Forum Culinar: Caprioara in plic - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Caprioara in plic la cuptor

#1 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 23 February 2011 - 11:35 PM

Am primit o bucata de cotlet de caprioara din care mi-au iesit 8 fileuri pe care le-am preparat astfel:

Am tocat 1 ceapa si 2 catei de usturoi, am macinat piper. Am uns bine fileurile cu ulei de masline si le-am presarat cu piper, sare, ceapa si usturoiul tocat. Le-am acoperit cu folie si le-am lasat la frigider 24 ore.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12984967761828.jpg


Apoi le-am pus pe foi de hartie de copt, am mai garnisit cu frunze de salvie si rozmarin si am impachetat foaia tip plic.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12984967823082.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12984967862596.jpg


Le-am dat la cuptorul incins la 200 grade cu ventilatie timp de 10-12 minute. Le-am servit cu orez si legume. Au fost o mare delicatesaImagine postata

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-12984967910246.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-44-1298496797395.jpg
Take a walk on the wild side...

artizan

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 24 February 2011 - 06:03 AM

Arata foarte bine fripturica asta si banuiesc ca e foarte frageda, insa pentru mine gandul ca e caprioara in farfurie m-ar face sa privesc spre fereastra si nu tocmai cu zambetul pe buze la caprioarele care imi tot zburda prin spatele casei. :tongue4:

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 February 2011 - 07:11 AM

Nu am mîncat niciodata caprioara.Si mie mi-e groaza la gîndul ca e o Bamby,dar sincera sa fiu nu ma simt mai bine nici cînd musc din porc,vitel and Co...As vrea sa pot deveni vegetariana,si daca nu ar exista antricotul de vitel pe gratar cu mujdei de ustutoi,cred ca as reusi!

Kiken,arata foarte bine,si îmi place cum ai gatit carnea.Pare foarte frageda.Se aseamana cu alta carne la gust,persista gustul de vînat/wild?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 February 2011 - 08:52 AM

Superb, nu reuseam sa-mi imaginez cum era plicul :tongue4:
Presupun ca se poate incerca si cu un vitel, nu? Nefiind caprioara asa de lesne de gasit.

#5 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 24 February 2011 - 12:00 PM

La chef, Maya, sincer, nici mie nu-mi place sa ma gandesc ca-l mananc pe Bamby, mai ales ca si noi le vedem adesea pe dealuri in turme si le iubim, dar era carnea de capatat si era pacat sa nu fac nimic cu ea, daca tot a fost sacrificat un animal.

La gust si textura seamana foarte mult cu carnea de vita, atata doar ca are un gust mai pronuntat, mai "salbatic", dar foarte discret si placut.

Carnea s-a preparat foarte bine la plic, a ramas suculenta si frageda, totul mirosea grozav si s-a si facut foarte repede. Dupa ce am scos-o din cuptor n-am servit-o imediat ci am acoperit plicurile cu un prosop vreo 10 minute, sa transpire. Reteta o voi aplica si pentru alte carnuri, mai ales de vita, ca mi-a placut mult Imagine postata.
Take a walk on the wild side...

artizan

#6 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 24 February 2011 - 12:01 PM

Vezi postareaAdriana, la 24 February 2011 - 08:52 AM, a spus:

Superb, nu reuseam sa-mi imaginez cum era plicul :hungry:
Presupun ca se poate incerca si cu un vitel, nu? Nefiind caprioara asa de lesne de gasit.


Desigur, chiar recomand Imagine postata
Take a walk on the wild side...

artizan

#7 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 18 December 2011 - 05:54 PM

KHana, cam cit de mari au fost portiile de caprioara in plic ? m-ar interesa grosimea carnii crude, eventual gramajul/persoana ca sa stiu cum sa tai o pulpa de caprioara. :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi