Forum Culinar: Fursecuri cu cocos - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Fursecuri cu cocos

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 01 July 2011 - 09:10 PM

Reteta am vazut-o alaltaieri pe blogul Licutei Marin.Pentru ca aveam toate ingredientele în casa,nu am mai stat pe gînduri,ci m-am pus pe treaba.Da,care treaba?Prea multa treaba nu este de facut,deoarece fursecurile acestea,nu numai ca sînt delicioase,dar nu nici nu necesita prea multa putere de munca.Nici macar de un mixer nu aveti nevoie.Înarmarea cu o lingura de lemn sau o spatula de oricare si un castron,este deja suficienta pentru prepararea aluatului.
Abia ieri cînd am început a scrie reteta în word,am observat ca eu am pus mult mai mult zahar pudra în aluat,decît Licuta.Totusi nu au iesit prea dulci.Desi nu ne plac dulciurile foarte dulci,as spune ca au iesit numai bine.Înca o precizare.Dupa ce am turnat jumatate din lapte si am amestecat,consistenta aluatului mi s-a parut buna,asa ca am renuntat la cealalta jumatate.Adevarul este ca untul pe care-l folosesc eu de obicei,Kerrygold(unt irlandez),este foarte moale.Am observat ca la orice reteta îl folosesc,trebuie sa mai scad din ingrendientele lichide,sau sa adaug mai multa faina.
Licuta,multumesc pentru reteta.Ai mei s-au bucurat foarte mult de fursecurile fragede si aromate,si mi-au spus ca trebuie neaparat trecute pe lista de dulciuri care trebuiesc facute de Craciun :thumleft:


Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471284102.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471378219.jpg

  • 100 g unt
  • 1 pastaie de vanilie(maduva)
  • 150 g zahar pudra
  • 1 galbenus
  • 130 g faina
  • 25 g fulgi de cocos
  • 1 vf. cutit praf de copt
  • 1 priza sare
  • 40 ml lapte

  • 2 linguri fulgi de cocos pentru decor(optional)


Se amesteca untul moale cu maduva unei pastai de vanilie si zaharul pudra,pîna devine cremos.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471474113.jpg

Se adauga galbenusul,si se omogenizeaza din nou cu spatula.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471559164.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471813184.jpg

Se adauga faina amestecata cu fulgii de cocos,praful de copt si priza de sare si se amesteca bine.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095471953544.jpg

Laptele se adauga cîte putin si se amesteca usor cu spatula pîna se obtine un aluat de consistenta unei creme groase/textura ferma.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095472211635.jpg

Pentru ca nu am gasit sacul posh,am folosit pistolul de fursecuri.
Am "împuscat" fursecurile în forma de steluta direct pe tava tapetata cu hîrtie de copt*,
apoi am dat tavile la congelator pîna s-a încalzit cuptorul.
*Se umezeste tava cu apa înainte de a pune hîrtia de copt,
altfel aceasta tinde sa fuga,mai ales daca lucrati cu pistolul de fursecuri.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095472439665.jpg

Am dat tava în cuptorul preîncalzit la 180°C pentru cîteva minute(10-15),pîna au început a se rumeni usor.
Am lasat fursecurile pîna la racirea completa în tava.
Mi-au iesit 3 tavi rotunde.Nu stiu exact cîte fursecuri au iesit în total,pentru ca nu le-am numarat,
si nici nu cred ca în fiecare tava a foat acelasi numar de fursecuri.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-1309547269154.jpg

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-5-13095472815449.jpg

-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 July 2011 - 10:02 PM

Abia astept sa le fac.Pazea!

#3 Useril este offline   Angel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Crimson
  • Postari: 2,199
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Locationfar far away

Postat 05 July 2011 - 06:53 AM

am compozitia pregatita, cum se coc rulourile cu spanac si ricota cum le bag pe dansele :D
a trebuit sa pun 50ml lapte, era foarte tare compozitia nu asa fluida ca a ta :P acum mi se pare ca are consistenta potrivita...sper :P

edit: am facut cu pistolul de biscuiti. forme ca toti biscuitii clasici, tulumbe. dupa copt, arata asa :P...nu ne deranjeaza, gustul de cocos e super. sot fericit :(

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-49-13098610709398.jpg

#4 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 July 2011 - 03:53 PM

Vezi postareaEataly, la 01 July 2011 - 10:02 PM, a spus:

Abia astept sa le fac.Pazea!

Pazesc,pazesc! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#5 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 July 2011 - 03:57 PM

Vezi postareaAngel, la 05 July 2011 - 06:53 AM, a spus:

am compozitia pregatita, cum se coc rulourile cu spanac si ricota cum le bag pe dansele :)
a trebuit sa pun 50ml lapte, era foarte tare compozitia nu asa fluida ca a ta :rolleyes: acum mi se pare ca are consistenta potrivita...sper :)

edit: am facut cu pistolul de biscuiti. forme ca toti biscuitii clasici, tulumbe. dupa copt, arata asa :D...nu ne deranjeaza, gustul de cocos e super. sot fericit :D

Atasament P1170850.JPG

Angelina,si Licuta a pus mai mult decît mine.Asa era si în reteta ei.Dar cum spuneam,cînd folosesc unu´tul ala irlandez,ies comozitiile de aluat mult mai moi,si de obicei trebuie sa pun mai putin lapte decît spune o reteta.
Ea a folosit 75-80 ml lapte la reteta sta,eu doar 40 ml.Tu 50 în plus...deci trebuie sa jonglam cu cîtin´va mililitri de lapte.Probabil din cauza fainilor diferite,si untului,probabil si marimea galbenusuui...ce stiu eu :D
Ma bucur ca v-au placut :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#6 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 05 July 2011 - 04:08 PM

Arata f faini si fragezi dar io-s la dieta de citeva zile si ma abtin, dar fiindca imi place nuca de cocos f probabil ca-i voi face cu prima ocazie. :rolleyes:

#7 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 July 2011 - 04:12 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 05 July 2011 - 04:08 PM, a spus:

Arata f faini si fragezi dar io-s la dieta de citeva zile si ma abtin, dar fiindca imi place nuca de cocos f probabil ca-i voi face cu prima ocazie. :)

Iulianaaa,ai aparut ca am pus eu unt irlandez în fursecuri!
Te pup,si mi-e dor de tine!Scumpa esti la vedere! :rolleyes:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#8 Useril este offline   boariu iuliana 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 96
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationDublin

Postat 05 July 2011 - 04:33 PM

Si io te pup .In timpul anului nu mai am timp de mare lucru dar va urmaresc mereu si incerc sa fac tot mai putine dulciuri .Apropo de untul irlandez,io nu reusesc sa fac biscuiti cu untul asta .Mi se intind in toata tava bine merci . :rolleyes:

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 05 July 2011 - 11:03 PM

Vezi postareaboariu iuliana, la 05 July 2011 - 04:33 PM, a spus:

Si io te pup .In timpul anului nu mai am timp de mare lucru dar va urmaresc mereu si incerc sa fac tot mai putine dulciuri .Apropo de untul irlandez,io nu reusesc sa fac biscuiti cu untul asta .Mi se intind in toata tava bine merci . :rolleyes:

Pui mai putin lichid,asa ca mine,la fursecurile astea :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,734
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 09 July 2011 - 10:55 AM

sotului ii placeau tare mult in copilarie fursecurile tip "biscuiti spritati" si si-a cumparat saptamana trecuta de la o bacanie. mare dezamagire ;)
asa ca ai tai au venit la tanc si i-am facut azi dimineata. speram sa nu ma prinda caldurile, dar tot m-au prins si m-am cam copt pe aici. da' ce nu facem pentru omul de langa noi :floare:

din lipsa de cocos (abea acum e trupa plecata la cumparaturi) i-am aromat cu ghimbir. si i-am pus cu lingurita in tava, ca nu am ustensile.
si dovada, cu multumirile de rigoare :headbang:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-84-13102016389842.jpg


P.S. ca era sa uit, am inlocuit si laptele cu kefir.
imi place foarte mult consistenta aluatului. si mirosul din bucatarie cand se coc Imagine postata

#11 Useril este offline   Rain 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 472
  • Inregistrat: 19-January 10

Postat 17 August 2011 - 02:16 AM

Le-am incercat si eu ieri,am respectat reteta intocmai dar nu mi-au iesit asa frumoase ca ale tale,s-au imprastiat in toata tava... intre timp dupa ce am citit pe aici ma gandesc ca untul o fii fost de vina. Altfel foarte gustoase si parfumate, familionul nu stie cum ar fii trebuit sa arate si nu intelegeau de ca ma agit.Le voi repeta cu siguranta!
Multam fain pt. reteta!
Enjoy the silence!

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi