Forum Culinar: Tarta in trei culori - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta in trei culori

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 29 April 2011 - 04:55 PM

De cand am gasit tarta asta intr-o revista online, o fac destul de des. Nu e greu de facut, dar e un pic migaloasa daca o faceti in varianta mini, asa cum am facut-o eu. Pentru o masa bufet, ideal e sa o faceti mai mare si scapati si de bibileala.

Eu am sa dau cantitatile pe care le-am folosit eu pentru 3 mini-tarte, asta doar orientativ. Deci formele mele au fost de placinta, din aluminiu, 8 cm diametru.

jumatate de dovleac butternut, fiert la aburi, apoi facut piure
branza philadelphia 250 g (poate fi si proaspata sau ricotta
1 ou mare
parmezan
spanac maruntit 300 g
1 ceapa mica, taiata fin
nucsoara
2 catei de usturoi
sare, piper

Piureul de dovleac se amesteca cu un pic de sare.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040874351126.jpg

Branza se freaca cu parmezan si oul

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040875505247.jpg

Spanacu se amesteca cu ceapa calita. Se adauga usturoiul pisat, nucsoara, sare si piper.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040877112587.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040877277974.jpg

Toate fiind pregatite, se trece la aranjatul in forme. Am intins foaia de foietaj, am mai intins-o un pic cu sucitorul, am decupat cercuri si apoi le-am pus in forme. Am pus primul strat, dovleacul, apoi branza si apoi spanacul.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040885990423.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040886118771.jpg
Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040886854877.jpg


Am repetat, dovleac, branza, spanac si am astupat totul cu un strat de aluat. Am decupat din aluatul ramas o inimioara si am asezat-o pe tarta.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040887491256.jpg

Dupa ce le-am facut pe toate le-am bagat in frigider pentru 10 min timp in care am pornit cuptorul la 200C (400F).

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040887873639.jpg

Am lasat tartele in cuptor vre-o 30 min, pana s-au rumenit frumos.

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-341-13040888161218.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 June 2011 - 07:10 PM

interesanta tarta asta ! dovleac cu spanac ,nas fi asociat niciodata.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 June 2011 - 09:38 PM

asa a zis si barbate-miu prima data, dar o mananca cu placere de cate ori o fac.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 07 June 2011 - 09:53 PM

Mie imi place combinatia si de gusturi si de culori.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#5 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 June 2011 - 11:02 PM

culorile m-au atras si pe mine :angryfire:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 June 2011 - 08:50 AM

Tare interesanta combinatia si merg mancate si reci.Pacat ca al meu nu mananca spanac :angryfire: ,dar tot tb sa incerc odata pt mine
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 08 June 2011 - 01:31 PM

incearca, cine stie, poate in combinatia asta mananca si al tau spanac. La noi Stefania nu mananca spanac, dar tarta asta ii place si am avut surpriza sa manance una intreaga.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 08 June 2011 - 02:17 PM

Vezi postareaaura, la 08 June 2011 - 01:31 PM, a spus:

incearca, cine stie, poate in combinatia asta mananca si al tau spanac. La noi Stefania nu mananca spanac, dar tarta asta ii place si am avut surpriza sa manance una intreaga.


Mai mananca spanac,dar doar in pastele cu gorgonzola sau salata de spanacel.Sa vad daca il pacalesc :)
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi