul e cel mai scump. o sa fac ca tine, o sa il inlocuiesc in urmatoarea reteta

In seara asta am terminat puiul, l-am servit pe orez basmati si a fost mult mai placut :cheers:

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 February 2011 - 11:00 PM

Vezi postareaAlexandru, la 07 February 2011 - 07:38 PM, a spus:

Nu stiu cum faceti voi, eu am eliminat pieptul de pui din mai toate retetele cu sos, din cauza ca iese cam uscat.
Folosesc în schimb pulpe si copane dezosate si dezpielitate, ca n-am încotro :wacko: .


in schimb pieptul de curcan este mai fraged (Cel putin aici) si are mai putin colesterol ... in caz ca ii pasa cuiva ... :cheers:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi