E foarte usor de facut si rapida asa cum imi place mie. Si foarte buna!
Reteta originala e cu unt, eu insa am pus ulei pt ca nu aveam suficient unt in casa:
200 gr de faina
200 gr de zahar (eu am pus 160)
200 gr de unt moale (eu am pus 120 ml de ulei)
2 oua si un galbenus (batute)
1 lingurita de praf de copt
scoarta de lamaie (eu am pus esenta de rom)
un varf de sare
dulceata sau gem
Am pus in robot mai intai faina cu zaharul si praful de copt, am amestecat cateva secunde, apoi am adaugat ouale batute cu un varf de sare, esenta de rom si uleiul.
Am amestecat totul pana ce am obtinut o crema, pe care am turnat-o intro tava rotunda unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.
Tava mea are la baza 20 cm, iar sus ajunge la 23 cm.



Am nivelat aluatul cu o lingura, am facut cu lingura gauri (dar nu trebuie sa ajunga pana la fundul tavii) pe care le-am umplut cu dulceata de piersici (facuta de mama aici la mine din piersicile nostre



Se da la cuptor la 180 grade pentru 40 de minute (controlati cu scobitoarea)



