Forum Culinar: Biscuitii "bunicii" - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Biscuitii "bunicii"

#1 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2009 - 01:58 PM

Imagine atasata: 67_ac70bad50e806084900e2630a02f4c36.jpgAsa sunt in cartea de dulciuri de Craciun Betty Bossi , foarte cunoscuta la mine-n sat.
Acesti biscuiti ai "bunicii" se pot face oricand, nu musai de Craciun-
de obicei, cu albusurile ramase fac bezele :)

Dupa mai multe incercari, am modificat usor cantitatile .
Ingrediente : 200 gr unt,( la temperatura camerei ), 5 galbenusuri, 200 gr zahar, 300 gr faina, 200 gr migdale/amande macinate ( pot fi alune sau nuci) , scortisoara 1-2 lingurite , ou si zahar pentru uns biscuitii.

Faina si untul se framanta , pana se omogenizeaza si obtineti un aluat . se adauga cele 5 galbenusuri, zaharul si scortisoara ( 1-2 linguritze , cum va place) , se amesteca toate bine, si in final se adauga migdalele macinate. aluatul obtinut se lasa la odihna 1h30-2h. apoi se intinde o foaie ( cate o bucata de aluat) si se taie forme cum doriti. aici sunt tipice de Craciun. in restul anului ii fac cu forma de "biscuite clasic"
se aseaza in tava de aragaz, se ung cu ou si se presara un pic de zahar. 15 minute la 200°C in cuptorul preincalzit.
se scot apoi , se lasa pe o grila sa se raceasca, si se pastreaza in cutii de metal.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: 67_884237351cb52f69f837de598279e5db.jpg
  • Imagine atasata: 67_2688f5ece7070f46a1a307984f024b45.jpg
  • Imagine atasata: 67_5cd7e604753f8db0a253cfc33a97fde9.jpg
  • Imagine atasata: 67_88b5f5a9d7a461ef6a4218e3496c83be.jpg
  • Imagine atasata: 67_e03f7de6fa2dfb0b8260463636b8695e.jpg
  • Imagine atasata: 67_460593ec89a6063a474bbc010d60e408.jpg
  • Imagine atasata: 67_599eff3a783c3ed9a2a652645d35cd6d.jpg
  • Imagine atasata: 67_a502400c58713802eb46de83b08ea17c.jpg
  • Imagine atasata: 67_90141089bba2b751a375bd78744f58d9.jpg
  • Imagine atasata: 67_cbeb4c7228414ab8171b3d155e2a0589.jpg


#2 Useril este offline   rym 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 December 2009 - 04:41 PM

Stella,deja simt atmosfera de Craciun la vederea biscuitilor tai. spune-mi cum reusesti sa intinzi foaia? de fiecare data am probleme mari si nu stiu daca e bine sa ma folosesc de multa faina la intinsul foilor.

:beer2:

#3 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2009 - 04:46 PM

Rym dragutza, nu intind tot aluatul odata. ci mici bucati. si nu se pune faina la intins :beer2:
apoi ce ramane dupa decupare, plus o alta bucata, reintinzi o mica foaie tai etc.
daca ti-e mai usor, incearca intre 2 foi de copt , fiind cu unt aluatul sa nu se lipeasca de
facaletz.

#4 Useril este offline   rym 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 176
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 December 2009 - 04:53 PM

:beer2: iarta-mi ignoranta...dar nu ma ducea capul si pace.

#5 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 December 2009 - 05:23 PM

Stella, as face si eu de acum. La noi incep Posadele pe 16 si ar merge cu ponci Dar cand spui ca o lasi la odihna inseamna lasata pe undeva sau in frigider? Ca vad ca are mult unt, deci frigider, nu?
Imagine postata

#6 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 08 December 2009 - 05:31 PM

Nu Yandira. la temperatura camerei.

#7 Useril este offline   yandira 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Scarlett
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 08 December 2009 - 06:50 PM

:beer2:
Imagine postata

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi