Forum Culinar: Tarta care a facut-o pe Julia Child sa planga - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta care a facut-o pe Julia Child sa planga

#1 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 30 July 2011 - 11:59 PM

Cautand pe net o reteta de tarta cu aluat gen briosa, am dat peste tarta care a facut-o pe Julia Child sa planga. Reteta e de fapt a lui Nancy Silverton si am gasit-o si pe yt.
Totusi, pentru ca eu am o reteta de briosa fantastica, nu am facut-o pe cea a lui nancy :cheers:

Pentru aluat briosa avem nevoie de:

200 g faina
sare
2 lingurite drojdie uscata
100 g unt moale
2 oua
sirop (45 g zahar, 2 lg apa, 2 lingurite otet)
2 linguri de apa

Se inmoaie drojdia in cele 2 lg de apa si se lasa 5 min.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120627428477.jpg

Se amesteca faina, ouale, sarea si drojdia pana se omogenizeaza.
Se pregateste siropul: se amesteca zaharul, apa si otetul si se pune pe foc. Cand incepe sa fiarba se stinge focul si se lasa sa se raceasca, dupa care se adauga peste amestecul de faina. Se framanta 5 min.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120627625487.jpg

Se adauga untul moale, putin cate putin apoi se framanta timp de 10 min. Aluatul este foarte lipicios la inceput, dar mai putin spre sfarsit.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-1312062780284.jpg

Se acopera si se lasa 1h la crescut. In acest timp se dezumfla aluatul de 3-4 ori.

Se pune aluatul in frigider si se tine peste noapte, ideal. Eu l-am tinut doar 4 h.

Se scoate din frigider si se intinde cu sucitorul un pic mai mult decat forma de tarta. Se aduc marginile 2 cm in interior ca sa avem o margine frumoasa si mai inalta decat mijlocul tartei.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120628041912.jpg

Se lasa la crescut 1h.
Se pregateste crema.

Crema

o cana de smantana
1 galbenus
zahar pentru presarat deasupra

Se amesteca smantana cu galbenusul. :crying: Atat!

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120628186367.jpg

Pentru a face loc cremei, se preseaza usor aluatul cu varful degetelor.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120628311418.jpg

Se presara zahar deasupra si se da cuptor la 175 C (mediu spre mic) timp de 30 min.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120628412488.jpg

In timp ce tarta se raceste, se pregatesc fructele pentru ornat.

Topping

3 piersici
2 prune
200 ml apa + mirin (ar fi trebuit sa pun vin!)
100 g zahar

Se pune vinul la fiert, iar cand incepe sa fiarba se adauga zaharul. Se lasa sa clocoteasca 2 min si apoi se adauga fructele taiate felii subtiri.

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-341-13120628525617.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#2 Useril este offline   Piscotel 

  • Hexe online !
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 4,599
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDin NORD

Postat 31 July 2011 - 07:36 AM

Eu sunt la cafeaua de dimineata,asa ca felia ta de tarta a picat perfect.
E pe gustul meu.Imagine postata
Piersici si prune,cu crema de smatana si brioche,nu as refuza niciodata.Imagine postata
Va invit in casa mea virtuala :
http://povesticulinare.blogspot.com/

#3 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 31 July 2011 - 08:18 AM

Interesanta ideea , s-a notat.

#4 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 July 2011 - 08:37 AM

Daca pe Julia a facut-o sa planga, tarta ta pe mine ma face sa zambesc si sa visez.E de bine! :)

#5 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 31 July 2011 - 10:15 AM

Mmmmmmmmmmm , Aura , briosa si fructe , foarte bine arata!

#6 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 31 July 2011 - 12:08 PM

Vezi postareaPiscotel, la 31 July 2011 - 07:36 AM, a spus:

Eu sunt la cafeaua de dimineata,asa ca felia ta de tarta a picat perfect.
E pe gustul meu.Imagine postata
Piersici si prune,cu crema de smatana si brioche,nu as refuza niciodata.Imagine postata

nici eu nu refuz dulciuri la micul dejun, merg cel mai bine.
Combinatia tartei e intr-adevar reusita, si nici nu e dulce sa lesini.

Vezi postareaizuk, la 31 July 2011 - 08:18 AM, a spus:

Interesanta ideea , s-a notat.


izuk ;)

Vezi postareaEataly, la 31 July 2011 - 08:37 AM, a spus:

Daca pe Julia a facut-o sa planga, tarta ta pe mine ma face sa zambesc si sa visez.E de bine! ;)

chiar daca doar virtuala, tarta mea iti creaza asa emotii, atunci postul tau m-a facut pe mine fericita! ;)

Vezi postareaMutti, la 31 July 2011 - 10:15 AM, a spus:

Mmmmmmmmmmm , Aura , briosa si fructe , foarte bine arata!

merci Mutti. :)
Gusturile se completeaza de minune, combinatia briosa, crema, fructe mi se pare reusita.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi