Daca tot a început sezonul...

- 18-20 fire de sparanghel
- 200 ml smîntîna
- 200 g brînza Feta,maruntita
- 100 g jambon fiert,tocat grob
- 50 g mozzarella razuita
- 1 lingura marar tocat fin
- 4 oua
- aluat foietaj
astazi va prezint o tarta cu sparanghel,simpla si delicioasa.
În primul rînd fixati cuptorul la 180°C,pentru ca prepararea merge rapid.
Sparanghelul a fost atît de proaspat si fraged încît nu a fost nevoie sa-l curat deloc.
Am taiat doar putin din capete.
L-am spalat si l-am pus la fiert în aparatul cu aburi timp de 5-6 minute.

Între timp am amestecat cu telul ouale,mozzarella,feta,smîntîna si mararul.
În timp ce amestecam,m-am hotarît sa adaug si ceva putin jambon.


Firele de sparanghel le-am taiat feliute,le-am adaugat la amestecul de brînza si oua,
iar vîrfurile le-am pastrat pentru "decorat" tarta.
Am îmbracat forma de tarta cu aluat foietaj,apoi am turnat amestecul de mai sus.
Vîrfurile sparanghelului le-am asezat deasupra si am dat tarta în cuptorul preîncalzit.

Am lasat-o la copt,pîna mi-a placut culoarea aluatului.
De cel putin 30 de minute are nevoie însa,pentru a se coace si interiorul.

Foarte buna pentru un mic dejun întîrzîiat la un sfîrsit de saptamîna,sau oricînd...



Ajutor










