Forum Culinar: Supa de leurda cu perisoare - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Supa de leurda cu perisoare

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 31 March 2011 - 04:46 PM

Am facut supa de leurda cu perisoare a petunelei,doar ca am întortocheat putin modul de preparare,dar ingredientele sînt aceleasi.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015823576112.jpg

  • 2 morcovi
  • 1 bucata de telina
  • 1 ceapa mica
  • 1,2 l supa din vegeta mea de casa
  • 400 g carne macinata
  • 1 ou
  • 2 linguri pesmet
  • 1 legatura de leurda
  • 300 smîntîna de frisca
  • 2 linguri zeama de lamîie
  • 2 linguri ulei
  • sare,piper
  • 1 lingura amidon(fac.)



Am curatat legumele si le-am taiat în bucati groabe.
Le-am calit scurt în ceva ulei,apoi am stins cu o supa facuta din vegeta facuta de mine
(o alta facuta din albituri,morcov si patrunjel).

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015822431986.jpg

Cînd a început supa sa clocoteasca,am pus perisoarele pe care le-am facut din carnea macinata
amestecata cu ou si pesmetul înmuiat cu o canita din supa de vegeta(din cei 1,2 l).
Le-am condimentat dupa gust.Nu am pus orez,ca asa îi plac mai bine Denisei.
Facute asa cu pesmet,perisoarele sînt foarte moi si fragede.
Daca nu ma însel,parca treaba cu pesmetul în perisoare,
mi-a ramas în memorie citind ceva scris de arcadia,dar nu stiu pe unde... :)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015822553522.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015822641189.jpg

Am lasat la fiert vreo 25 de minute,dupa care am scos legumele si perisoarele din supa,cu o spumiera.
Am tocat grob leurda si am adaugat-o în supa.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015822949823.jpg

Cînd s-a înmuiat,am macinat supa cu mixerul vertical,
apoi am adaugat smîntîna si perisoarele,
si am mai lasat sa traga un clocot de 5-6 minute pe foc moderat.
În acest timp am adaugat o lingura de amidon,sa se lege putin supa.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015823163757.jpg

Am potrivit de sare,piper si zeama de lamîie.
Verdict-SUPER!Foaarte buna supa asta!

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-5-13015823375188.jpg

Multumim,Petu! :)




-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 April 2011 - 11:58 AM

Ma bucur ca am putut si eu sa va fiu de folos cu ceva,si mai ales ca v-a placut. :P





PS Off Topic:ma duc sa fac cu Patrick vegeta ta de casa :pupic:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 12:08 PM

Interesanta ideea, n-am mincat niciodata perisoare asa, intr-o crema.
Doar ca eu nu sunt lamurita cine e leurda asta ca sa stiu ce sa caut aici :pupic:

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 April 2011 - 12:13 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2011 - 12:08 PM, a spus:

Interesanta ideea, n-am mincat niciodata perisoare asa, intr-o crema.
Doar ca eu nu sunt lamurita cine e leurda asta ca sa stiu ce sa caut aici :pupic:


Aglio Orsino, l-am cautat si eu ieri!

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 12:23 PM

Vezi postareaEataly, la 01 April 2011 - 12:13 PM, a spus:

Aglio Orsino, l-am cautat si eu ieri!

mersi :pupic: Sper sa-mi intre in cap acum. Dar eu pe aici nu l-am vazut.

#6 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 April 2011 - 12:35 PM

Poate ai noroc sa-l gasesti,ca e tare bun.Mie imi place ca are gust de usturoi,dar mie de la usturoi mi se face rau,de la asta nu.Nu stiu de ce.Deci,acum cat e perioada il folosesc la maxim :pupic: .Anul asta o sa-mi fac si ceva pasta pe care sa o pot pastra mai mult.
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#7 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 April 2011 - 12:49 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2011 - 12:23 PM, a spus:

Vezi postareaEataly, la 01 April 2011 - 12:13 PM, a spus:

Aglio Orsino, l-am cautat si eu ieri!

mersi :pupic: Sper sa-mi intre in cap acum. Dar eu pe aici nu l-am vazut.


Nici eu.Sa intreb la Monteu Roero sau la Murazzano.

#8 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 01 April 2011 - 01:03 PM

Fetelor, voi nu aveti piata pe acolo?
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#9 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 01:13 PM

Ba avem, da' n-avem leurda :pupic:
O sa ma uit si pe la plicutele cu seminte, daca gasesc le plantez macar de-o curiozitate.

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 April 2011 - 01:32 PM

Vezi postareapetunie, la 01 April 2011 - 01:03 PM, a spus:

Fetelor, voi nu aveti piata pe acolo?


Pai ce avem noi in piata, nu aveti voi.Si ce aveti voi, nu avem noi.
Depinde de zona, de obiceiuri, de gusturi.
Taranii care vand si lucruri mai "neobisnuite", au tot felul de ierburi dar leurda inca n-am vazut.
Nu aici, in oras.Poate daca iesim din oras, spre zonele mai rurale "riscam" sa gasim.

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 01:39 PM

Vezi postareapetunie, la 01 April 2011 - 11:58 AM, a spus:

Ma bucur ca am putut si eu sa va fiu de folos cu ceva,si mai ales ca v-a placut. :bounce:





PS Off Topic:ma duc sa fac cu Patrick vegeta ta de casa :hungry:

Ne-a placut chiar tare mult! :)
Îl pui pe Patrick sa pazeasca uscatul legumelor :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 01:43 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2011 - 12:08 PM, a spus:

Interesanta ideea, n-am mincat niciodata perisoare asa, intr-o crema.
Doar ca eu nu sunt lamurita cine e leurda asta ca sa stiu ce sa caut aici :hungry:

Adriana,supa nu e prea crema.Nici macar cu lingura aia de maizena nu se cremuie tare,doar se leaga putin,deci e înca foarte curguenta :bounce:
Leurda cînd o macini în litrul ala de zeama,e o nimica toata.Doar coloreaza si aromeaza zeama,nu da textura.Apoi smîntîna,iar e subtire.
Amidonul face cît sa lege sterlicii de grasime cu restul,adica o netezeste putin :)

Perisoarele le-am facut piticute,si chiar dau bine în supa asta.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 01:44 PM

Vezi postareaEataly, la 01 April 2011 - 01:32 PM, a spus:

Vezi postareapetunie, la 01 April 2011 - 01:03 PM, a spus:

Fetelor, voi nu aveti piata pe acolo?


Pai ce avem noi in piata, nu aveti voi.Si ce aveti voi, nu avem noi.
Depinde de zona, de obiceiuri, de gusturi.
Taranii care vand si lucruri mai "neobisnuite", au tot felul de ierburi dar leurda inca n-am vazut.
Nu aici, in oras.Poate daca iesim din oras, spre zonele mai rurale "riscam" sa gasim.

Ce nu avem noi?Ha? :hungry:
Poftiti, intrati, intrati si cumparati avem di taaaaatiiiii!Mi-ai amintit de Planeta Moldova :bounce:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 01:48 PM

Vezi postareapetunie, la 01 April 2011 - 01:03 PM, a spus:

Fetelor, voi nu aveti piata pe acolo?

Mai,eu pe unde am fost,în toate orasele aveau piata,italienii.Asa ca la noi,într-o anumita zi a saptamînii.
Poate au si locuri unde e piata toata ziua.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 01:50 PM

Vezi postareaAdriana, la 01 April 2011 - 01:13 PM, a spus:

Ba avem, da' n-avem leurda :hungry:
O sa ma uit si pe la plicutele cu seminte, daca gasesc le plantez macar de-o curiozitate.

Mai,dar dupa asezarea geografica,ar cam trebui sa aveti si voi leurda ...
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 01 April 2011 - 04:38 PM

Am inteles sorella, mersi.
Piata este peste tot, normal, si juma de zi, si ziua intreaga dar asta de obicei simbata, si in fiecare cartier, satuc sau comuna.

#17 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 April 2011 - 04:40 PM

bunn, eu pt maine am in plan ca azi sarim carnea :hungry:
Intrebasem si la subiectul petunelei ca am vazut ca sefu a zis ceva de o crema din leurda da cred ca n-a mai intrat nimeni.Unde e reteta ca eu nu o vaz/gasesc si ma bate gandu sa conserv si eu.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#18 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 April 2011 - 08:25 PM

Vezi postareaIoana, la 01 April 2011 - 04:40 PM, a spus:

bunn, eu pt maine am in plan ca azi sarim carnea :headbang:
Intrebasem si la subiectul petunelei ca am vazut ca sefu a zis ceva de o crema din leurda da cred ca n-a mai intrat nimeni.Unde e reteta ca eu nu o vaz/gasesc si ma bate gandu sa conserv si eu.

Nu stiu despre ce crema de leurda este vorba....
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#19 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 02 April 2011 - 06:45 AM

Minunata alcatuire! :headbang:

Cred ca ar merge si cu perisoare din branza de vaci (am facut o data cu bors rusesc de sfecla rosie)
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#20 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 02 April 2011 - 08:39 AM

Vezi postareaIoana, la 01 April 2011 - 04:40 PM, a spus:

bunn, eu pt maine am in plan ca azi sarim carnea :headbang:
Intrebasem si la subiectul petunelei ca am vazut ca sefu a zis ceva de o crema din leurda da cred ca n-a mai intrat nimeni.Unde e reteta ca eu nu o vaz/gasesc si ma bate gandu sa conserv si eu.


Cred ca se referea la pesto de leurda!

Sau ceea ce a spus Maestro: unt aromatizat cu leurda, dar nu cred ca se congeleaza.Au, ba?

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi