Forum Culinar: Cannelloni umpluti cu carne pui si ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Cannelloni umpluti cu carne pui si ciuperci

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 09 May 2011 - 01:51 PM

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049415048798.jpg

Ingrediente pentru 20 de cannelloni:

  • 500 g piept de pui,tocat
  • 400 g ciuperci,tocate
  • 1 ceapa,tocata fin
  • 6 rosii,cubulete
  • 200 ml smîntîna de frisca
  • 200 mozzarella,razuita
  • busuioc proaspat,tocat grob
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • piper,nucsoara
  • sare de mare cu verdeturi uscate

  • 200 ml smîntîna de frisca(fac.)


Am facut acesti cannelloni în doua forme.Una dor cu cubulete de rosii,
iar în a doua s-a cerut mai sosos,asa ca am adaugat smîntîna subtire.

Am tocat carnea de pui si ciupercile în masina de tocat a robotului.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049415697715.jpg

Ceapa am calit-o putin în ulei de masline,am adaugat carnea si am
amestecat cînd si cînd timp de 10 minute,dupa care am adaugat
ciupercile si verdeata.În timp ce amestecam am condimentat cu
amestecul de sare si verdeturi,piper si nucsoara.Dupa cîteva minute
am adaugat si smîntîna,si am lasat sa fiarba pe foc iute pîna a scazut bine.
Am lasat amestecul la racorit,apoi am umplut cannelloni.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049416015796.jpg

I-am asezat frumos în forme termorezistente.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049416230166.jpg

Am adaugat cubulete de rosii pe care,le-am curatat de coaja.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049416402129.jpg

Apoi am presarat sare marina cu verdeturi uscate.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049416521255.jpg

si mozzarella,si am dat formele în cuptorul preîncalzit la 180°C

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049416646397.jpg

Asta e forma mai sosoasa,cea cu smîntîna.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-1304941678425.jpg

Am lasat la rumenit,pîna a prins culoarea care mi-o place mie.

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049417433952.jpg

Mmmmm,lecker! :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13049417589779.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 10 May 2011 - 07:40 AM

Mamma mia ce bunatate :105:

#3 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 10 May 2011 - 12:37 PM

maya, ai folosit caneloni proaspati sau din aceia uscati? Cand ii bagi la cuptor ii acoperi cu folie sau nu?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 May 2011 - 03:41 PM

Vezi postareaAdriana, la 10 May 2011 - 07:40 AM, a spus:

Mamma mia ce bunatate =))

Merci,sorella.Chiar au iesit buni de tot.Niciodata nu facusem asa,cu carne de pui si siuperci date prin masina de tocat :)
În general am facut mai mult cu ricotta si spanac,sau cu sos gen bolognese.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 May 2011 - 03:45 PM

Vezi postareaaura, la 10 May 2011 - 12:37 PM, a spus:

maya, ai folosit caneloni proaspati sau din aceia uscati? Cand ii bagi la cuptor ii acoperi cu folie sau nu?

Uscati,Aura.Nu îi acopar deloc.Nici macar nu am încerat vreodata sa-i acopar.De ce întrebi?Ti-e frica ca nu se fac?
Daca îti faci griji din cauza asta,te asigur ca se fac foarte bine.Se înmoaie foarte bine,nu ramîn tari sau nefierti/necopti.
Chiar si cei fara smîntîna,doar cu cubulete de rosii s-au facut la fel de moi ca si cei cu sos.
Este destula umezeala în umplutura+rosii,cascavalul care se topeste...

Eu nici foile de lasagne nu le fierb.Nici cele uscate,si nici alea proaspete.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 10 May 2011 - 05:15 PM

O, Doamne! Ce minunatie!
Maya am tot ce-mi trebuie si joi execut reteta.
Absolut superb!

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 10 May 2011 - 05:21 PM

Vezi postareanane, la 10 May 2011 - 05:15 PM, a spus:

O, Doamne! Ce minunatie!
Maya am tot ce-mi trebuie si joi execut reteta.
Absolut superb!

Multumesc,Nane si ma bucur ca-ti place =))
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 10 May 2011 - 05:23 PM

Off cu scuze: imi place enorm reteta si faptul ca lesin in fata unor fotografii =))

#9 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 11 May 2011 - 12:32 PM

Vezi postareaMaya, la 10 May 2011 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 10 May 2011 - 12:37 PM, a spus:

maya, ai folosit caneloni proaspati sau din aceia uscati? Cand ii bagi la cuptor ii acoperi cu folie sau nu?

Uscati,Aura.Nu îi acopar deloc.Nici macar nu am încerat vreodata sa-i acopar.De ce întrebi?Ti-e frica ca nu se fac?
Daca îti faci griji din cauza asta,te asigur ca se fac foarte bine.Se înmoaie foarte bine,nu ramîn tari sau nefierti/necopti.
Chiar si cei fara smîntîna,doar cu cubulete de rosii s-au facut la fel de moi ca si cei cu sos.
Este destula umezeala în umplutura+rosii,cascavalul care se topeste...

Eu nici foile de lasagne nu le fierb.Nici cele uscate,si nici alea proaspete.

inseamna ca numai eu sunt ghinionista. Am facut odata caneloni, le-am pus un pic de sos, nu ca sa inoate, si i-am bagat la cuptor neacoperiti. S-au intarit de nu i-am putut manca. De atunci acopar tot, canelonii, lasagna....De ce oare la mine se intaresc?
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#10 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 12 May 2011 - 03:16 PM

splendizi cannelnoni :floare: , n-am facut niciodata acasa! ai pus si ciuperci! trec la retete preferate! de ce nu pot manca si cu ochii? :P

Aura si mie mi se mai crocantesc un pic marginile pt ca nu pun bechamel la lasagna, dar eu le acopar mai ales ca mie ca mie teama ca se arde branza pe deasupra prea repede. Cred ca poate nu trebuie sa dam drumul la ventilatie, sau la grilul de sus!???

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#11 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 13 May 2011 - 03:34 PM

Maya i-am facut, am facut doar 6 si sotul i-a mancat pe toti, lasasem 3 sa se racoreasca putin sa fie mai prezentabili si i-a halit. Dar duminica fac iar si am sa fac multi ca sa-mi ramana si de pozat :headbang:
Daca al meu a mancat atata inseamna ca sunt mai mult decat exceptionali, eu am apucat doar sa gust o data.
E una din retetele care ma extaziaza, iti amintesti sarmalele sparte? vara le am f des in cratite, si reteta aceea m-a terminat din prima. :headbang:

#12 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 May 2011 - 02:45 PM

Vezi postareaaura, la 11 May 2011 - 12:32 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 10 May 2011 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 10 May 2011 - 12:37 PM, a spus:

maya, ai folosit caneloni proaspati sau din aceia uscati? Cand ii bagi la cuptor ii acoperi cu folie sau nu?

Uscati,Aura.Nu îi acopar deloc.Nici macar nu am încerat vreodata sa-i acopar.De ce întrebi?Ti-e frica ca nu se fac?
Daca îti faci griji din cauza asta,te asigur ca se fac foarte bine.Se înmoaie foarte bine,nu ramîn tari sau nefierti/necopti.
Chiar si cei fara smîntîna,doar cu cubulete de rosii s-au facut la fel de moi ca si cei cu sos.
Este destula umezeala în umplutura+rosii,cascavalul care se topeste...

Eu nici foile de lasagne nu le fierb.Nici cele uscate,si nici alea proaspete.

inseamna ca numai eu sunt ghinionista. Am facut odata caneloni, le-am pus un pic de sos, nu ca sa inoate, si i-am bagat la cuptor neacoperiti. S-au intarit de nu i-am putut manca. De atunci acopar tot, canelonii, lasagna....De ce oare la mine se intaresc?

Ai vazut ca eu în proma forma,cea de portelan,am pus doar cubulete de rosii si brînza deasupra.
Aia-s si în "sectiune".Sînt moi si suculenti.Cum spunema niciodata nu i-am acoperit.
Poate îi lasi prea mult în cuptor?
Rumeneste-i la foc mai iute si dupa ce s-a aurit usor brînza,închide caldura si lasa-i asa în cuptor înca 20-25 minute.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#13 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 May 2011 - 02:47 PM

Vezi postareaDaniella, la 12 May 2011 - 03:16 PM, a spus:

splendizi cannelnoni :biggrin: , n-am facut niciodata acasa! ai pus si ciuperci! trec la retete preferate! de ce nu pot manca si cu ochii? :toothy6:

Aura si mie mi se mai crocantesc un pic marginile pt ca nu pun bechamel la lasagna, dar eu le acopar mai ales ca mie ca mie teama ca se arde branza pe deasupra prea repede. Cred ca poate nu trebuie sa dam drumul la ventilatie, sau la grilul de sus!???

Lasa brînza sa se sumeneasca,apoi opresti cuptorul si lasi sa se înmoaie cannelloni în sucurile lasate de umplutura,cascaval si eventual cubuletele de rosii.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#14 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 17 May 2011 - 02:47 PM

Vezi postareanane, la 10 May 2011 - 05:23 PM, a spus:

Off cu scuze: imi place enorm reteta si faptul ca lesin in fata unor fotografii :D



Nu lesina!Te rog ! :boohoo:

Vezi postareanane, la 13 May 2011 - 03:34 PM, a spus:

Maya i-am facut, am facut doar 6 si sotul i-a mancat pe toti, lasasem 3 sa se racoreasca putin sa fie mai prezentabili si i-a halit. Dar duminica fac iar si am sa fac multi ca sa-mi ramana si de pozat :hungry:
Daca al meu a mancat atata inseamna ca sunt mai mult decat exceptionali, eu am apucat doar sa gust o data.
E una din retetele care ma extaziaza, iti amintesti sarmalele sparte? vara le am f des in cratite, si reteta aceea m-a terminat din prima. :toothy6:

Ma bucur ca v-au placut :((

Sarmale sparte rulz! :biggrin:
Acum mi-am adus varza buna de la mama,deci o sa le "împletesc".Sparte le fac dupa ce e gata varza :D
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#15 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 17 May 2011 - 06:14 PM

Vezi postareaMaya, la 17 May 2011 - 02:45 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 11 May 2011 - 12:32 PM, a spus:

Vezi postareaMaya, la 10 May 2011 - 03:45 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 10 May 2011 - 12:37 PM, a spus:

maya, ai folosit caneloni proaspati sau din aceia uscati? Cand ii bagi la cuptor ii acoperi cu folie sau nu?

Uscati,Aura.Nu îi acopar deloc.Nici macar nu am încerat vreodata sa-i acopar.De ce întrebi?Ti-e frica ca nu se fac?
Daca îti faci griji din cauza asta,te asigur ca se fac foarte bine.Se înmoaie foarte bine,nu ramîn tari sau nefierti/necopti.
Chiar si cei fara smîntîna,doar cu cubulete de rosii s-au facut la fel de moi ca si cei cu sos.
Este destula umezeala în umplutura+rosii,cascavalul care se topeste...

Eu nici foile de lasagne nu le fierb.Nici cele uscate,si nici alea proaspete.

inseamna ca numai eu sunt ghinionista. Am facut odata caneloni, le-am pus un pic de sos, nu ca sa inoate, si i-am bagat la cuptor neacoperiti. S-au intarit de nu i-am putut manca. De atunci acopar tot, canelonii, lasagna....De ce oare la mine se intaresc?

Ai vazut ca eu în proma forma,cea de portelan,am pus doar cubulete de rosii si brînza deasupra.
Aia-s si în "sectiune".Sînt moi si suculenti.Cum spunema niciodata nu i-am acoperit.
Poate îi lasi prea mult în cuptor?
Rumeneste-i la foc mai iute si dupa ce s-a aurit usor brînza,închide caldura si lasa-i asa în cuptor înca 20-25 minute.

merci maya, am retinut.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi