Forum Culinar: Sufleu de sparanghel si gorgonzola - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Sufleu de sparanghel si gorgonzola

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 06 May 2011 - 06:12 PM

SUFLEU DE SPARANGHEL SI GORGONZOLA

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976520826.jpg

INGREDIENTE:


- 175 gr. sparanghel proaspat sau congelat
- 25 gr. unt
- 2 linguri de faina
- 100 ml. lapte
- 2 oua
- 60 gr. gorgonzola
- sare, piper

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046975980799.jpg

Se incinge cuptorul la 1800 C.
Se spala si se fierbe sparanghelul circa 2-3 minute in apa cu putina sare si cateva picaturi de zeama de lamaie.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976052844.jpg

Se scoate, scurge bine, se lasa sa raceasca putin si se taie bucati de circa 2-3 cm.
Intr-o cratita mica se topeste untul, se adauga 2 linguri de faina si se stinge cu lapte.
Se condimenteaza sosul cu sare si piper, se opreste focul si se lasa sa se raceasca.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976119307.jpg

Intr-un mixer se amesteca spranghelul taia marunt, branza faramitata, galbenusurile de la 2 oua si sosul alb.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976180118.jpg

Separat se bat spuma albusurile si apoi se amesteca cu restul ingredientelor adaugand treptat pana se omogenizeaza totul.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976239205.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976310205.jpg

Se toarna in forme rezistente la foc si se dau la cuptor 30-35 minute.
Se serveste cald.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-13046976374196.jpg

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-701-1304697645054.jpg

Reteta inspirata din cartea "FANTASTICO!" Contemporary Italian Cuisine, by Gino D'Acampo



#2 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 07:30 PM

Arata...Fantastico!
Multumesc pentru inspiratie! :headbang:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 May 2011 - 09:09 PM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 07:30 PM, a spus:

Arata...Fantastico!
Multumesc pentru inspiratie! :headbang:


+1 :105:

p.s. Chef-A, daca vede Dragos ca ai facut harcea-parcea pe Majestatea Sa Sparanghelul :D la mixer, lesinaaa ! :)

#4 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 06 May 2011 - 09:44 PM

Va cam faceti de cap cu sparanghelul asta! :headbang: Tocmai ce mi-am cumparat si eu 2 vase ceramice pt. cuptor (individuale) si vreau sa le inaugurez. Ce ar merge in loc de gorgonzola? Aici nu gasesc asa ceva. Brie? Camembert? Branza de burduf? :105:

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 10:36 PM

Vezi postarealaura_lala, la 06 May 2011 - 09:44 PM, a spus:

Va cam faceti de cap cu sparanghelul asta! :headbang: Tocmai ce mi-am cumparat si eu 2 vase ceramice pt. cuptor (individuale) si vreau sa le inaugurez. Ce ar merge in loc de gorgonzola? Aici nu gasesc asa ceva. Brie? Camembert? Branza de burduf? :105:

Depinde ce-ti place tie.Eu cred ca Brie si Camembert merg bine ca textura.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 07 May 2011 - 09:04 AM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 06 May 2011 - 09:44 PM, a spus:

Va cam faceti de cap cu sparanghelul asta! :headbang: Tocmai ce mi-am cumparat si eu 2 vase ceramice pt. cuptor (individuale) si vreau sa le inaugurez. Ce ar merge in loc de gorgonzola? Aici nu gasesc asa ceva. Brie? Camembert? Branza de burduf? :105:

Depinde ce-ti place tie.Eu cred ca Brie si Camembert merg bine ca textura.


Mersi Maya, cu Camembert si Brie nu-s probleme, gasesc f. usor.

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 May 2011 - 02:54 PM

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 07:30 PM, a spus:

Arata...Fantastico!
Multumesc pentru inspiratie! :occasion15:


Merci si eu. :cheers:

#8 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 May 2011 - 02:56 PM

Vezi postareauptown girl, la 06 May 2011 - 09:09 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 07:30 PM, a spus:

Arata...Fantastico!
Multumesc pentru inspiratie! :cheers:


+1 :cheers:

p.s. Chef-A, daca vede Dragos ca ai facut harcea-parcea pe Majestatea Sa Sparanghelul :D la mixer, lesinaaa ! :71:


Am pastra cativa intregi de decor in spate. :occasion15:

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 09 May 2011 - 03:01 PM

Vezi postarealaura_lala, la 07 May 2011 - 09:04 AM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 06 May 2011 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postarealaura_lala, la 06 May 2011 - 09:44 PM, a spus:

Va cam faceti de cap cu sparanghelul asta! :occasion15: Tocmai ce mi-am cumparat si eu 2 vase ceramice pt. cuptor (individuale) si vreau sa le inaugurez. Ce ar merge in loc de gorgonzola? Aici nu gasesc asa ceva. Brie? Camembert? Branza de burduf? :cheers:

Depinde ce-ti place tie.Eu cred ca Brie si Camembert merg bine ca textura.


Mersi Maya, cu Camembert si Brie nu-s probleme, gasesc f. usor.


Eu as merge totusi pe ceva cu o textura putin mai firma decat cea de Brie/ Camembert. Poti incerca cu Feta sau branza de burduf.

#10 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 09 May 2011 - 10:08 PM

Vezi postareaLa-Chef-A, la 09 May 2011 - 03:01 PM, a spus:

...
Eu as merge totusi pe ceva cu o textura putin mai firma decat cea de Brie/ Camembert. Poti incerca cu Feta sau branza de burduf.


Tocmai ce m-am intors de la cumparaturi. La cat de norocoasa sunt, bineinteles ca n-am gasit sparanghel. Aveau doar intr-un singur loc, un ultim ambalaj, rupt si tare vested. :105: N-am cumparat. Am Brie, am Camembert, am un fel de branza de burduf pe care o cumpar gata data pe razatoare, am de toate, minus ingredientul cheie. :105:

Sunt la capitolul cautat mazare proaspata si sparanghel proaspat.

#11 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 May 2011 - 07:50 AM

Superb e, tre sa iau iar sparanghel si eu :105:

#12 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 11 May 2011 - 10:33 PM

Portugalia. O tara mediteraneeana unde ar trebui sa se gaseasca de toate, unde se pot produce 2-3 recolte pe an din anumite legume, insa asta daca ar fi locuita de nemti, olandezi, de israelieni, ori chiar spanioli. Ca aici le e rusine sa lucreze "cu mainile". E rusine sa faci agricultura, e rusine sa faci curat ori sa speli vase, e rusinos sa fii muncitor. Daca esti saritor si harnic abuzeaza, te considera prost, inferior. In fine, toata plangerea asta fiindca am gasit sparanghel. Uraaaaa! Am gasit sparanghel venit par-avion din Peru, tocmai de pe taramurile Inca, probabil cultivat in Machu Picchu. :pupic:

Acest manunchi pretios a fost destinat unei retete nobile. Sufflé-ul propus aci de La-Chef-A.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-97-13051456812012.jpg

Portia lui husband, el e mai hrãnaci. :)

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-97-1305145680056.jpg

Am facut portie dubla, la fix pentru cele 2 ceramice individuale din dotare. Le-am mancat alaturi de niste snitzele din piept de pui. Foarte gustos si pufos sufleul, ne-a placut mult si-ti multumim de postarea pas cu pas. :angryfire:

#13 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2011 - 07:30 AM

Ce fain arata si al tau, Laura.

#14 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 12 May 2011 - 03:54 PM

Laura ti-a iesit super si ma bucur nespus ca v-a placut.
Mi se pare tare faina ideea de a lasa varfurile intregi, o sa-l refac si eu in varianta asta. Ce fel de branza ai folosit pana la urma?

#15 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 May 2011 - 04:26 PM

Vezi postareaAdriana, la 12 May 2011 - 07:30 AM, a spus:

Ce fain arata si al tau, Laura.


Mersi Adriana, daca mai gasesc sparanghel voi face si supa-crema. Doar 2 portii ca e scump! :floare:

Vezi postareaLa-Chef-A, la 12 May 2011 - 03:54 PM, a spus:

Laura ti-a iesit super si ma bucur nespus ca v-a placut.
Mi se pare tare faina ideea de a lasa varfurile intregi, o sa-l refac si eu in varianta asta. Ce fel de branza ai folosit pana la urma?


Am folosit o branza care seamana destul de mult cu branza romaneasca de burduf, care daca o las sa se "invecheasca" in frigider chiar devine piscatoare. Dar pentru sufflé am folosit-o proaspata, deci cu o aroma mai delicata.

Chiar vroiam sa va intreb cu ce branza se aseamana Gorgonzola? Ce gust are?

#16 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 12 May 2011 - 05:52 PM

Imi raspund singura ca-s si lenesa si chioara. Am dat cu googalu' si am descoperit ce-i gorgonzola. Adicatelea mergea si Roquefort, ori o alta branza cu mucegai... =))

#17 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 May 2011 - 05:57 PM

da Laura, Roquefort-ul seamana foarte mult cu gorgonzola piccante pentru ca sunt mai puternice ca gust si nitel sfarimicioase, gorgonzola dolce e un pic mai delicata si mult mai cremoasa

#18 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 12 May 2011 - 07:46 PM

Multumesc Adriana. Da, asa e. Eu am folosit BELGIOIOSO CRUMBLY GORGONZOLA dar, dupa parerea mea, poate fi inlocuita cu orice alta branza cu mucegai sau o branza mai intepatoare la gust.

#19 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 13 May 2011 - 12:30 PM

Io n-am comentat nimic pana acu' ca am fost convinsa ca-l fac.Nu mai gasesc sparanghel decent si nu ma complic.Astept pana la anul.
Gabi poze graitoare! :)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi