Forum Culinar: Tarta cu biscuiti Oreo si crema de branza si ciocolata - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu biscuiti Oreo si crema de branza si ciocolata

#1 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 June 2011 - 08:25 PM

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074695164021.jpg

Blatul e din biscuiti Oreo,de aceea este asa inchis la culoare,plus ca am facut iarasi pozele noaptea ,dar eo tarta din cale afara de ciocolatoasa si aromata
INGREDIENTE:
-10 pachete bisc Oreo (66 g/ pachet)
-125 g unt +50 g
-200 g ciocolata
-3/4 cana zahar
-250 g branza Philadelphia
-250 g mascarpone
-5 Lg bune de smantana
-4 oua
-1 lg extract de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
-coaja rasa de la o portocala
-30-50 ml lichior de portocale (eu am pus Cointreau,ca tocmai am primit o sticla )

MOD DE PREPARARE:

-biscuitii se zdrobesc fie cu un blender,fie ii puneti intr-o punga si ii bateti cu ciocanul de carne

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074697995431.jpg

-se topestc cei 125 g de unt
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074698465187.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074698631595.jpg

-biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul topit
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074699393453.jpg

-apoi se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu amestecul de biscuiti.Eu am tapetat peretele lateral inegal pe inaltime,pentru ca imi place aspectul rustic care rezulta la final.Apoi se da la cuptor (170-180*) pentru 10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074700009508.jpg

-intretimp se mixeaza bine branza,mascarpone,smantana,zaharul si ouale
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074700623221.jpg

-ciocolata se topeste la foc mic si se amesteca cu cele 50 g de unt ramase.Apoi se lasa sa se raceasca,pana nu mai este fierbinte
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074701738192.jpg

-se adauga ciocolata,extracul de vanilie,lichiorul de portocale si coaja rasa de portocale in amestecul de branza si oua.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074708122381.jpg

-se toarna in forma,peste blatul de biscuiti racit si se da la cuptorul preincalzit la 170* C pentru aproximativ 40 de minute.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074709024438.jpg

-cand e gata ,crema crapa ca in poza de mai sus.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-13074709855722.jpg

-lasam la racit vreo 30 de minute,apoi detasam peretele lateral al formei.
Imagine atasata: monthly_06_2011/post-592-1307471063259.jpg

Simplu de facut si extrem de fina si gustoasa !

culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#2 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 07 June 2011 - 09:36 PM

mmm, ce buna trebuie sa fie, mai ales daca e cu biscuiti oreo
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 07 June 2011 - 10:27 PM

aura,e mai mult de scris si de facut poze decat de facut tarta asta,care,mi-o laud singura,e grozava !
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi