Forum Culinar: Consommé cu galusti de rucola - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Consommé cu galusti de rucola mai simplu, supa de vita cu galusti

#1 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 23 May 2011 - 10:34 PM

Consommé este o supa care presupune fierberea la foc molcom a carnii.

Cum mai aveam niste rucola nici prea multa nici prea putina, reteta a fost venita la tanc.

Avem nevoie de

400 gr carne de vita
1 1/4 l apa
legume pt supa(eu am avut 2 morcovi, pastarnac, ceapa si telina tija)
1 foaie dafin
1 buc cuisoare
5 boabe piper
sare
30 gr rucola
25 gr parmesan
30 gr unt moale
1 ou mare
piper
85 gr gris

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061819928425.jpg

punem la fiert carnea, la inceput la foc mai rapid si spumuim

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061820864012.jpg

dupa care adaugam legumele taiate grosier impreuna cu sarea piperul, cuisoarele(cuisorul :icon_fessee:), foaia de dafin

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061822226532.jpg

lasam sa fiarba acoperit la foc mic pt cca 2 ore.
La final se strecoara si taiem carnea bucatele si o punem la loc in supa.
Intre timp am pregatit si galustile.Se bate oul impreuna cu untul

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061823557084.jpg

apoi cu rucola tocata marunt

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061824490944.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061824989092.jpg

apoi adaugam parmesanul
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061825626056.jpg
si grisul
Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061826397636.jpg

se formeaza galusitile si se pun la fiert.Le puteti fierbe direct in supa sau separat.Eu am referat a doua varianta pt a -mi ramane supa cat mai clara

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061827564211.jpg


cand sunt gata cam dupa cca 10 min se pun in supa si se servesc

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-479-13061828368095.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,417
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 23 May 2011 - 10:47 PM

Eu am mincat supa cu galuste la prinz dar a ta e sigur muult mai buna :icon_fessee:

#3 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 May 2011 - 09:56 AM

Consomme fac si eu frecvent.
Dar reteta asta de galuste cu parmezan si unt nu o stiam.
Galustele tale arata intr-un mare fel.
Daca nu pun rucola,cred ca merge si patrunjel verde.
Sigur le fac,ca am salvat-o .
Multumesc.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#4 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 24 May 2011 - 10:06 AM

trebuie sa incerc si eu reteta ta de galuste neaparat, arata intr-un mare fel

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 May 2011 - 01:05 PM

Excelent Consommeul tau,Ioana!Galustele sînt superbe.Ador genul asta de galuste.


Pisco,poate te intereseaza si galustele de la supa imperiala : http://artaculinara....supa-imperiala/
Tot cu unt si parmezan se fac.Putin diferit,dar excelente :icon_fessee:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 24 May 2011 - 01:46 PM

Vezi postareaMaya, la 24 May 2011 - 01:05 PM, a spus:

Excelent Consommeul tau,Ioana!Galustele sînt superbe.Ador genul asta de galuste.


Pisco,poate te intereseaza si galustele de la supa imperiala : http://artaculinara....supa-imperiala/
Tot cu unt si parmezan se fac.Putin diferit,dar excelente Imagine postata



Maya,

Vazusem ceva asemanator la Nico,dar nu am salvat reteta,desi reteta ei am facut-o.
Sunt la fel ?
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 24 May 2011 - 01:56 PM

Nu stiu la care galuste te referi.Reteta asta o stiu de la PaulaM.E o retete a surorilor Simili.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 May 2011 - 06:20 PM

Vezi postareaAdriana, la 23 May 2011 - 10:47 PM, a spus:

Eu am mincat supa cu galuste la prinz dar a ta e sigur muult mai buna :71:


:hello: a fost buna

Vezi postareaPiscotel, la 24 May 2011 - 09:56 AM, a spus:

Consomme fac si eu frecvent.
Dar reteta asta de galuste cu parmezan si unt nu o stiam.
Galustele tale arata intr-un mare fel.
Daca nu pun rucola,cred ca merge si patrunjel verde.
Sigur le fac,ca am salvat-o .
Multumesc.Imagine postata


Daca nu ma grabesc si eu de fel fac la fel,da niciodata nu am numit-o consommé :lol: .Merge si patrunjel, eu la galustile normale pt supa de pui pun mai tot timpul patrunjel.


Vezi postareaAngel, la 24 May 2011 - 10:06 AM, a spus:

trebuie sa incerc si eu reteta ta de galuste neaparat, arata intr-un mare fel


nu-s cat de bine arata,dar la gust sunt bune rau =))
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 24 May 2011 - 06:21 PM

Vezi postareaMaya, la 24 May 2011 - 01:05 PM, a spus:

Excelent Consommeul tau,Ioana!Galustele sînt superbe.Ador genul asta de galuste.


Pisco,poate te intereseaza si galustele de la supa imperiala : http://artaculinara....supa-imperiala/
Tot cu unt si parmezan se fac.Putin diferit,dar excelente :hello:


sa sti ca am sa mai incerc sa fac asa cu unt si parmesan.In trecut am vrut sa fac si eu supa imperiala, da cum al meu e mai reticent uneori tot la galustile clasice am ramas.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#10 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 May 2011 - 01:51 PM

Bune galustele astea, le incerc si eu! :)

#11 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 05 June 2011 - 11:11 PM

Am facut galustele.
Sunt delicioase.Sigur le voi repeta.
Deja am fost rugata sa dau reteta mai departe.
Multumesc in numele meu si al celorlalti meseni.Imagine postata


Imagine atasata: monthly_06_2011/post-48-13073082591676.jpg


Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#12 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 07 June 2011 - 10:28 AM

Vezi postareaEataly, la 25 May 2011 - 01:51 PM, a spus:

Bune galustele astea, le incerc si eu! :)


te astept cu pareri :)

Vezi postareaPiscotel, la 05 June 2011 - 11:11 PM, a spus:

Am facut galustele.
Sunt delicioase.Sigur le voi repeta.
Deja am fost rugata sa dau reteta mai departe.
Multumesc in numele meu si al celorlalti meseni.Imagine postata




sa va fie de bine.Ma bucur ca v-au placut.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi