Forum Culinar: Tarta cu sparanghel - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu sparanghel

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 03 May 2011 - 02:16 PM


Daca tot a început sezonul...

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044244222584.jpg


  • 18-20 fire de sparanghel
  • 200 ml smîntîna
  • 200 g brînza Feta,maruntita
  • 100 g jambon fiert,tocat grob
  • 50 g mozzarella razuita
  • 1 lingura marar tocat fin
  • 4 oua


  • aluat foietaj



astazi va prezint o tarta cu sparanghel,simpla si delicioasa.
În primul rînd fixati cuptorul la 180°C,pentru ca prepararea merge rapid.
Sparanghelul a fost atît de proaspat si fraged încît nu a fost nevoie sa-l curat deloc.
Am taiat doar putin din capete.
L-am spalat si l-am pus la fiert în aparatul cu aburi timp de 5-6 minute.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044244410109.jpg

Între timp am amestecat cu telul ouale,mozzarella,feta,smîntîna si mararul.
În timp ce amestecam,m-am hotarît sa adaug si ceva putin jambon.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-1304424461976.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044244720818.jpg

Firele de sparanghel le-am taiat feliute,le-am adaugat la amestecul de brînza si oua,
iar vîrfurile le-am pastrat pentru "decorat" tarta.
Am îmbracat forma de tarta cu aluat foietaj,apoi am turnat amestecul de mai sus.
Vîrfurile sparanghelului le-am asezat deasupra si am dat tarta în cuptorul preîncalzit.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044244986835.jpg

Am lasat-o la copt,pîna mi-a placut culoarea aluatului.
De cel putin 30 de minute are nevoie însa,pentru a se coace si interiorul.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044246164631.jpg

Foarte buna pentru un mic dejun întîrzîiat la un sfîrsit de saptamîna,sau oricînd...

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044246379618.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13044246556683.jpg
















-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 03 May 2011 - 04:48 PM

Yuuuummmm!
Arata tare bine tarta. :violent1:

#3 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 03 May 2011 - 10:26 PM

Waw, ce idee minunata, daca miine gasesc tot ce-mi trebuie o fac pentru aperidog-ul de vineri, dar ca aluat o sa il fac pe cel cu vin in Thermomix.

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 May 2011 - 01:12 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 03 May 2011 - 04:48 PM, a spus:

Yuuuummmm!
Arata tare bine tarta. :floare:

Merci,Gabi :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 04 May 2011 - 01:14 PM

Vezi postareaAdriana, la 03 May 2011 - 10:26 PM, a spus:

Waw, ce idee minunata, daca miine gasesc tot ce-mi trebuie o fac pentru aperidog-ul de vineri, dar ca aluat o sa il fac pe cel cu vin in Thermomix.

Eu eram în graba,dar o s-o repet cu aluatul meu în gen pâte brisée picant.
As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 04 May 2011 - 03:30 PM

Arata super bine si eu cum sunt moarta dupa sparanghel...plus ca vine una bucata de baiat care trebuie super-rasfatat asa ca strang retete de zor!
A cat is a friend fur-ever !

#7 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 04 May 2011 - 03:57 PM

Laic, laic si iar laic! :floare:
aka: Imi place despre ea.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#8 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 May 2011 - 06:36 PM

Am fiert deja sparanghelul azi, miine o fac.

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 05 May 2011 - 03:24 PM

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


:appl: Hmmmm, asta suna a provocare....
Mi-a venit o idee si am si sparanghel.
Maya, you can count on me! :floare:

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 May 2011 - 03:31 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 May 2011 - 06:36 PM, a spus:

Am fiert deja sparanghelul azi, miine o fac.

Ai facut-o? Ti-a placut?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 May 2011 - 03:33 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 05 May 2011 - 03:24 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


:appl: Hmmmm, asta suna a provocare....
Mi-a venit o idee si am si sparanghel.
Maya, you can count on me! :floare:

Te astept! :P
Între timp am gasit si eu o idee,dar nu am gasit sparanghel frumos.Am ajuns prea tîrziu la dugheana taranului,iar în magazin era doar de pe alte meleaguri,si nici nu era foarte proaspat.Dar abia astept sa fac din nou ceva cu sparanghel!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 May 2011 - 03:46 PM

Vezi postareaMaya, la 05 May 2011 - 03:31 PM, a spus:

Ai facut-o? Ti-a placut?

Acu ma duc s-o fac.

#13 Useril este offline   sissi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,012
  • Inregistrat: 27-May 10
  • Locationde pe malul Salzach

Postat 05 May 2011 - 09:32 PM

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:



As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


Eu ieri am facut omleta cu sparangel si menta buna
Daca ai drum prin austria la Billa apare lunar revista "frisch gekocht", e un 1 euro in revista de luna asta are foarte multe retete cu spargel si macar una din ele tot te-ar tenta

#14 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 06 May 2011 - 07:48 AM

Am facut-o dar n-o pot gusta ca tre s-o duc diseara la dog party, o sa zic miine daca a avut succes :violent6:
In loc de jambon eu am pus bucatele de speck pentru ca il aveam taiat deja felii.
Cum ziceam aluatul l-am facut eu in Thermomix, pe cel cu ulei si vin.
Oricit am incercat sa asez sparanghelul artistic la copt s-a asezat cum a vrut el :floare:
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-4-13046609257256.jpg

#15 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 03:10 PM

Vezi postareasissi, la 05 May 2011 - 09:32 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:



As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


Eu ieri am facut omleta cu sparangel si menta buna
Daca ai drum prin austria la Billa apare lunar revista "frisch gekocht", e un 1 euro in revista de luna asta are foarte multe retete cu spargel si macar una din ele tot te-ar tenta

Urmatoarele zile trec prin Austria,dar noaptea.La Billa cam nu ajung de obicei.Dar cînd o sa am ocazia o sa ma uit dupa revista asta.Merci :occasion15:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#16 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 03:11 PM

Vezi postareaAdriana, la 06 May 2011 - 07:48 AM, a spus:

Am facut-o dar n-o pot gusta ca tre s-o duc diseara la dog party, o sa zic miine daca a avut succes :occasion15:
In loc de jambon eu am pus bucatele de speck pentru ca il aveam taiat deja felii.
Cum ziceam aluatul l-am facut eu in Thermomix, pe cel cu ulei si vin.
Oricit am incercat sa asez sparanghelul artistic la copt s-a asezat cum a vrut el :D
Atasament tartaasparagi.jpg

Arata foarte bine aranjamentul si potriveste cu forma dreptunghiulara!Sper sa le placa la oameni! :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#17 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 May 2011 - 06:17 PM

Vezi postareaMaya, la 05 May 2011 - 03:33 PM, a spus:


Te astept! :)
Între timp am gasit si eu o idee,dar nu am gasit sparanghel frumos.Am ajuns prea tîrziu la dugheana taranului,iar în magazin era doar de pe alte meleaguri,si nici nu era foarte proaspat.Dar abia astept sa fac din nou ceva cu sparanghel!


Maya, initial m-am gandit la o alta reteta pe care sper sa o prestez in curand insa intre timp, la cererea micului public :occasion15: am realizat acest sufleu de sparanghel si gorgonzola de altfel foarte gustos si usor de facut. Lecker!

#18 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 May 2011 - 10:50 PM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 03:11 PM, a spus:

Arata foarte bine aranjamentul si potriveste cu forma dreptunghiulara!Sper sa le placa la oameni! :sad1:

S-a terminat aproape imediat, a mincat-o si o tipa care nu maninca carne, nici nu si-a dat seama, e drept ca pusesem felii de speck subtiri pe care le-am rupt bucatele.
Singura chestie care nu mi-a placut e ca era rece, tartele astea sunt de o mie de ori mai placute caldute, data viitoare o incalzesc inainte acasa, o pun intr-o paturica si o duc asa :)

#19 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 May 2011 - 12:48 AM

Vezi postareaMaya, la 04 May 2011 - 01:14 PM, a spus:

Vezi postareaAdriana, la 03 May 2011 - 10:26 PM, a spus:

Waw, ce idee minunata, daca miine gasesc tot ce-mi trebuie o fac pentru aperidog-ul de vineri, dar ca aluat o sa il fac pe cel cu vin in Thermomix.

Eu eram în graba,dar o s-o repet cu aluatul meu în gen pâte brisée picant.
As face ceva ...altceva cu sparanghel,ca acum tot gasesc proaspat si de la noi...dar n-am idei!


Eu ador supa de sparanghel ( las capetele deoparte si le adaug in supa la final; si restul mixez)

#20 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 08 May 2011 - 01:47 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 06 May 2011 - 06:17 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 05 May 2011 - 03:33 PM, a spus:


Te astept! :lol:
Între timp am gasit si eu o idee,dar nu am gasit sparanghel frumos.Am ajuns prea tîrziu la dugheana taranului,iar în magazin era doar de pe alte meleaguri,si nici nu era foarte proaspat.Dar abia astept sa fac din nou ceva cu sparanghel!


Maya, initial m-am gandit la o alta reteta pe care sper sa o prestez in curand insa intre timp, la cererea micului public :angryfire: am realizat acest sufleu de sparanghel si gorgonzola de altfel foarte gustos si usor de facut. Lecker!

Arata excelent sufleul asta.Cred ca o sa-l fac si eu! :-*
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi