Eu am sa dau cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 3 mini-tarte, asta doar orientativ. Deci formele mele au fost de placinta, din aluminiu, 8 cm diametru.
jumatate de dovleac butternut, fiert la aburi, apoi facut piure
branza philadelphia 250 g (poate fi si proaspata sau ricotta
1 ou mare
parmezan
spanac maruntit 300 g
1 ceapa mica, taiata fin
nucsoara
2 catei de usturoi
sare, piper
Piureul de dovleac se amesteca cu un pic de sare.

Branza se freaca cu parmezan si oul

Spanacu se amesteca cu ceapa calita. Se adauga usturoiul pisat, nucsoara, sare si piper.


Toate fiind pregatite, se trece la aranjatul in forme. Am intins foaia de foietaj, am mai intins-o un pic cu sucitorul, am decupat cercuri si apoi le-am pus in forme. Am pus primul strat, dovleacul, apoi branza si apoi spanacul.



Am repetat, dovleac, branza, spanac si am astupat totul cu un strat de aluat. Am decupat din aluatul ramas o inimioara si am asezat-o pe tarta.

Dupa ce le-am facut pe toate le-am bagat in frigider pentru 10 min timp in care am pornit cuptorul la 200C (400F).

Am lasat tartele in cuptor vre-o 30 min, pana s-au rumenit frumos.

Ajutor






