Fursecuri fine cu nuci
#1
Postat 24 November 2009 - 11:58 AM
Ingrediente:
120 de grame de unt (nesarat), la temperatura camerei
80 de grame de zahar (Dana a zis doar 50 de grame - mie mi-au placut mai dulci)
1 ou mare, separat galbensul de albus
1 plic de zahar vanilat (sau esenta de vanilie)
140 - 150 de grame de faina
1 praf de sare
1/2 de varf de cutit de praf de copt (adica foarte putin)
100 de grame de nuci, alune, migdale - dupa dorinta - usor prajite si tocate marisor
1/2 de borcan de gem (eu am folosit de zmeura si de visine)
Preparare:
Zaharul (eu am folosit un amestec de zahar alb si brun), untul si vanilia se pun intr-un castron:
Se mixeaza untul cu zaharul si vanilia pana la obtinerea unei creme spumoase apoi se adauga galbenusul:
Se mixeaza din nou, pana la incorporarea galbenusului, si se adauga faina amestecata cu sarea si doar o idee de praf de copt. Se amesteca totul - aluatul va fi molcut:
Se preincinge cuptorul la 177 de grade.
Se pregatesc nucile:
Se bate albusul cu o furculita pana se spumeaza putin; se formeaza bile din aluat cu diametrul de 2 - 2,5 cm. care se tavalesc prin albus:
Bilele de aluat date prin albus se tavalesc in nuci si se aseaza pe tava acoperita cu hartie de copt:
Cu degetul, se face o adancitura in fiecare bucatica de aluat astfel pregatita:
In aceasta adancitura se pune cate o visina din dulceata, o boaba de zmeura (etc.) sau chiar bucatele de ciocolata sau rahat colorat, dupa preferinta:
Prajiturile se coc pe treapta de mijloc a cuptorului preincins la 177 de grade, timp de 15 minute, pana se rumenesc frumos:
Se lasa sa se raceasca, timp in care ele vor umple toata casa cu parfumul lor delicios; merg de minune la cafeluta, sunt fragede de se topesc in gura si minunat de gustoase:
#2
Postat 24 November 2009 - 08:14 PM
Arata de revista!Bun venit,Laura
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#3
Postat 24 November 2009 - 09:56 PM
Maya a spus:
Arata de revista!Bun venit,Laura
Is faine, crocante atat cat trebuie, fragede de nu pot spune si gustul dominant e de nuci - data viitoare ma gandesc sa le fac cu alune, cred ca vor fi crima si pedeapsa! Multumesc, Maya!
#4
Postat 24 November 2009 - 10:20 PM
#5
Postat 25 November 2009 - 12:13 PM
julix_2007 a spus:
Arata bine, sunt delicioase, iar procesul fabricatiei e o joaca de copil! Eu o sa le reiau de Sarbatori, daca ti-or face si tie cu ochiul... stii unde le gasesti!
#6
Postat 25 November 2009 - 12:17 PM
#7
Postat 25 November 2009 - 12:46 PM
#8
Postat 25 November 2009 - 03:08 PM
Gabitza a spus:
Ahhaaaa, deci esti cu ochii pe mine! Iti multumesc pentru atentia acordata "Cuinei" mele si ma bucur ca iti place ceea ce incropesc eu pe acolo !
#9
Postat 25 November 2009 - 03:11 PM
bimbilica a spus:
Bimbilici drag, sa stii ca astea sunt unele dintre cele mai simple si rapide prajituri pe care le-am facut vreodata, asa ca daca reusesti sa-i culci pe "teroristii" tai si sa-i lamuresti sa adoarma deodata, macar pentru jumate de ora, s-a rezolvat cu prajiturile! Numa' energie sa mai ai, draga de tine, pentru prajiturit :roll: !
#10
Postat 26 November 2009 - 12:14 PM
#11
Postat 26 November 2009 - 01:50 PM
alpha a spus:
Draga mea, probabil ca da, intr-un loc racoros, nu are ce sa se altereze. Dar nu pot sa fi certa, pentru ca la mine nu au apucat decat de azi pe maine, oridecate ori le-am facut.
#12
Postat 26 November 2009 - 01:53 PM
Multumesc!
#13
Postat 26 November 2009 - 04:49 PM
sunt pe urmele tale si pe blog...absolut toate preparatele sunt fenomenale(la fel si glasul tau cantand cantecele banatene).
Super si "nucotoasele" astea
#14
Postat 26 November 2009 - 06:19 PM
alpha a spus:
Multumesc!
Foarte bine te-ai gandit, si eu o sa incerc putina planificare anul asta, de sarbatori!
puica a spus:
sunt pe urmele tale si pe blog...absolut toate preparatele sunt fenomenale(la fel si glasul tau cantand cantecele banatene).
Super si "nucotoasele" astea
Iti multumesc, draga Puica! Esti tu prea draguta!
#15
Postat 26 November 2009 - 09:04 PM
eu cred ca nu-i nevoie sa prajesc nuca inainte, nu se rumeneste la cuptor, ce zici? cam cate ti-au iesit din ingredientele mentionate?
#16
Postat 27 November 2009 - 12:00 AM
moatza a spus:
eu cred ca nu-i nevoie sa prajesc nuca inainte, nu se rumeneste la cuptor, ce zici? cam cate ti-au iesit din ingredientele mentionate?
Bueeei, n-as sti sa-ti spun... ca nu le-am numarat. Dar prima data cand le-am facut, din ingredientele mentionate, nu le-a apucat a doua zi, asa ca a doua oara am dublat lista. Nucile se rumenesc ele si-n cuptor, ai dreptate .
#17
Postat 28 November 2009 - 02:16 PM
#18
Postat 28 November 2009 - 10:34 PM
mariah a spus:
Unt care nu contine sare. Oricare, dar fara sare sa fie. Precizarea nu era pt. fetele din tara, la noi untul se gaseste in general nesarat, ci pt. cele din afara unde se comercializeaza si unt sarat.
#19
Postat 29 November 2009 - 01:22 PM
#20
Postat 29 November 2009 - 07:52 PM
Luanda a spus:
Cu multa placere, Luanda . Chiar sunt foarte usor de facut, delicioase si aspectuoase.