Forum Culinar: Tarta cu ciuperci - Forum Culinar

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tarta cu ciuperci

#1 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 07 September 2011 - 09:28 PM

Alaltaieri am vazut pe blogul La Cucina di Petro o tarta cu ciuperci care mi-a facut cu ochiul pe loc! Azi am si comis-o. Este foarte buna, usor de realizat, rapid si înainte de toate, foaaarte gustoasa.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154234736499.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154234880292.jpg


Ingrediente:

  • 600 g mix de ciuperci congelate ( galbiori,hribi, ...)
  • 4 oua mici
  • 250 g smîntîna
  • 2 fire de ceapa verde, taiata rondele
  • chives tocat
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare,piper
  • aluat foietaj



Am sotat ceapa si ciupercile în putin ulei de masline timp de 15 minute,
pîna a scazut zeama. Am condimentat cu sare si piper, si am lasat putin la racorit.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154235221853.jpg

Între timp am batut ouale cu smîntîna, chives, sare si piper.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154235396682.jpg

Am îmbracat o forma rotunda cu diametrul de 28 cm cu aluatul foietaj,
si am transferat ciupercutele din tigaie în forma.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154235561442.jpg

Am turnat amestecul de oua cu smîntîna deasupra,

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154235665964.jpg

si am dat marginii o forma unicata, futuristica :D , apoi am dat tava
în cuptorul preîncalzit la 200°C timp de aproximativ 30 minute.

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154235861419.jpg

Gata coapta! Am lasat-o 10 minute la racorit si am servit-o calda.
Înca fierbinte chiar!

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154236043129.jpg

În linistea padurii se auzea doar : "mmmmm, mmmmm, mmmmmm!"
Delicioasa, tarta! Grazie, Petro!

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154236319995.jpg

Imagine atasata: monthly_09_2011/post-5-13154236448174.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#2 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 September 2011 - 10:13 PM

Atunci trebuie neaparat incercata :D

#3 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 08 September 2011 - 07:08 AM

Wau!Maya ,ce bine arata :D
Ma uit la aluatul ala de foietaj ce textura fina si matasoasa are,eu aici am incercat si linco si bella dar nu e nici pe departe asa :( ,voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?!Cred ca ar fi cazul sa-l fac eu in casa.
Despre ciupercute nici nu mai vb. arata intr-un mare fel :(

Am retinut reteta mama-Maya :(

#4 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 08 September 2011 - 08:34 PM

am vazut si io reteta,da'tu ai fost mai iute de picior,sa zic asa.ti-a iesit grozav,imi inchipui ce bunatate e.numa' la galbiori ma gandesc.
eu folosesc aluat bella si sunt foarte multumita de el.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#5 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 12 September 2011 - 10:37 PM

Am facut-o in seara asta, dar cu champignon pentru ca celelalte ciuperci le-am folosit la paste, doar ca umplutura desi am scos toata apa din champignon tot era tare umeda, are un parfum excelent, cum e la gust aflu miine :hungry:

#6 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 13 September 2011 - 08:04 AM

Vezi postareaGeany, la 08 September 2011 - 07:08 AM, a spus:

voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?!


dupa gustul si parerea mea aluatul de foietaj nu merge cu o umplutura umeda, partea de jos e cumva cruda si indigesta. adica mie nu-mi place.

Maya, excelenta prezentare, ca de obicei.

#7 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 13 September 2011 - 12:04 PM

Asa gandesc si eu moato',dar uite ce frumoasa si perfecta i-a iesit lui Maya :hungry:

#8 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 September 2011 - 06:21 PM

Vezi postareaAdriana, la 07 September 2011 - 10:13 PM, a spus:

Atunci trebuie neaparat incercata :)



Vezi postareaAdriana, la 12 September 2011 - 10:37 PM, a spus:

Am facut-o in seara asta, dar cu champignon pentru ca celelalte ciuperci le-am folosit la paste, doar ca umplutura desi am scos toata apa din champignon tot era tare umeda, are un parfum excelent, cum e la gust aflu miine :)

Da, daca champignoanele sînt apoase e nasol. Trebuie rumenite pîna la deshidratatrea completa.

V-a placut?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#9 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 September 2011 - 06:23 PM

Vezi postareaGeany, la 08 September 2011 - 07:08 AM, a spus:

Wau!Maya ,ce bine arata :)
Ma uit la aluatul ala de foietaj ce textura fina si matasoasa are,eu aici am incercat si linco si bella dar nu e nici pe departe asa :( ,voi fetelor ce parere aveti?! Ce foietaj folositi?!Cred ca ar fi cazul sa-l fac eu in casa.
Despre ciupercute nici nu mai vb. arata intr-un mare fel :)

Am retinut reteta mama-Maya :)

Geany, în casa poti face, maia les daca îti place sa întinzi cu sucitorul de 100 de ori ;)
Bafta. oricum, cel facut în casa este incomparabil cu cel cumparat. Pe mine textura asta matasoasa ma deranjeaza. mi-ar place unul mai ferm.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#10 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 September 2011 - 06:24 PM

Vezi postareapansy, la 08 September 2011 - 08:34 PM, a spus:

am vazut si io reteta,da'tu ai fost mai iute de picior,sa zic asa.ti-a iesit grozav,imi inchipui ce bunatate e.numa' la galbiori ma gandesc.
eu folosesc aluat bella si sunt foarte multumita de el.

Mie îmi plac mult galbiorii si hribii. Amestecul asta mai avea si alte ciuperci, dar nu am retinut ce... :) O sa ma uit data viitoare, ca mi-a placut.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#11 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 13 September 2011 - 06:29 PM

Vezi postareamoatza, la 13 September 2011 - 08:04 AM, a spus:


dupa gustul si parerea mea aluatul de foietaj nu merge cu o umplutura umeda, partea de jos e cumva cruda si indigesta. adica mie nu-mi place.

Maya, excelenta prezentare, ca de obicei.


Desi am avut o poza, facuta în timp ce haleam, cu textura interioara, am pierdut-o. Bun, asta nu are oricum importanta.
Aluatul, exact acolo unde are contact cu umplutura este mereu umed. Egal cu ce va fi umplut! Chiar si cu brînza uscata :)
Dar doar prima "pielita" e umeda, restul a fost copt bine. Exact asa maroniu cum e pe exterior. Trebuie doar copt pe o sina mai joasa a cuptorului. Atît tot. Aaa, si trebuie copt bine, si îndelungat. Ceea ce înseamna ca trebuie jonglat cu temperatura mai tare si acoperit deasupra pentru a împiedica rumenirea prematura.

Multumesc, Moatzo :)
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#12 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,569
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 13 September 2011 - 06:32 PM

E foarte buna, dar joi iau amestecul de bureti mai buni si o reincerc, si cu un aluat mai bun, nu gasisem decit unul care nu mi-a placut de cum l-am desfacut.

Arata acest topic


Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi