
De la inceput va spun ca e extraordinara la gust, se face extrem de usor si unde mai pui ca e si 100% Monti

Am facut-o aseara, cuprinsa fiind de o pofta nebuna, nu puteam sa vad alta mincare in ochi cu gindul la ea, si am facut si poze.
Ne trebuie:
Ardei capia (preferabil) - eu am avut vreo 5 capia si vreo 7 normali ~1 kg
Rosii - tot cam 1kg
Brinza telemea de oaie - sarata ~1/2 kg
4 oua
1/2 pahar iaurt (eu n-am avut si am pus smintina, dar iese mai buna cu iaurt)
1 capatina usturoi
ulei de masline
Cam multe poze, ca nu mi-a dat in cap sa concentrez toate intr-una singura
Ardeii normali si rosiile

Ardeii capia taiati feliute si usturoiul tocat

Ouale si brinza data pe razatoarea mare

In uleiul incins se prajeste rapid usturoiul taiat feliute subtiri (si se lasa acolo)

Se adauga ardeii si rosiile taiate feliute

si se lasa la prajit / fiert in suc propriu pina devin asa

Partea buna e ca pot fi lasate oricit de al dente ca doar sint ardei si rosii, nu patim nimic daca nu sint total fierte sau prajite, mai ales daca mincam pe loc mincarea asta (si va asigur ca n-o sa va ramina nimic)
Se pune brinza rasa peste ardei,

se amesteca si se lasa pina reincepe sa fiarba si se topeste brinza.
Se bat ouale si se adauga paharul de iaurt

Se adauga peste ardeii cu brinza

Se amesteca din nou rapid ca sa se formeze un sos grosut din ouale batute si se opreste imediat focul (daca sinteti stapini pe situatie puteti opri focul dinainte de a pune ouale, dar sa le puneti imediat...)

E gata!

In farfurie arata asa:

Am mincat ca pelicanul prima farfurie, asteptind sa se si racoreasca putin bucataria pina i-am chemat si pe ceilalti, iar la masa comuna am mincat inca o farfurie, dar elegant, relaxata ca o doamna
