Forum Culinar: Sarpe picant - Forum Culinar

Salt la continut

  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sarpe picant fara sarpe :D

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 06:52 PM

Cînd am facut acest sarpe picant pentru prima data,acu vreo 2 luni,ma inspirasem dintr-o reteta a Iuliei(Sarpe cu brînza dulce),o blogerita.
Varianta dulce,de altfel la fel de buna ca varianta picanta,am postat-o în urma cu vreo 3 ani pe blog,si pe alte forumuri :appl:
Cu ceva timp în urma,am vazut pe blogul Laurei Adamache o reteta asemanatoare.
Mi-a placut ca spirala/sarpele ei era mai subtire,asa ca de data asta m-am inspirat dupa modelul ei,dar am pastrat umplutura mea picanta.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040091477716.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040091611446.jpg


  • aluat foietaj*
  • 700 g spanac
  • 200 g Feta greceasca(oaie)
  • 50 g pecorino romano(oaie)
  • 2 catei de usturoi
  • 1 lingura pesmet
  • 1 ou
  • sare
  • piper


  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri seminte de susan


*Am avut doua foi de aluat proaspat(cumparat).Foile sînt de aproximativ 40x24 cm.
Dintr-o foaie am taiat 4 fîsii de 6 cm latime.Din cealalta foaie am folosit doar jumatate/2 fîsii.
Din jumatatea de foaie ramasa am facut cîteva grisine su susan.

Spanacul l-am fiert 2-3 minute,l-am lasat la scurs de apa,l-am lasat la racorit,
dupa care l-am stors bine de tot cu mîinile prin presare în sita.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040091897048.jpg

L-am amestecat cu Feta farîmitata,pecorino razuit,ou,
cateii de usturoi pisati,pesmet,sare si putin piper.
Am framîntat bine si am întins acest amestec pe fîsiile de aluat.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040092076955.jpg

Le-am lipit apasînd marginile aluatului cu degetele.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040092220451.jpg

Sulurile de aluat umplute le-am pus unul dupa altul în cerc,într-o tava cu hîrtie de copt.
Le-am "sudat" putin unul cu celalalt prin apasare cu degetele.
Nu trebuie sa fie sudate perfect,umplutura cu curge.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040092435288.jpg

Am uns sarpele cu lapte,iar deasupra am presarat seminte de susan.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040092579727.jpg

Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180° pîna s-a rumenit asa cum mi-a placut.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040092984258.jpg

L-am lasat 5 minute la racorit,apoi ne-am servit cu cîte o felie.
Atentie,si dupa 5-7 minute de racoreala înca arde în interior :floare:

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13040093174446.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   KikenHana 

  • fata verde
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,172
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationinto the wild

Postat 28 April 2011 - 06:56 PM

Cand am vazut titlul chiar am crezut ca-i vorba de un sarpe adevaratImagine postata. Arata foarte fain!
Take a walk on the wild side...

artizan

#3 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 07:01 PM

Vezi postareaKikenHana, la 28 April 2011 - 06:56 PM, a spus:

Cand am vazut titlul chiar am crezut ca-i vorba de un sarpe adevaratImagine postata. Arata foarte fain!

Am scris la descriere ca e fara sarpe! =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#4 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2011 - 07:12 PM

Wow, injinerie mare si injenioasa. cand o sa am timp poate ma apu sa serpentinez si eu.
arata grozav. brava. =))

#5 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 28 April 2011 - 07:39 PM

tare bine arata!!! =))

#6 Useril este offline   julix_2007 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 1,244
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 28 April 2011 - 07:43 PM

Tot la sarpe adevarat m-am gandit si eu, desi am citit si completarea. Pe urma am zis ca o fi ceva gen mancare de sarpe dara fara sarpe, cand colo e ... spanac cu branza incolacite. Arata tare bine. Cu spanacul nu ma pot imprieteni nicicum (doar cu ala crud, ceva tandretzuri accidentale), dar ideea merge cu absolut orice fel de combinatii. Cand oi avea timp mai mult de stat in bucatarie, ma apuc de "sherpuiala".

#7 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 28 April 2011 - 09:04 PM

L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.
Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.
Si "subtirimea "asta e tot schepsisul.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#8 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 28 April 2011 - 09:55 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 April 2011 - 09:04 PM, a spus:

L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.
Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.
Si "subtirimea "asta e tot schepsisul.


Ei acu' si tu ! Vezi ca serpii-s de mai multe feluri, poa' sa fie si o anaconda! =)) =))

#9 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2011 - 10:52 PM

Off, pacat de bunatatea de reteta dar eu cum am fobie, o data ce am citi sarpe, mi s-a strans stomacul.

Eu cred ca i-as fi zis melc, ceva! acum daca stiu despre ce e, poate imi trece...
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 10:56 PM

Vezi postareastella, la 28 April 2011 - 07:12 PM, a spus:

Wow, injinerie mare si injenioasa. cand o sa am timp poate ma apu sa serpentinez si eu.
arata grozav. brava. =))

Merci,Stella.Sa stii ca nu se face greu,si nici nu ia timp.Cu aluat cumparat,bineînteles =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 10:56 PM

Vezi postareaLiliana, la 28 April 2011 - 07:39 PM, a spus:

tare bine arata!!! =))

Merci,Liliana =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 10:59 PM

Vezi postareajulix_2007, la 28 April 2011 - 07:43 PM, a spus:

Tot la sarpe adevarat m-am gandit si eu, desi am citit si completarea. Pe urma am zis ca o fi ceva gen mancare de sarpe dara fara sarpe, cand colo e ... spanac cu branza incolacite. Arata tare bine. Cu spanacul nu ma pot imprieteni nicicum (doar cu ala crud, ceva tandretzuri accidentale), dar ideea merge cu absolut orice fel de combinatii. Cand oi avea timp mai mult de stat in bucatarie, ma apuc de "sherpuiala".

Mîncare de sarpe,fara sarpe :)
Am pastrat denumirea de sarpe,pentru ca asa s-a numit si reteta dupa care m-am inspirat.Doar ca aia era cu brînza dulce,ou,stafide,zahat,vanilie..etc
Eu si spanacul sîntem prieteni la catarama.Eu pot sa-l si pasc! =))
Julixule,poti sa combini o umplutura dupa gustul tau =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 11:00 PM

Vezi postareaPiscotel, la 28 April 2011 - 09:04 PM, a spus:

L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.
Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.
Si "subtirimea "asta e tot schepsisul.

Eu as vrea un aluat de ala gros,dar aici nu gasesc..ar trebui sa fac,dar nu am chef =))
Auzi,dar daca-l mai rolezi si-l subtiezi...oare nu merge?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 11:02 PM

Vezi postarealaura_lala, la 28 April 2011 - 09:55 PM, a spus:

Vezi postareaPiscotel, la 28 April 2011 - 09:04 PM, a spus:

L-am vazut si pe al Laurei,il vad si pe al tau,si zau ca sunt superbe amandoua.
Intr-o zi poate ma hotarasc sa incerc si eu.Numai ca nu stiu daca cu aluatul de foetaj care se gaseste la noi iese asa de subtire.
Si "subtirimea "asta e tot schepsisul.


Ei acu' si tu ! Vezi ca serpii-s de mai multe feluri, poa' sa fie si o anaconda! :) =))

Chiar asa!Al meu e mai mamba =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 11:03 PM

Vezi postareazerda, la 28 April 2011 - 10:52 PM, a spus:

Off, pacat de bunatatea de reteta dar eu cum am fobie, o data ce am citi sarpe, mi s-a strans stomacul.

Eu cred ca i-as fi zis melc, ceva! acum daca stiu despre ce e, poate imi trece...

Zerda,pai tu nu-i spune sarpe,spunei melc,spirala,cotobelc =))
Sa stii ca si eu lesin la vazul serpilor,dar nu ma deranjeaza numele "colacului".Important este sa nu fie sarpe adevarat =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 28 April 2011 - 11:21 PM

Ii zic melc! Sa nu crezi ca e gluma ca lesin,mi-au facut unii glumite cu serpi din aia de plastic si-am ridicat cartierul in picioare! =))
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#17 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 April 2011 - 11:30 PM

Sarpe, nu sarpe, mie-mi place grozav de tare =)) !
Eu n-am mancat niciodata feta, nici nu stiu daca gasesc aici.
Eventual as putea inlocui cu alt fel de branza.

#18 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 April 2011 - 03:00 AM

Adevarata arta "sarpele" asta! Eu nici n-am mai citit explicatia, am intrat si eu de curioasa. Ma bucur ca am mai gasit un fel de a umple foile cu spanac, desi nu cred sa-mi iasa ca al tau, ca n-am... subler...
Desi ne place foarte mult si placinta cu spanac si spanakopitas (chiar ieri am facut), as mai schimba modul de prezentare.

#19 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 29 April 2011 - 03:04 AM

Vezi postareaany_annette, la 28 April 2011 - 11:30 PM, a spus:

Sarpe, nu sarpe, mie-mi place grozav de tare =)) !
Eu n-am mancat niciodata feta, nici nu stiu daca gasesc aici.
Eventual as putea inlocui cu alt fel de branza.


Am mai vazut si in alte postari, poate ma lamuresc acum: feta nu-i telemeaua? Care-i diferenta?

Editez - daca-i cazul mutati va rog intrebarea mea la subiectul cu branzeturi.

#20 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 29 April 2011 - 07:39 AM

Imi place grozav mai ales ca e perfect simetric =))
Any n-ai Lidl pe linga tine? Ca e o feta din Grecia foarte buna.
Adi, feta e telemeaua facuta in Grecia sau in Danemarca care, incredibil dar adevarat e cel mai mare producator de feta din Europa, diferenta intre ele ar fi ca Danemarca o face cu lapte de vaca si Grecia de oaie sau capra ce-o fi.

Arata acest topic


  • 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi