Forum Culinar: Chiftelute - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Chiftelute

#1 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 06 December 2009 - 08:53 PM

Va prezint reteta de chiftelute, asa cum le fac eu! Toata lumea "chifteleste" de zor, fiecare pune ingredientele dupa ochi ori dupa gust / miros / chef, dar eu am ajuns la concluzia ca ies cele mai gustoase chiftele daca respect ideea principala: 1/2 din compozitie sa fie carne tocata si 1/2 sa fie legume cu oua, faina si mirodenii.
Bon, io am folosit asa:
1 kil carne tocata de porc
3 cartofi dati prin razatoare si apoi scursi
2 cepe (apar 3 in poze, da' una am exilat-o)
2 morcovi marisori
2 oua
usturoi (cat doreste fiecare - eu am pus 1 capatana)
faina cat cuprinde (eu am rasturnat din punga, asa ca n-am habar cat am folosit.... cat sa se amestece nitel - sa zicem 200 g)
mirodenii de tot soiul (tarhon, oregano, busuioc, cimbru, nucsoara si nu-mi mai aduc acum aminte ce-am mai pus.... :study: )
verdeata (marar si patrunjel)
sare si piper

Imagine atasata: 97_a7e5069af9505a80e73fc65ecadb84a3.jpg
Am tocat marunt cepele, morcovii i-am ras, usturoiul l-am pisat, verdeata am taiat-o si totul a fost amestecat rezultand o "coca" omogena si din care se pot face chiftelute nesfaramicioase. Daca mai e nevoie, se adauga faina.

Imagine atasata: 97_fc378e48c76dc7bd0b73ac8e817fdc5d.jpg
Se frig chiftelutele in ulei incins si pe foc iute, apoi se servesc alaturi de-un piure (cartofi pisati cu unt, lapte si putin ulei ramas de la chiftele), putina salata de varza si niste verdeata presarata (marar):

Imagine atasata: 97_7dc60bc48b21d80b26fb1fee02ce5960.jpg
Mai de-aproape:

Imagine atasata: 97_15f547da8f5626275da503e448256732.jpg
Si mai de-aproape:

Imagine atasata: 97_64b5f30da9cdcd128d404168d6b5a0dd.jpg
Sexiune:

Imagine atasata: 97_0ec108864e5f3007d8ecfd273170d6a4.jpg

#2 Useril este offline   irina 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationOrleans, Franta

Postat 07 December 2009 - 09:13 PM

Eu pun mai putine legume. Imi aduc aminte de mama unui coleg care ne aducea chiftele calde, semanau ce ale tale. Buuune de tot!

#3 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 07 December 2009 - 09:35 PM

irina a spus:

Eu pun mai putine legume. Imi aduc aminte de mama unui coleg care ne aducea chiftele calde, semanau ce ale tale. Buuune de tot!



Mie imi place sa pun legume, altfel e carne fripta.... :D Si la gust... super!! :laughing7:
Le-am facut saptamana trecuta, mai spre seara, inainte sa ajunga jupanu' acasa. Din pricina fumului si-a aburului (plus mirosu'), am deschis usa (stau la casa) si am lasat sa se aeriseasca nitel. Bon. Vine jupanu' acasa si-mi zice ca vecinii (stam intr-o vila si sunt mai multi chiriasi) au zis ca miroase tare bine la noi...... :P cre' ca nu ma refuzau de le dadeam o chiftea!! :D

#4 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 27 May 2010 - 07:31 PM

Bate-ma, omoara-ma, dar nu-mi cere sa pun morcovi in chiftele!! In primul rand ca nu-mi plac prea tare morcovii si in al doilea rand ca eu am descoperit alta modalitate sa nu fie doar carne prajita! Le pun paine inmuiata in lapte, in rest la fel, usturoi, ceapa, marar,patrunjel, ce ma loveste atunci inspiratia??. Uneori am facut si cu cartofi rasi sunt foarte bune si asa! Proportiile tale sunt destul de apropiate de ale mele :whip2:
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#5 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 May 2010 - 07:40 PM

Vezi postareazerda, la 27 May 2010 - 07:31 PM, a spus:

Bate-ma, omoara-ma, dar nu-mi cere sa pun morcovi in chiftele!! In primul rand ca nu-mi plac prea tare morcovii si in al doilea rand ca eu am descoperit alta modalitate sa nu fie doar carne prajita! Le pun paine inmuiata in lapte, in rest la fel, usturoi, ceapa, marar,patrunjel, ce ma loveste atunci inspiratia??. Uneori am facut si cu cartofi rasi sunt foarte bune si asa! Proportiile tale sunt destul de apropiate de ale mele :whip2:


Maica, nu te bat si nici nu te-omor! Ca n-am de ce! Vezi-ti de treaba cu chiftelutele tale fara porcovasi, ca doar nu-i cine stie ce inventie de-a mea! Care vrea si poate, pune morcovi, care nu, nu! Haida de, ne-mpiedicam noi de-o biata leguma..... :-*
De paine inmuiata in lapte am mai auzit / vazut / mancat. Daca nu, mere si cu pesmet. Io rad mereu barabule si cateodata pun pesmet, in loc de faina. =))

#6 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 27 May 2010 - 09:17 PM

Eu nu pun legume, pun doar ceva ceapa si marar. Atat. Nu pun nici faina, nici paine. Sunt carne 95%.

#7 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 27 May 2010 - 09:20 PM

Vezi postareajulix_2007, la 27 May 2010 - 09:17 PM, a spus:

Eu nu pun legume, pun doar ceva ceapa si marar. Atat. Nu pun nici faina, nici paine. Sunt carne 95%.


Bune si alea! Da' prefer sa pun si legume, ca sa le-ndesesc (la numar). :biggrin:

#8 Useril este offline   sorinadaniela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 3,741
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationVicenza (Italia)

Postat 27 May 2010 - 10:30 PM

Si eu le fac la fel ca tine, cu o singura deosebire, in loc de faina pun pesmet... mama, ce bune mai sunt. Mi-ai facut pofta... ia sa cumpar eu sambata niste carne tocata.
Multumesc pt idee! :D Sorina
Sorina

#9 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 28 May 2010 - 08:12 AM

Foxxy mie imi plac mult chiftelutele tale - mai ales ca au asa de multe legume. Trebuie doar sa verific si sa-l intreb insa si pe The Husband : ).
Sau mai bine le fac si-ti spun reactia dupa :D

#10 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 28 May 2010 - 12:34 PM

Vezi postareaCristina, la 28 May 2010 - 08:12 AM, a spus:

Foxxy mie imi plac mult chiftelutele tale - mai ales ca au asa de multe legume. Trebuie doar sa verific si sa-l intreb insa si pe The Husband : ).
Sau mai bine le fac si-ti spun reactia dupa :mellow:


Spor la treaba si te astept cu reactii!!! :floare:

#11 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 May 2010 - 09:26 AM

Arata foarte fain chiftelele :pupic:
Eu am o problema, niciodata nu stiu cit sa le prajesc :floare: , adica le prajesc foarte tare si scad , va rog frumos spuneti-mi si mie secretul , cum le prajiti , cit timp, pt ca nu vreau sa ramina crude da nici prea uscate

#12 Useril este offline   Cristina 

  • Regina Lamâilor
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 907
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationDown Under

Postat 29 May 2010 - 01:29 PM

Executat chiftele -bune, bune! :floare: Mersi de reteta :pupic:
Si dovada
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-86-127513254301.jpg

#13 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 May 2010 - 02:25 PM

Vezi postareasissi, la 29 May 2010 - 09:26 AM, a spus:

Arata foarte fain chiftelele :-*
Eu am o problema, niciodata nu stiu cit sa le prajesc :pupic: , adica le prajesc foarte tare si scad , va rog frumos spuneti-mi si mie secretul , cum le prajiti , cit timp, pt ca nu vreau sa ramina crude da nici prea uscate


Sissi, eu prajesc chiftelutele la foc mediu spre mic, muuuuult si bine. Mai bine sa fie coapte decat crude! =((
Incing bine uleiul, apoi pun chiftelele in tigaie, destul de ingramadite, ca oricum mai scad la fript. Le las cam 5 minute, apoi le-ntorc. Sunt relativ crude, dar la intorc de cateva ori, pana imi place crusta formata. Daca dai focul la tare, se ard pe exterior si raman crude in interior. Daca lasi la minim, astepti mult si bine pan' se coc!
Eu am plita electrica, cu 6 trepte de putere. Prajesc chiftelele la treapta a 3-a de obicei.
Spor la treaba! :floare:

#14 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 May 2010 - 02:26 PM

Vezi postareaCristina, la 29 May 2010 - 01:29 PM, a spus:

Executat chiftele -bune, bune! :floare: Mersi de reteta :pupic:
Si dovada



Ce pofta de chiftelute imi facusiiiiiiiii...... Arata tare bine ale tale, bravo! :-* Le-ai trecut prin susan, nu? =((

#15 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 29 May 2010 - 04:04 PM

Fox, merci si eu am tot aragaz electric cu 6 trepte, saptamina viitoare la sf o sa incerc chftelutele tale, sa avem pt drum ca plecam in concediu.
Cristina arata wow chiftele tale

#16 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 29 May 2010 - 07:25 PM

Vezi postareasissi, la 29 May 2010 - 04:04 PM, a spus:

Fox, merci si eu am tot aragaz electric cu 6 trepte, saptamina viitoare la sf o sa incerc chftelutele tale, sa avem pt drum ca plecam in concediu.
Cristina arata wow chiftele tale


Cu placere si spor la treaba! :hungry:

#17 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 11 October 2011 - 09:50 PM

Hielloouu! Ca io' pe asta am ratat-o ,iezact' ashea fac si eu,mai putin mirodeniile (tarhon etc,etc) si le numim parjoale ,la noi ca de' zona,cred ca-i divina'' =))

Fox :headbang:

Edit : eu mai si prajesc ceapa =))

#18 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 11 October 2011 - 10:11 PM

aseta sunt prajite cu ulei, in tigaie, pe aragaz, foxxy?
in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 October 2011 - 08:59 AM

Vezi postareaGeany, la 11 October 2011 - 09:50 PM, a spus:

Hielloouu! Ca io' pe asta am ratat-o ,iezact' ashea fac si eu,mai putin mirodeniile (tarhon etc,etc) si le numim parjoale ,la noi ca de' zona,cred ca-i divina'' :D

Fox :huh:

Edit : eu mai si prajesc ceapa :D

Tarhon nu pun intotdeauna. Doar atunci m-a mancat labuta sa pun. Daca am chef si-mi aduc aminte, scap toate ierburile din dulap. Daca nu, nu!
Ceapa n-o prajesc, pentru ca ies mult rpea uleioase si nu-mi plac. Am incercat o data, dar m-am lasat de sportul asta. Ceapa cruda la chiftele si ceapa calita la sarmale. Scurt, clar si la obect! :D
Mie nu-mi place cuvantul de parjoale. Nu stiu de ce. Suna urat in timpanu' meu propriu si personal. Io stiu de chiftele si atat! :D

#20 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 12 October 2011 - 09:03 AM

Vezi postareaDaniella, la 11 October 2011 - 10:11 PM, a spus:

aseta sunt prajite cu ulei, in tigaie, pe aragaz, foxxy?
in afara de ciuperci cu ce ar mai putea fi inlocuite legumele?

Da, astea au fost facute cu ulei. Alta data le-am facut in cuptor, dar nu le-am mai pozat. Alea facute la cuptor ies un pic crocante, ar trebui facute mai maricele, ca sa nu se usuce prea tare. Dar sunt mai dietetice fata de cele prajite in ulei. :huh:

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi