
- 2 morcovi
- 1 bucata de telina
- 1 ceapa mica
- 1,2 l supa din vegeta mea de casa
- 400 g carne macinata
- 1 ou
- 2 linguri pesmet
- 1 legatura de leurda
- 300 smîntîna de frisca
- 2 linguri zeama de lamîie
- 2 linguri ulei
- sare,piper
- 1 lingura amidon(fac.)
Am curatat legumele si le-am taiat în bucati groabe.
Le-am calit scurt în ceva ulei,apoi am stins cu o supa facuta din vegeta facuta de mine
(o alta facuta din albituri,morcov si patrunjel).

Cînd a început supa sa clocoteasca,am pus perisoarele pe care le-am facut din carnea macinata
amestecata cu ou si pesmetul înmuiat cu o canita din supa de vegeta(din cei 1,2 l).
Le-am condimentat dupa gust.Nu am pus orez,ca asa îi plac mai bine Denisei.
Facute asa cu pesmet,perisoarele sînt foarte moi si fragede.
Daca nu ma însel,parca treaba cu pesmetul în perisoare,
mi-a ramas în memorie citind ceva scris de arcadia,dar nu stiu pe unde...


Am lasat la fiert vreo 25 de minute,dupa care am scos legumele si perisoarele din supa,cu o spumiera.
Am tocat grob leurda si am adaugat-o în supa.

Cînd s-a înmuiat,am macinat supa cu mixerul vertical,
apoi am adaugat smîntîna si perisoarele,
si am mai lasat sa traga un clocot de 5-6 minute pe foc moderat.
În acest timp am adaugat o lingura de amidon,sa se lege putin supa.

Am potrivit de sare,piper si zeama de lamîie.
Verdict-SUPER!Foaarte buna supa asta!

Multumim,Petu!

Ajutor









