
Blatul e din biscuiti Oreo,de aceea este asa inchis la culoare,plus ca am facut iarasi pozele noaptea ,dar eo tarta din cale afara de ciocolatoasa si aromata
INGREDIENTE:
-10 pachete bisc Oreo (66 g/ pachet)
-125 g unt +50 g
-200 g ciocolata
-3/4 cana zahar
-250 g branza Philadelphia
-250 g mascarpone
-5 Lg bune de smantana
-4 oua
-1 lg extract de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
-coaja rasa de la o portocala
-30-50 ml lichior de portocale (eu am pus Cointreau,ca tocmai am primit o sticla )
MOD DE PREPARARE:
-biscuitii se zdrobesc fie cu un blender,fie ii puneti intr-o punga si ii bateti cu ciocanul de carne

-se topestc cei 125 g de unt


-biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit

-apoi se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu amestecul de biscuiti.Eu am tapetat peretele lateral inegal pe inaltime,pentru ca imi place aspectul rustic care rezulta la final.Apoi se da la cuptor (170-180*) pentru 10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.

-intretimp se mixeaza bine branza,mascarpone,smantana,zaharul si ouale

-ciocolata se topeste la foc mic si se amesteca cu cele 50 g de unt ramase.Apoi se lasa sa se raceasca,pana nu mai este fierbinte

-se adauga ciocolata,extracul de vanilie,lichiorul de portocale si coaja rasa de portocale in amestecul de branza si oua.

-se toarna in forma,peste blatul de biscuiti racit si se da la cuptorul preincalzit la 170* C pentru aproximativ 40 de minute.

-cand e gata ,crema crapa ca in poza de mai sus.

-lasam la racit vreo 30 de minute,apoi detasam peretele lateral al formei.

Simplu de facut si extrem de fina si gustoasa !