Forum Culinar: Patiserie austro-ungara - Forum Culinar

Salt la continut

  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Patiserie austro-ungara

#41 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 22 December 2009 - 11:26 PM

Imagine atasata: 67_44118e68bc3e6c862e4ddddae59ca550.jpgIata Kiken si megaislerele mele :roll:Imagine atasata: 67_44118e68bc3e6c862e4ddddae59ca550.jpg

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 67_6339560b7816e35f5c5b083d4a2567f2.jpg
  • Imagine atasata: 67_6b21ae2b722ed6738811bbdd216abc0a.jpg


#42 Useril este offline   Cassia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 26 December 2009 - 07:22 AM

KikenHana a spus:

Cassia a spus:


Deci gemul se pune intre nuca si mere. Oare ce ar merge cel mai bine? Gem de caise? de portocale? chit ca nici unul nu este atit de gros ca si magiunul.


Eu as merge pe caise :D


Am gasit de prune, dar este bocan micut. Sa vedem daca o impleznesc sau nu. Miine este ziua cea mare cind incerc si eu sa fac prajitura asta. Deja am emotii.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#43 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 26 December 2009 - 11:52 AM

Stella, foarte fain arata islerele tale! :D

Succes Cassia! :D
Take a walk on the wild side...

artizan

#44 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 26 December 2009 - 12:25 PM

E Crăciun, deci sa fie Vanillekipferl :D , aceste minunate cornulete vanilate, mai ales ca sunt asa de usor de facut! Aceste cornulete isi au originea la Viena si au cucerit rapid intreaga Austrie, Germanie si Ungarie. Traditional sunt facute pentru sărbătoarea Crăciunului, dar sunt minunate în orice moment al anului.
Imagine atasata: 95_ae31ae8a7c138e575cd7b7579879f357.jpg


Vanillekipferl (cornulete cu vanilie) - reteta:

300 g faina
50 g zahar
200 g unt moale
100 g alune de padure sau migdale macinate fin
1/2 cana mica (esspreso) lapte
1 pachet zahar vanilat sau esenta vanilie

zahar pudra vanilat pentru pudrat

Untul se freaca bine cu zaharul, apoi se adauga alunele/migdalele macinate, vanilia, laptele si faina.
Imagine atasata: 95_dbd805c202b54a2c4632f3a0ca419f4d.jpg
Imagine atasata: 95_c67512085ef8c64c985ee72320ad3cbe.jpg
Imagine atasata: 95_234b1ac57a62404adee249f625a3697b.jpg

Aluatul nu se framanta fosrte mult, doar atat cat sa se lege.
Imagine atasata: 95_3f482cc7e6ada9b301b2250b8f7b8562.jpg

Se acopera si se da la frigider cel putin 1/2 ora. Apoi se scoate, se iau bucati de aluat din care se formeaza suluri de grosimea unui deget si lungi cam de 15 cm, care se indoaie sub forma de potcoava.
Imagine atasata: 95_b449c0ac3b04f290fef76650be12de9c.jpg

Se coc pe hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 grade aprox. 20 minute.
Imagine atasata: 95_982bc0bf9c4f9287c9340ba9b32c4222.jpg

Se scot si se lasa sa se raceasca usor in tava 2-3 minute, apoi cat sunt calde se dau cu atentie prin zahar pudra vanilat.
Imagine atasata: 95_4ddbb1c38c502dfe0ede93465bdf51eb.jpg
Imagine atasata: 95_7d85cf30453b18c37117914471485466.jpg

Sunt foarte fragede, se topesc in gura!
Imagine atasata: 95_1fbd67d46f37f091b65126ddadd95ab0.jpg
Imagine atasata: 95_d85f1596ac29ef97b56e247c6e21e36f.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#45 Useril este offline   Cassia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 268
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationla nord de 49

Postat 27 December 2009 - 01:24 AM

KikenHana a spus:


Succes Cassia! :drool:


Iata si opera de arta. Inca nu am pudrat-o cu zahar, astept sa se mai raceasca. Apoi o tai in bucatele mici pentru ca tocmai am aflat ca vom fi mai multi prieteni adunati.
Imagine postata

Este foarte buna la gust. Am urmat reteta cu o mica modificare: a trebuit sa adaug mai mult vin pentru ca sa fie aluatul moale.
In rest, a fost in regula. Umpluturile au ajuns la marele fix, dulceata inca mai am. Nu stiu daca blaturile trebuiau sa fie mai groase, mie mi-au iesit mai subtirele. Drojdie am pus uscata.

Multumiri pentru reteta. In mod sigur o mai fac.
Prieteni sunt acele persoane, care te iubesc cu toate ca te cunosc bine.

#46 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 01 January 2010 - 11:03 AM

Am facut Islere si tortul Sacher. Mi-au iesit foarte bine, zic eu. La Islere nu am avut timp sa ma joc cu glazurarea si nici glazura suficienta nu am avut (de ce, habar nu am) asa ca am pus cu lingurita (cred ca de fapt e lipsa de experienta, dar trebuie sa maschez asta cumva, nu? :) ) Tortul Sacher e pe gustul meu si e perfect pentru perioada de iarna, cand gainutele din dotare nu prea mai slobozesc oute, iar alea din comert..... Una peste alta a iesit minunat. Nu am avut gem de caise, ca cel facut de mine s-a terminat primul si de cumparat am uitat sa cumpar (nu sunt obisnuita sa cumpar din comert asa ca nu a fost trecut pe lista), deci m-am descurcat asa: am luat gem de gutui (facut cu fructoza, e deschis la culoare spre alb lesinat) si l-am blenduit cu 8 caise din compot. A iesit o minune de sos.
Hai ca m-am lungit cu vorba si nu am pus dovezile:Imagine atasata: 114_8821e60c9d9b46335a48162ae39ff85f.jpgImagine atasata: 114_dbbcf78e824902655367e0a18b9aac54.jpgImagine atasata: 114_5bc96eacf9e7d98d6777f47f6819ee45.jpg
Si o sectiune, cu sos de gutui+piersici din compotImagine atasata: 114_e273501f8af8581b1a02b7b888e511f0.jpg

#47 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 03:00 PM

Cassia, julix, ma bucur ca retetele v-au fost de folos :mrgreen:
Take a walk on the wild side...

artizan

#48 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 03:06 PM

Ce era un revelion fara dobos pe masa? 8-) . Asta a fost la pièce de résistance aseara, asa ca se cade sa-i fac prezentarea :occasion15:
Imagine atasata: 95_3f6e94ba47f0e93809ddda958943b8e4.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#49 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 01 January 2010 - 04:18 PM

Asa cum am mai spus, Tortul Dobos a fost inventat in 1884 de maestrul cofetar József C. Dobos (1847-1924). Se pare ca acesta dorea sa creeze o prajitura care sa aiba o viata de raft cat mai lunga, intr-o vreme cand posibilitatile de pastrare a alimentelor pe timp indelungat erau limitate. Asa a creat aceasta prajitura din 7 straturi successive de pandispan fin si o crema de unt si ciocolata fantastica + un strat e pandispan imbracat in caramel. Oglinda de caramel ce acopera prajitura o apara de uscaciune, astfel, straturile de pandispan raman moi pentru mai mult timp. Dobosul a fost prezentat pentru prima data la Expozitia Nationala de la Budapesta in 1885, imparatul si consoarta sa fiind primii degustatori. Prajitura a avut instant un success fantastic si a devenit un obiect de export catre cele mai de vaza curti nobiliare si dinastice din Europa. József C. Dobos a tinut multa vreme reteta secreta si multi au incercat sa o copieze. Se spune ca in momentul de apogeu al popularitatii acestei prajituri existau in jur de 120 de retete care incercau sa imite originalul. In 1906 maestrul patiser s-a retras din viata sociala, nu inainte insa de a da publicitatii mult ravnita reteta. Astazi prajitura este o emblema de pret a Budapestei. Se prepara cu 5, 7 sau chiar 11 straturi.

Eu am vrut de data asta sa fac unul cu 9 straturi+stratul caramel, dar dintr-o eroare de calcul (matematica n-a fost niciodata punctul meu forte :occasion15: ) mi-au iesit doar 8+1 straturi. Cum era o seara atat de festiva, m-am chinuit si eu mai mult, am copt blaturi rotunde, individuale, nu le-am mai copt in tava mare de aragaz, dreptunghiulare ca sa fac din unul, doua :oops: . Va dau cantitatile pentru 5+1 blaturi si 7+1 blaturi si daca vreti mai multe blaturi impartiti si inmultiti voi :occasion14: .

In continuare acesta ramane tortul favorit al sotului meu, care a decretat "is as close to perfection as it can get" :D ....scuzati englezismul :oops:

Reteta Tort Dobos

* pentru rezultate extrardinare recomand folosirea ingredientelor de calitate foarte buna: ciocolata min 55% cacao, unt 85% grasime, extract natural de vanilie (Finesse Dr. Oetker) sau vanilie naturala

Atat blaturile cat si crema pot fi preparate in avans cu cateva zile si asamblate apoi. Blaturile se pastreaza in camara sau frigider, cu cate o foaie de hartie de copt pusa intre ele, acoperite cu o punga de plastic, crema in frigider. Mai intai puteti prepara crema, intrucat trebuie oricum sa stea o vreme la frigider.

Pentru crema 7+1:

6 oua mari
275 g zahar
200 g ciocolata amaruie
300 g unt 85% grasime (eu recomand pentru toate prajiturile unde se cere unt sa folositi unt cu 80-85% grasime, daca folosit de calitatea B - 65% grasime riscati sa aveti rezultate neplacute intrucat acesta contine o cantitate foarte mare de apa )

(Crema 5+1: 4 oua, 180 g zahar, 150 g ciocolata, 225 g unt)

Crema se prepara la bain-marin, asa ca puneti pe foc o oala cu apa peste care puteti pune vasul in care veti bate ouale.

Ouale se bat cu zaharul pana se albesc si-si dubleaza volumul, apoi vasul se pune la bain-marin si se amesteca 3-4 minute, pana crema incepe sa se ingroase putin.
Imagine atasata: 95_1f999367c6d1eb8b76dd533077cac35c.jpg

Se adauga ciocolata taiata bucati si se amesteca pana ciocolata se topeste si e incorporata, cam 3-4 minute.
Imagine atasata: 95_e53939be0bb886fc1fd83373402f21d3.jpg

Apoi vasul se ia de pe aburi si se lasa sa se raceasca (pentru a se raci mai repede se poate pune cu fundul intr-un vas cu apa rece). Crema astfel obtinuta trebuie sa fie densa si lipicioasa. Untul, la temperatura camerei se bate bine pana devine cremos, apoi se incorporeaza treptat crema rece de ciocolata.
Imagine atasata: 95_5abc9f6345a1462be18d58016f9413ef.jpg

Crema se pune intr-un vas, se acopera cu folie si se da la frigider.
Imagine atasata: 95_487c6f8db1655130172a3466063a00a0.jpg

Pentru 7+1 foi :

9 oua
225 g zahar pudra
150 g faina (1/3 din faina eu o inlocuiesc cu amidon)
sare
vanilie

(Pentru 5+1: 6 oua, 150 g zahar, 100 g faina, sare, vanilie)



Ouale se separa albusuri de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu jumatate din zahar pana se albesc, apoi se incorporeaza vanilia.
Albusurile se bat spuma tare, impreuna cu un praf de sare, apoi se bat cu cealalta jumatate din cantitatea de zahar pana sunt o bezea densa si se incorporeaza treptat in galbenusuri, la inceput cate o lingura, prin rasturnare.
Imagine atasata: 95_b3b17a72aa8263277c897578a48b7aed.jpg

La sfarsit se incorporeaza faina in mai multe etape, prin rasturnare.
Imagine atasata: 95_057f1aca96afcfa294eb3ab0f24dd453.jpg

Blaturile se pot coace in forma rotunda sau dreptunghiulara. Ca sa imi usurez munca si sa nu am de copt 8 blaturi separat eu coc de obicei 4 blaturi in tava mare de aragaz, dreptunghiulara si apoi le tai in doua pe latime (tava mea are 30x40 cm). E neaparat sa folositi hartie de copt. Blaturile se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade cate 5-7 minute, sau pana se rumenesc usor, in partea de sus a cuptorului(sub griller). Pentru un blat individual rotund e nevoie de 80-90 g compozitie.
Imagine atasata: 95_8c2254959f5d0bc360e4ff6276db4870.jpg

Se asambleaza tortul, un rand blat, unul crema, avand grija sa se ajunga crema si pentru imbracarea tortului (puteti impartii crema in atatea gramajoare cate aveti nevoie :D )
Imagine atasata: 95_5589b9389528dcfa634466c21812f7df.jpg

Cel mai "frumos" blat se tine pentru stratul de caramel . Oglinda de caramel este "piesa de rezistenta" a dobosului.

Aveti nevoie de:


200 g zahar
8 linguri apa
4 linguri zeama de lamaie

Blatul tinut in acest scop se pune pe o hartie de copt unsa cu putin unt si se taie in 12 bucati. Apa, zaharul si zeama de lamaie se pun intr-o tigaie (preferabil antiaderenta) si se lasa la foc mic, amestecand din cand in cand, pana cand siropul devine auriu si dens.
Imagine atasata: 95_3d474059aa5551908d596b3591ebe9fe.jpg

Se ia de pe foc, se lasa sa se limpezeasca putin si se toarna peste blat, glazura se intinde spre extremitati cu ajutorul unei spatule.Se lasa cateva minute sa se intareasca, iar apoi cu ajutorul unui cutit incalzit si trecut cu lama prin ulei se taie caramelul pe liniile taiate anterior.
Imagine atasata: 95_96377b399533c97ddb9789fa0e77849d.jpg

Cand foile de caramel s-au racit de tot se aseaza pe tort, fie direct, fie le proptiti intr-o nuca/migdala ca sa stea "in aer" :D

Tortul se pastreaza la rece, in frigider sau camara, dar se scoate in camera cu 20-30 minute inainte de a fi consumat, pentru a lasa crema sa se inmoaie putin, astfel va fi mai cremoasa si absolut delicoasa.
Imagine atasata: 95_6033a3f79cd068ce949e63c9ee8e5f89.jpg
Imagine atasata: 95_a32145389cb3d1b2148b70f0c6c629e5.jpg
Imagine atasata: 95_f548de360dd2d77d68d4852869f8f1bb.jpg
Imagine atasata: 95_66b965b070820a90e261572c2b9479e7.jpg
Imagine atasata: 95_f9db9dc015c421a64299f3c73cd47d8f.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#50 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 06 January 2010 - 02:12 AM

Hana draga, dupa cum iti spuneam si dincolo, la felicitari, "te-am avut in casa" :wasted: de sarbatori.

am facut ceva combinatii ca a trebuit sa multumesc pe toata lumea, dar modificarile nu sunt majore.

islerele au devenit 3 feluri de fursecuri: islere umplute cu cioco si glazurate cu cioco, umplute cu gem si presarate cu sahar pudra, si biscuiti braduti, ca am fetita harnica si ne-am jucat cu toate formele :wasted:

imi cer scuze pentru calitatea pozelor. am adunat ce am putut ca sa vin si eu cu niste imagini

Imagine atasata: 135_d0b55a73b135cc9eb8ee9903d4ee26ac.jpg
Imagine atasata: 135_d9b7464452f6e2356078541b2d95d132.jpg
Imagine atasata: 135_3276b311c35771fea39d85bb7e03b5ad.jpg

in ultima imagine se vede si torul sacher facut sub forma de prajitura, iar in loc de gemul de caise am pus o crema de cocos
astea au fost de craciun

iar de revelion DOBOS. doar ca este fara zaharul ars. nu am curaj la asa ceva. dar pentru restul de dobos toata familia mea iti multumeste din inima {SMILIES_PATH}/6.gif:((<" title="arms" />
Imagine atasata: 135_f254dc2cfe64a48de3f0da38ea47517e.jpg

#51 Useril este offline   Amina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 301
  • Inregistrat: 03-December 09
  • LocationRm. Valcea

Postat 07 January 2010 - 09:38 AM

kiken multumesc pt dobos! :scratch:
este extraodinar pt ciocolatosi.
cu reteta de 7+1, mi-au iesit 7 foi pt ca sunt coapte in tava de pizza - este o idee mai mare decat forma pt blat
si tortul este montat tot in tava pt ca nu am un platou atat de mare. acum sa ma ierti ca al meu e mai casual asa, e o ruda mai lenesa a printului tau cu evantai.
cand iti scriu mesaju asta sunt cu felia de tort in fata, pt ca observ io ca merge tare bine cu o cana de cafea cu lapte :scratch:

Imagine atasata: 383_bc12e96f1299fcf593521c5b9338e4c1.jpg

Imagine atasata: 383_92a97c7df94c616e6f85eb5a8c69318e.jpg

#52 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 08 January 2010 - 02:44 PM

Pentru Revelion doream sa fac Islere si pe ultima suta m-am razgandit si am facut Sacher Torte. A iesit o minunatie, e foarte usor de facut si mai ales vreau sa-ti multumesc pentru reteta de glazura care a iesit si ea de nota 10. N-am poze, va trebui sa ma crezi pe cuvant! :mrgreen:

Fetelor salivez la dobosurile voastre, nu stiu cand am sa ma incumet la asa munca. :floare:

Mersi frumos ca ai deschis acest topic cu retete austro-ungaro-ardelenesti! :floare:

#53 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 January 2010 - 04:56 PM

Boni, Aminariy și Laura, sa va fie de bine si ma bucur ca retetele mele v-au ajutat. :floare:
Take a walk on the wild side...

artizan

#54 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 08 January 2010 - 05:04 PM

Bun...azi vin cu o cerere intarziata. De mai multa vreme Doriana ma rugase sa prezint Somloi Galuska, dar eu mi-am tot gasit altceva de facut :floare:. Despre aceasta prajitură nu știu foarte multe, știu că jumătate din nume îi vine de la modul în care este servită, ruptă cu lingura din întreg, sub forma unor găluște :floare: ...și mai știu că e o explozie de gusturi și texturi, da, da, e teribil de buna :mrgreen:. Ca structură e formată din 3 blaturi de pandișpan, unul simplu, unul cu nucă. unul cu cacao. Peste fiecare din aceste blaturi se întinde un strat de cremă de vanilie, iar deasupra de presară cacao. Se servește în farfurioare, câte o ”gălușcă”, acompaniată de frișcă și sos de ciocolată. Dacă vreți o versiune modernă a acestei prăjituri, puteți tăia blaturile cubulețe și să asamblați prăjitura în pahare înalte sau cupe de înghețată.

Imagine atasata: 95_6c12be8cf20cd4f7e82b4094b6b1d775.jpg

Rețeta Somloi Galuska


Ingrediente:

- pt. pandișpanul galben: 2 oua, 2 linguri faina, 2 linguri zahar
- pt. pandișpanul cu nuca: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura nuca macinata.
- pt. pandișpanul cu cacao: 2 oua, 2 linguri zahar, 2 linguri faina, 1 lingura cacao pudra.
- pt. crema de vanilie: 500 ml lapte, jumatate dintr-un betisor de vanilie, 200 gr zahar, 50 gr amidon de porumb, 3 oua, 80 gr nuca macinata, 80 gr stafide.
- pt. însiropare: 200 ml apa, 200 gr zahar, 100 ml rom (puteți folosi și zeama din compot)
- pt. sosul de ciocolată: o lingura cacao, o lingură zahar pudra, puțin lapte
- pt. servire: 400 ml friscă


Cele 3 blaturi de piscot se coc separat in tavi de dimensiuni potrivite. Pentru pandișpanul simplu se bat galbenusurile spuma cu jumatate din cantitatea de zahar, albusurile se bat pana devin spuma, cu restul de zahar, dupa care se adauga si galbenusurile cu zahar si se incorporeaza cu grija si faina.
Imagine atasata: 95_a47f26c3427729d9c13af4a6d57de5be.jpg

Imagine atasata: 95_96f88e1b64bdf6d105bb9ab2a2666694.jpg

Pentru pandișpanul cu nuca se adauga la sfârșit nuca macinata, iar la piscotul cu cacao se adaugă lingura de cacao. Blaturile se coc cate 10 minute la 180 grade, apoi se lasa la racit.

Imagine atasata: 95_0f4853a1e3c5c1490c0502ecc4108171.jpg
Imagine atasata: 95_3177ad4045c27cfbfe759376f4c23876.jpg
Imagine atasata: 95_0c2b654ccd48cc7c462990813b737739.jpg



Pentru crema se pun la fiert 400 ml lapte, cu vanilia si 2/3 din zahar. Intr-un vas separat se amesteca pana devine omogen restul de lapte cu faina si cu galbenusurile, iar albusurile si 1/3 din zahar se bat spuma. Cand laptele cu vanilie incepe sa fiarba, se scoate vanilia și laptele se toarnă în fir continuu peste gălbenușurile cu amidon, amestecând mereu.
Imagine atasata: 95_25669e85bfe620268b1f7249960817f9.jpg

Se pune din nou pe foc până se îngroașă bine. Imediat ce luam de pe foc crema, o încorporăm în spuma de albusuri (dacă folosiți esență de vanilie adaugați-o doar acum). Se lasa la racit.
Imagine atasata: 95_64132c9fa248831ea056550a60debcf2.jpg
Imagine atasata: 95_f68dd956041aa201a4c4f31fc571b3cd.jpg

Pentru siropul cu rom, se pune la fiert apa cu zahar, iar dupa ce se raceste un pic, se pune si romul. Eu folosesc sirop din compot de pere sau piersici în care pun rom.

Pentru sosul de ciocolată se amestecă cacaua cu zaharul praf și câte puțin lapte până obținem un sos gros.

Se pregteste un vas care sa fie destul de inalt incat sa incapa toate straturile, sau un platou. Mai întâi se aseaza in tava pandișpanul simplu, care se stropeste cu o parte din siropul de zahar cu rom si peste care se intinde 1/3 din crema. Se presara jumatate din cantitatea de nuca macinata si stafide, dupa care se așează deasupra pandișpanul de cacao. Acesta se stropeste cu restul siropului, dupa care se intinde inca o treime din crema. Din nou se presara nuca si stafide, dupa care se pune ultimul pandispan, cel cu nuca. Se pune si restul de crema si se presara cu cacao. Se acopera prajutura cu folie de aluminiu si se lasa la rece in frigider, se păstrează foarte bine, mai multe zile la rând.
Imagine atasata: 95_a13f4c3a2b8ba2520fdada529f7f3521.jpg
Imagine atasata: 95_8e7b738bf6eaee857fa536062acdd7ee.jpg


Se serveste pe farfurioare de desert cu o lingura de frisca putin indulcita decorata cu sirop de ciocolata.

Imagine atasata: 95_88a36e854d4b1d951b7cf80c79518576.jpg
Imagine atasata: 95_55369e55d9031be399a51d0d71577198.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#55 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 09 January 2010 - 09:09 PM

Hana, mama-Doamne ce-i aicea!

Bravo ptr topicul asta!

#56 Useril este offline   Doriana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 10 January 2010 - 12:21 PM

Hana !!!!!! Te pup de o mie de ori ! :lol: Iti dau si flori ! :lol:
multumesc pentru reteta . Asa , daca o vad incercata de cineva , o sa fac si eu . Si asa vine ziua cucuietei mici , Antonia , si o sa incerc ceva nou :love3: Eu am gustat aceasta prajitura la un restaurant , la noi in Oradea , si mie mi s-a parut asa buna , ca am tot dorit sa fac si eu , dar ... ba n-am avut reteta , ba n-am avut ocazia , acuma , gata , am tot ... :lol:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#57 Useril este offline   dora 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 10 January 2010 - 04:08 PM

Fatuca verde te tzuc de o mie de ori pt topicul asta :lol: x1000!!!!
Cat de curand voi presta si eu retetele astea...ca tare apetisante mai sunt :love3:


#58 Useril este offline   AdaT 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 23
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 12 January 2010 - 01:05 AM

Io's la munca acuma... dar imi ploua in gura la greu. O sa imi potolesc poftele acasa cu ce mai am prin frigider de la sarbatori.
Multumim pentru retete Hana... vorba Dorinei... meriti mii de flori... :lol: :D :D
Eu am mancat prajituri foarte bune cand am fost la Bistrita, in vizita, dar retetele nu le-am putut afla, pentru ca erau "secrete". Nici numele prajiturilor nu le-am aflat pana acuma... dar le-am recunoscut in pozele tale.
Hai ca vine ziua subsemnatei in cateva zile si poate isi face un cadou.
Saru'mana inca o data!

#59 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 12 January 2010 - 10:24 PM

moatza a spus:

Hana, mama-Doamne ce-i aicea!

Bravo ptr topicul asta!


Multumesc moatzo ;)

dora a spus:

Fatuca verde te tzuc de o mie de ori pt topicul asta :D x1000!!!!
Cat de curand voi presta si eu retetele astea...ca tare apetisante mai sunt ;)


Multumesc dora si sper sa-ti fie de folos... ;)

Doriana a spus:

Hana !!!!!! Te pup de o mie de ori ! :D Iti dau si flori ! :D
multumesc pentru reteta . Asa , daca o vad incercata de cineva , o sa fac si eu . Si asa vine ziua cucuietei mici , Antonia , si o sa incerc ceva nou :D Eu am gustat aceasta prajitura la un restaurant , la noi in Oradea , si mie mi s-a parut asa buna , ca am tot dorit sa fac si eu , dar ... ba n-am avut reteta , ba n-am avut ocazia , acuma , gata , am tot ... :floare:


Cum spui tu, nu mai ai nici o scuza, asa ca la treaba cu tine! :D

AdaT a spus:

Io's la munca acuma... dar imi ploua in gura la greu. O sa imi potolesc poftele acasa cu ce mai am prin frigider de la sarbatori.
Multumim pentru retete Hana... vorba Dorinei... meriti mii de flori... ;) ;) ;)
Eu am mancat prajituri foarte bune cand am fost la Bistrita, in vizita, dar retetele nu le-am putut afla, pentru ca erau "secrete". Nici numele prajiturilor nu le-am aflat pana acuma... dar le-am recunoscut in pozele tale.
Hai ca vine ziua subsemnatei in cateva zile si poate isi face un cadou.
Saru'mana inca o data!


Cu placere Ada, ei, secrete, secrete, la asa bunatati toata lumea trebuie sa aiba acces liber! :mrgreen:
Take a walk on the wild side...

artizan

#60 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 January 2010 - 02:35 PM

KikenHana a spus:

Flódni - reteta


Hana eu sunt impresionata! :shock: Iti admir rabdarea si perseverenta,si as da orice sa gust Flodni, ca de facut nu stiu daca m-as incumeta.
Brava, brava si brava! :floare:

Arata acest topic


  • 6 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi