Forum Culinar: Tarta cu afine si ricotta - Forum Culinar

Salt la continut

  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu afine si ricotta

#1 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 June 2011 - 04:14 AM

TARTA CU AFINE SI RICOTTA

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092271848871.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270544477.jpg

INGREDIENTE:

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092269844144.jpg

- 1 ½ cani faina
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- ½ lingurita de sare
- 3 oua
- ½ ceasca de zahar granulat
- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)
- ¼ ceasca unt topit nesărat
- ¼ ceasca de lapte
- 1 cana afine proaspete
- zahar pudra pentru ornat
- alune feliate pentru ornat (optional)

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270045348.jpg

Intr-un bol de marime medie amestecati împreună primele 3 ingrediente, faina, praful de copt si un praf de sare.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270108639.jpg

Într-un castron separat, amestecati împreună ouăle şi următorele 4 ingrediente de pe lista (zaharul, untul,ricotta si laptele).

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-1309227018082.jpg

Cu un robot de bucatarie se amestecă bine ingredientele si apoi se presara usor amestecul uscat de faina, avand grija sa nu se formeze cocoloase. Se toarnă compozitia într-un vas pentru tarta uns in prealabil cu puin unt si se presara cu afine.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270259448.jpg

Eu am presarat si putine felii de alune.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270323526.jpg

Se încălzeste cuptorul la 350 ° si se lasa tarta aproximativ 30 de minute.
Se lasa putin sa se raceasca si se pudreaza cu zahăr înainte de servire.

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092270420671.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-701-13092269934315.jpg


#2 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 28 June 2011 - 04:40 AM

arata de milioane. a mea e in cuptor, dar e cu lemon, lime si orange...si cu condensed milk :hungry:
nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este :)

#3 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 28 June 2011 - 03:38 PM

Vezi postareaAngel, la 28 June 2011 - 04:40 AM, a spus:

arata de milioane. a mea e in cuptor, dar e cu lemon, lime si orange...si cu condensed milk :)
nu are nimic in comun cu a ta dar tot ricotta cake este :)


Multumesc Angel. Poate pui si reteta ta. A mea a avut mare succes, au mancat-o baietii de parca nici nu a fost. Tarta asta seamana ca si consistenta cu cea de la muffins.

#4 Useril este offline   boabe de cafea 

  • Red Hood
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 738
  • Inregistrat: 04-January 11
  • LocationRomania

Postat 28 June 2011 - 06:31 PM

:) Arata minunat! Daca nu as fi la dieta m-as apuca sa fac si eu :)

#5 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 29 June 2011 - 08:51 PM

Vezi postareaboabe de cafea, la 28 June 2011 - 06:31 PM, a spus:

:tongue3: Arata minunat! Daca nu as fi la dieta m-as apuca sa fac si eu :D


Multumesc. Cu dieta stai pe pozitie, nu te lasa impresionata nici macar de tarta mea...cu toate ca nu pot sa-ti zic decat ca noua ne-a placut taaaare mult asa ca o voi reface curand pentru ca tot e vreamea afinelor. :violent6:

#6 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 02:44 PM

LA Chef, ce gramaj au canile tale?Am niste ricota in frigider si parca m-as baga sa fac o tarta da cu altceva ca n-am afine acum in casa.
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#7 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 30 June 2011 - 03:31 PM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2011 - 02:44 PM, a spus:

LA Chef, ce gramaj au canile tale?Am niste ricota in frigider si parca m-as baga sa fac o tarta da cu altceva ca n-am afine acum in casa.


Scuza-ma Ioana, eu m-am obisnuit cu sistemul de masura american, dar din cate am vazut 1cup difera in functie de ceea ce masori.
White flour: 1 cup = 125 grams
Granulated sugar: 1 cup = 200 grams
Butter: 1 cup = 227 grams
Milk: 1 cup = 245 grams

Cu alte cuvinte pentru reteta asta am folosit (am rotunjit):

- 180gr. faina
- 1 plic praf de copt (10 gr)
- ½ lingurita de sare
- 3 oua
- 100gr. zahar granulat
- 1 cutie branza Ricotta (250 gr)
- 60gr. unt topit nesărat
- 60gr. de lapte
- 1 cana afine proaspete
- zahar pudra pentru ornat
- alune feliate pentru ornat (optional)

#8 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 04:01 PM

Merci La Chef, notat.
Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? :toothy9;, nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#9 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 30 June 2011 - 04:36 PM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2011 - 04:01 PM, a spus:

Merci La Chef, notat.
Inca o intrebare cuptorul tau ajunge pana la 350 grade C, sau sunt 350 grade F? :), nu de alta da ca sa stiu ca al meu nu ajunge decat pana la 250 gr C si sa stiu cat las


Nu, nu, nu, sunt 350 F, ceea ce inseamna doar 176C, adica aproximativ 180 Celsius.

#10 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 05:55 PM

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez :) si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.
Chiar sunt curioasa ce iese :( :D
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#11 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 30 June 2011 - 06:15 PM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2011 - 05:55 PM, a spus:

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez :D si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.
Chiar sunt curioasa ce iese :( :(


Wow, si eu sunt curioasa cum iese. In privinta fructelor chiar ma gandeam si eu sa incerc si cu altceva. Astept rezultatul final. :)

#12 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 30 June 2011 - 09:10 PM

Ce sa zic..... :D un deliciu,dar m-am limitat doar la o bucatica.A mea n-a iesit asa inalta fiinca mi s-a spart celalalt vas si am facut in asta,dar ce conteaza este gustul.Fiinca mi se parea cam moale aluatul am pus 20 gr mai mult de faina de orez, mai ales ca soatei nu-i plac prajiturile umede si poate si unde afinele sunt mai zemoase ca si zmeura a ta este mai umeda parca.

Dovada

inainte sa o dau la cuptor

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-1309460837595.jpg

abia scoasa

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-130946087602.jpg

inainte de a fi halita :)

Imagine atasata: monthly_06_2011/post-479-13094609099261.jpg

Are o textura foarte soft,chiar am sa o repet cu afine
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#13 Useril este offline   La-Chef-A 

  • La-Chef-A
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,289
  • Inregistrat: 09-July 10
  • LocationKitchen

Postat 30 June 2011 - 09:17 PM

Ioana, ti-a iesit super frumoasa. Intradevar, la a mea cred ca din cauza afinelor s-a inmuiat putin insa a fost delicioasa. Imi place tare mult cum ti-a iesit si ma bucur ca v-a placut. :)

#14 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 30 June 2011 - 09:47 PM

A inceput sezonul tartelor cu fructe .Yupiiii!!!!
Superbe tartele voastre fetelor.
Multumim Gaby pentru convertorul de cups in Grame.
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#15 Useril este offline   laura_lala 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 1,128
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationPortugalia

Postat 01 July 2011 - 02:11 PM

Vezi postareaIoana, la 30 June 2011 - 05:55 PM, a spus:

Acum o am in cuptor, sosesc mai tarziu cu impresii mai ales ca am modificata aproape integral,adica in loc de faina normala am folosit amestec de faina de orez cu faina de tapioca, in loc de zahar am pus zahar de struguri(glucoza) ,iar in loc de lapte, lapte de orez =)) si ca fructe am folosit zmeura ca asta aveam proaspat in casa.
Chiar sunt curioasa ce iese :( :)


Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?

#16 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 01 July 2011 - 04:59 PM

Vezi postarealaura_lala, la 01 July 2011 - 02:11 PM, a spus:



Sigur a iesit o tarta fara gluten. E cineva intolerant la voi in familie?



Nu,dar cum aveam in casa faina de orez si tapioca care am facut-o eu pe loc si eu de ceva timp folosesc mai mult lapte de orez.asa ca am zis ca daca e sa fac un dulce macar sa-l fac mai diferit sa nu ma mai simt vinovata ca dau atacul in bucatarie :thumleft:
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#17 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 13 January 2012 - 06:46 AM

am facut si eu tarta ta azi dar cu bucatele de pere si nectarine. a iesit super. am si insiropat la sfarsit si a fost bun.
nu am pus zahar si a fost dulce de la sirop, am avut 3 copii + 1 a mea (cealalta nu serveste fructe :rolleyes: ) si nici nu au cracnit de zahar .
succes total

#18 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 13 January 2012 - 11:04 AM

Se vede treaba ca am pierdut o groaza de retete vara asta.
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi :rolleyes: !

#19 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 13 January 2012 - 11:48 AM

Vezi postareaany_annette, la 13 January 2012 - 11:04 AM, a spus:

Se vede treaba ca am pierdut o groaza de retete vara asta.
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi :appl:!

Pe unde-am fost, de n-am vazut nica??? Ca si io sunt pe dinafara la multe topice. Nu le-am vazut pana acu'! :angryfire:

#20 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 13 January 2012 - 01:28 PM

Vezi postareaFoxyy, la 13 January 2012 - 11:48 AM, a spus:

Vezi postareaany_annette, la 13 January 2012 - 11:04 AM, a spus:

Se vede treaba ca am pierdut o groaza de retete vara asta.
Totul la superlativ, pozele sunt minunate, vesela, manutele alea doua, absolut tot!Si nu in ultimul rand reteta.
Brava Gabi :appl:!
Pe unde-am fost, de n-am vazut nica??? Ca si io sunt pe dinafara la multe topice. Nu le-am vazut pana acu'! :angryfire:

si acu' le rascoliti ca sa ne bage iar in boala pe toti? eeeeeeee! Imagine postata nu destul am suferit atunci?!?!? iar o iau de la capat? mai ales ca nici nu sunt fructe acum, iarna. of, of, mai, mai
Imagine postata

Arata acest topic


  • 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi